Zanima me da li postoji mogucnos da mi radio hvata i parne i neparne stanice sada hvata samo neparne,auto je uvezen iz SAD.i tako je fabricki nastelovan,koje je neko drugo resenje?osim da promenim radio,ali to onda nema funkciju,jer i preko volana prima komande.
Kako resiti problem,Radio hvata samo neparne stanice
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
pogresan si auto kupio. auto pravljen po SAD standardima ne odgovara za upotrebu u Evropi, odnosi se na FM radio.
i na Fordovima je slican problem. a resenje je zamena komplet audio sistema novim fabrickim za evropsko trziste.
(razlika je u koraku sinteze frekvencije u SAD i Evropi, i na FM opsegu i na AM opsegu.)volvo
945 SE turbo lpg
344 GL lpg
-
-
Pozdrav "brick"
pa kada bi ja kupovao auto zbog radija,
Pa nisam ni znao"ja sam neobavesten" u tom pogledu?
Rekao mi je jedan drugar TV mehanicar da nadjem neki isti takav radio
ali za evropsko trziste,
ali neznam gde to moze da se nadje?
u svakom slucaju
hvala na pomociBolje pet do dvanaest, nego ni jednu posle jedan.
Comment
-
-
Spaki, kontaktiraj Chrysler predstavnishtvo u Beogradu - oni ti sigurno mogu pomoci u reshavanju ovog problemchica i nalazhenju adekvatne zamene za matichnu jedinicu koju sad imash u automobilu.
Comment
-
-
Pogledaj na ovom linku; http://www.aladin.co.yu/srbija/index.ph ... &subcat=25
Sledeci put -> www.google.com pa trazhi shta ti je volja
Kada (i ako) zavrshish posao, izvesti nas u ovoj temi o proceduri zamene / iskustvu.
pozz
Comment
-
-
pa TV mehanicar ti je dobro rekao, i ja bih ti isto rekao ali nemam srca. mislim kada cujes cenu prvo sedi ne stolicu...
za jedan drugi model iz iste kuce slicna "operacija" je po predracunu kostala oko 2500 evra za najprostiji audio uredjaj a za onaj komforni sa digitalnom obradom zvuka (DSP) blizu 4000 evra.
ali, kada vec odes tamo, raspitaj se i koliko kosta zamena prednjih farova jer su i oni fals (ako su orginal americki) i nimalo ne odgovaraju evropskim propisima i daleko (bas mnogo) su losiji od adekvatnih evropskih (da te utesim to je problem svih auta koji se prodaju u Americi, DOT standard koji diktira lose farove).
takodje, i vesanje na americkom modelu nije adekvatno odmereno i trebalo bi da se zameni za evro varijantu- dobija se daleko veca stabilnost i poprilicno neutralise koamionski osecaj vozila tako izrazen na americkim modelima.
u tu grupu bitnih razlika spadaju i pojasevi za vezivanje i airbag koji su radjeni po razlicitim standardima u SAD i Evropi sto nije toliko bitno u radu ali jeste pri odrzavanju i eventualno popravku (americki sistem zahteva delove iz Amerike a to moze i da potraje i da skupo kosta).
nazalost, auto industrija jos nije dostigla nivo globalne unifikacije standarda sto bi bilo korisno i za fabrike i za kupce, pre svega po dzep.
nisam bas hteo da pominjem cifre, mislim zbog srca da ne otkazevolvo
945 SE turbo lpg
344 GL lpg
Comment
-
-
Pozdrav Brick.
u pravu si sto se tice Americkih vozila,
Skoro sam menjao kocnice u Americar/u,mnogo se greju pri kocenju, sin me je pre neki dan izgrdio nakon sto je video da mi se one puse usijali se diskovi,alio ne uvk.
pa mi kaze kako sam prebrzo vozio,i zato se to desilo,
ja mislim da kocnice nisu u redu,nisu original?
kao da su blokirale,po mom nacinu voznje a vozim 30 god,i nikada nisam imao udes,pa shodno tome imam neko iskustvo,a vozio sam 20 godina i van zemlje.
osta jemi da cuvam vozilo i ne "divljam" sa njim,
uradio sam mu kompletan servis na moj zahtev,promeni li su mi sva ulja,i samo kocnice prednje i zadnje,za ostalo su rekli da je u vise nego dobrom stanju.
PozdravBolje pet do dvanaest, nego ni jednu posle jedan.
Comment
-
-
Polovnjaci sa Svedskog (Evropski modeli) trzista slupanih automobila.
Sve su u pitanju originalne glave montirane fabricki.
CD/Kasetofon 2000 godiste:
http://www.bildelsbasen.se/asp/partsear ... nr=7619938
Radio/Kasetofon Original 1996 godiste:
http://www.bildelsbasen.se/asp/partsear ... nr=7873636
Radio/Kasetofon sa EQ 1994 godiste:
http://www.bildelsbasen.se/asp/partsear ... nr=3435889
Dakle ima toga nije problem za naci, vec vazi ono, koliko para toliko muzike.
Sad su na rucku svi od 12-13h inace bi cimno da pitam za cenu.
Sta je kod tebe, Radio/CD ili Radio/Kasetofon ili sta?Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
move your mind
Comment
-
Comment