Put za Italiju

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • SLR
    CBC Član
    • 12.12.2007
    • 33
    • Beograd

Put za Italiju

E drugari sportski pozdrav ZDRAVO
    Imam par pitanja u vezi putovanja za Italiju mojom Srebrnom strelom
    Pre svega moram da izmenjam i uradim masu nekih stvari kao sto su ( hladnjak, dobosi, soferku, letvu, atest za plin, auspuh itd)
    e a ono sto hocu da vas pitam trebao bih da zamenim komplet el. instalaciju e sad gde to da uzmem i ono neki savet u vezi toga, drugo da li neko zna da li ja uopste mogu da udjem u EU sa jugisom? i da li postoji neki fazon ono emisije stetnih gasova i tako dalje i kako to da resim?
    E sad taj put bi trebao da bude u avgustu pa se ja polako spremam, aj sad da cujem ko sta zna u vezi svega ovoga?

I naravno unapred hvala.

P.S. ako me puste u EU necu da se sklonim iz leve trake ni ferariju
  • Darkman
    CBC Početnik
    • 12.02.2008
    • 6
    • Novi Beograd

Instalaciju mozes da kupis novu u Zastavinim prodavnicima, ili da uzmes polovnu na otpadu...

Comment

• Kenno
      CBC Senator XXL
      • 21.08.2006
      • 460
      • Zenica, BiH

Ne vidim razlog zasto ne bi mogao bilo gdje sa Yugom, ako je uredno registrovan u Srbiji. Vjerovatno da Srbija ima ugovor o medjunarodnom osiguranju sa Italijom, tj. zelena karta u slucaju nekih nezeljenih dogadjanja(udes i sl.) tako da to provjeri, ako nemas zelenu kartu izvadi i to je to. Podrazumjeva se da je auto tehnicki ispravno, sve sijalice da rade, auspuh da ne grmi, stakla da nisu puknuta, da ti tamosnja policija en pravi probleme oko toga. Ako imas plin, provjeri i u vezi toga, imas li atest i sta ti sve treba.

Comment

• SLR
        CBC Član
        • 12.12.2007
        • 33
        • Beograd

Ok hvala te stvari sam vec isplanirao atest i tako to, ali otkud znam cela EU je luda, rekoh ono motor eur 3 - 4, 5 mislim ne znam nikad nisam isao autom u EU, osim u GR odavno.

Comment

• Kenno
          CBC Senator XXL
          • 21.08.2006
          • 460
          • Zenica, BiH

To vazi ako hoces uvesti i registrovati auto kod njih.
          Ako je auto regularno registrovan u Srbiji onda nema problema.

Comment

• SLR
            CBC Član
            • 12.12.2007
            • 33
            • Beograd

Hvala u svakom slucaju ako neko ima neki savet osim da sklanjam Abarthima pisite

Comment

• deki-ascona
              Bio nam je drug! RIP
              • 10.04.2007
              • 2118
              • NI , Trosharina

ZELENA KARTA:

Zelena karta je međunarodni dokument o osiguranju od autoodgovornosti koju izdaje organizacija osiguranja kod koje je vlasnik motornog vozila platio obavezno osiguranje od autoodgovornosti. Izdaje se na posebnom formularu, čiji je sadržaj i izgled propisan međunarodnim Inter-biro sporazumom nacionalnih udruženja osiguravajućih organizacija Evrope.
              Gradani Srbije nisu obavezni da plaćaju granično osiguranje od autoodgovornosti u zemljama Bugarska, Češka, Slovačka, Francuska, Grčka, Iran, Irak, Izrael, Mađarska, Makedonija, Maroko, Rumunija, Tunis i Poljska.
              ovo je sa nekog sajta o autoskolama

pitanje: da li mi uopste treba zelena karta za Bugarsku? Jel imao neko iskustva u skorije vreme?

izgleda da ne treba...

P.S.

skinut katalizator, dakle zadovoljavam EURO-0 standard u startu
              Originally posted by Valent Vudriga
              ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
              Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.

Comment

Working...
              X