Zaobiđite skupu deonicu u Grčkoj

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • comi 1342
    Moderator
    • 28.09.2005
    • 1126
    • NS
    • Giulietta ,PUG 106,

Naime, ako ste primetili, u Grčkoj su jako skupe putarine, za 168 km autoputa (Solun - Volos) palti se 12,8 evra, što je mislim i neki maksimum koji je dozvoljen u EU. Posle Katerinija i Nei Pori-ja postoji jedna deonica od 5,8 km koju vam uredno naplate 2 evra, pokušao sam u povratku da izbegnem ali sam loše programirao navigaciju. Vrlo je teško navesti navigaciju (Igo nextgen, Tomtom ili Garmin) da zaobiđe bez većeg gubljenja vremena, ali evo kako izgleda za pravac prema Atini preko gogle maps-a
    Click image for larger version

Name:	Ruta.jpg
Views:	1
Size:	73.0 KB
ID:	884956
    Nadam se da će nekome koristiti,pa i neka potvrdi da je ova ruta dobra.

Kala Nera 18. IX
    "Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
    "Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."
  • macaneli
    CBC Senator XXL
    • 04.08.2008
    • 327
    • sremska mitrovica - Genova
    • S-max

Originally posted by comi 1342 View Post
    u Grčkoj su jako skupe putarine, za 168 km autoputa (Solun - Volos) palti se 12,8 evra, što je mislim i neki maksimum koji je dozvoljen u EU
    nisi skoro bio u italiji
    ima se,moze se-nema se,mora se

Comment

• comi 1342
      Moderator
      • 28.09.2005
      • 1126
      • NS
      • Giulietta ,PUG 106,

2013-e, do Rima i nazad, jes skupo je i tamo, pa još i krcato...
      "Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
      "Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."

Comment

• macaneli
        CBC Senator XXL
        • 04.08.2008
        • 327
        • sremska mitrovica - Genova
        • S-max

taj je jos jeftin

Djenova-Ventimiglia 148km=17,20e
        Djenova-La Spezia 98km=11,40e
        ima se,moze se-nema se,mora se

Comment

• miroslavm
          CBC Senator
          • 13.02.2007
          • 208
          • Beograd, Zvezdara

Cekaj zbog 2,5 evra skretanje sa autoputa? To jedino ako zelis nesto da razgledas. U tom slucaju predlazem veci obilazak preko Olimpa. S druge strane imas mogucnost od Makriagialosa nanize da ides uz obalu duzi pravac ali agonija. Idem nekoliko puta godisnje do Atine i veruj, autoput je keva. A putarine jesu jake, to stoji, samo vrede svaki cent, po meni.

Comment

• comi 1342
            Moderator
            • 28.09.2005
            • 1126
            • NS
            • Giulietta ,PUG 106,

Rekao bih da se 5 ili najviše 10 minuta vožnje duže uštedi 2 eura, voleo bih da neko proveri minutažu.A stvarno je bezobrazno naplatiti 5,8 km 2 eura,kao da je most...

Comment

• M-power
              Moderator
              • 10.01.2005
              • 10060
              • Bg; Banovo Brdo
              • CorsaC, astra H,

Ja sam igrom slučaja pre par godina provalio jer sam od Nei Porija išao više puta u Lidl do Leptokarije pa mi se nije stalno plaćala putarina tamo vamo.Posle toga sam koristio taj paralelni put sve do Paralije i time izbegavao mislim 2 putarine 2+1 ili 1.5eur. Pritom sto Miroslav kaže malo razgledam priobalu i mestašca, hotele, vile. Vremenski se ne gubi skoro ništa ili ti zanemarljivo. Jedino kad idem na more zabole me za 2 3 eur gledam da stignem što pre ali posle kada obilazim taj potez od nekoliko mestašca koristim taj paralelni put uz obalu.
              To date there has never been a faster car built for the public road and,
              it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• PPZ
                CBC Veteran
                • 31.01.2009
                • 167
                • Atina, Grcka

Za dva eura se ne isplati skretati sa autoputa, izgubi se mnogo vremena.
                Za ozbiljniju ustedu u novcu a malo vece gubljenje vremena, vazi samo za one koji idu za Atinu a ne na more...
                Izadjete prema Igumenici kod Soluna na Egnatia Odos, zatim kod Janjine iskljucenje i idete na Artu, Prevezu, prema seocetu Rio tacno naspram grada Patras na Peloponezu.
                Kod Ria se uzme feribot (a ne prelazi se most!) i predje se u Antirio.
                Odatle moze da se prodje starim autoputem sve do Atine, bez placanja ijedne putarine.
                Ukupan trosak, 2 x mislim 2.5 eura na Egnatia, i feribot 6 eura sa autom i svim putnicima.
                Razdaljina, oko 700km umesto 550, a usteda oko 20 eura u jednom pravcu, plus vidite nove predele
                Ja licno prolazim autoputem, 30 eura u jednom pravcu, pa nek ide zivot.
                Retko imam vremena za gubljenje, a zbog konfiguracije terena se gubi oko dva sata ovim opisanim putem, cak i malo vise.
                Ovako, sve je to sica kad putujes 1350km...

Comment

• comi 1342
                  Moderator
                  • 28.09.2005
                  • 1126
                  • NS
                  • Giulietta ,PUG 106,

Ako sam dobro shvatio M-eta, ne izgubi se gotovo ništa vremenski, i baš zbog toga sam i pisao. Što se tiče jonskog puta, (E5) sigurno je samo 2 sata duže onuda ? Jako želim do Patre i Peloponeza tom stranom, ali mislim da je jako puno magistralnog puta na toj ruti ? Pero, tih 30 evra je putarina Atina - Solun, pa to je manje od 500 km auto puta, maksimalnih 7 centi po km, koliko je EU dozvoljavala ? Koji je stari put od Patrasa do Atine, odmah do novog ?
                  Kad si se već javio, da te i ispitam svasta, ,...pozzz

Comment

• PPZ
                    CBC Veteran
                    • 31.01.2009
                    • 167
                    • Atina, Grcka

Druze nikad nisu tu vazili EU zakoni, veci deo autoputa su dali u zakup firmama koje su navodno trebale da ih odrzavaju, a one su izgradile samo jos naplatnih rampi, upravo na tom potezu koji pokusavas da izbegnes...

Sto se puta prema Patri tice, nemas samo magistralnog, imas dobru deonicu autoputa od Arte pa skoro do Ria, ali zato imas i jednu deonicu lokalnog puta...
                    Sve u svemu, put je lagan, lepo se vozi, i ako samo putujes nece biti mnogo duzi.
                    Na Egnatiji je ogranicenje 130km/h, isto tako o na deonici prema Patri, i toliko i moze da se vozi.

Stari put od Patre do Atine ide od Antiria, tu gde se iskrcas sa ferija, pa ides uz more, kroz sela.Skoro paralelno sa autoputem.
                    Obelezicu ti put pa ces videti i sam.
                    Nije komplikovano samo ima dosta naselja pa tako prosecno vozis oko 70km/h, umesto da razvuces po autoputu...

Comment

Working...
                    X