Koje zvucnike za Astru F

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • LaMar
    CBC Veteran
    • 01.03.2006
    • 140
    • Beograd

Koje zvucnike za Astru F

Imam u njoj neke no name (made in Belgia jedino na njima pise i 4 oma) 4 komada. Pozadi su 13cm a napred malko veci (znam ovo jer sam odmah uzeo 4 13ice pa sam video da napred ne mogu) i ima u retrovizorima 2 visokotonca. Okaceni su na neki Kenwood MP3 player od 4x50w(mislim da svi ovi niskobudzetni imaju zapravo 4x25 RMS) i fino rade ali je zvuk bez dubljeg basa. Kada sam hteo da zamenim sve zvucnike kupim neke na budzi koje imaju nalepnicu Pioneer i navodno su 65W RMS na 4oma (trosistemci), nakacim jedan pozadi umesto jednog mog i uporedim kada ono ne moze da ih potera plejer. Okrenem balans na stranu novog i pustim i tek na 80% maksimalne jacine plejera moze malo da se cuje i ima lepse visoke tonove ali ni on nema bas. Da li da kupujem neki SAL zvucnik i pojacalo ili ovaj nedostatak basa mogu da postignem sa nekim elipsama pozadi okacenim na plejer? neki predlog?

P.S. Trazio sam sto osetljivije zvucnike na budzi i nasao ove koji imaju navodno 92dB, ali nesto i nisu osetljivi.
  • Type_R
    CBC Senator XXL
    • 26.05.2007
    • 900
    • Valjevo

Re: Koje zvucnike za Astru F

Verovatno je problem u tome sto ti nisu svi zvucnici u fazi.
    Skines plejer, unimer u ruke, nekoga da ti pomogne i prekontrolisete sve 4 linije.

Tesko da i najskuplji plejer ima 25Wrms-a po kanalu, ali to nije tema. I sa 15wrms kada se ukomponuju zvucnici moze sasvim lepo da se cuje.

Sal zaboravi, imaju veoma malo "stvari" koje vrede....

U vrata ti verovatni idu 6.5"-16.5cm sto je sasvim dovoljno, a pozadi mozes umesto tih 13cm da kupis elipse 6x9 i da namontiras na policu.

Predlog za zvucnike cu ti poslati na PM, da ne bi bilo reklame.
    3SG(T)E EXPERT

MAN service

Comment

• LaMar
      CBC Veteran
      • 01.03.2006
      • 140
      • Beograd

Mozes samo da definises sta znaci "zvucnici u fazi"? Plus na plus i minus na minus, sta sam mogao pogresiti? Danas cu te zvucnike probati na kucno pojacalo ali u odnosu na one fabricke papirnate koje sam trenutno vratio u kola ovi se ne mrdaju, ma cak se ni visoki ne cuju.

Comment

• LaMar
        CBC Veteran
        • 01.03.2006
        • 140
        • Beograd

Evo ovako, nakon sto sam okacio jedan zvucnik na kanal kucnog pojacala provaljujem da je zvucnik dobar ali trazi vecu snagu. Iz cega zakljucujem da mi Kenwood nije ni za k... Zagrebao sam nalenice i ispod "Pioneer" ispade Chairman TS-1688 a jedva pronadjoh podatke o njemu:
        -Flush-mount spreaker for car stereo
        -5" (135mm)
        -max. music power 285W
        -nominal power 50W
        -woofer 135mm
        -midrange 50mm
        -tweefer 25mm DOME-TYPE
        -impendance 4 oma
        -sensitivity 91Db/W [1m]
        -frequency response 80-20KHz
        I sta sada da radim, imam cetri ovakva zvucnika, koja na kucnom pojacalu rade i ne probijaju kada mi kucni zvucnici izoblicavaju ali imaju neke vristece visokotonce a ne lepe precizne, a u kolima se cuju samo na maksimumu? Dobio sam i na PM od Type_R-a savet sta da kupim od elipsa ali sta da radim ako mni za njih nije dovoljan izlaz sa CD-a? Kupujem drugi CD ili druge zvucnike, ili oba?
        A samo sam zeleo da dopunim bas i visoke u kolima, bez neke preterane buke

Comment

• LaMar
          CBC Veteran
          • 01.03.2006
          • 140
          • Beograd

Plejer je Kenwood kdc m6021 g

Comment

• Type_R
            CBC Senator XXL
            • 26.05.2007
            • 900
            • Valjevo

Plejer je odlican, pravi konwood a ne ovi sto se sada prodaju sa zadnjom oznakom Y koji su sklapani u rusiji....
            evo user manual od plejera
            http://server4.nodevice.com/down/ee5587 ... 553-00.pdf

Pozajmi ti od nekoga prave zvucnike pa probaj.

Ne razumem to za pioneer i nalepnicu????? Gde si kupio te zvucnike??? To ne bi smelo tako da se radi............

Daj molim te sliku zvucnika.

edit.

pade mi na pamet da ti nisu stradali izlazi na plejeru, ali onda ne bi imalo zvuka nikakao...
            3SG(T)E EXPERT

MAN service

Comment

• LaMar
              CBC Veteran
              • 01.03.2006
              • 140
              • Beograd

Dogovorio sam sa drugom da nakacim njegovu policu sa dve elipse na na moj plejer, pa ako bude iole kako treba kupujem i ja elipse za pozadi. Iskreno, ne svidja mi se da mi strce mrezice od elipse na polici ali sta cu. Malo si mi podigao samopouzdanje za Kenwood. Javljam sutra kada probam kako je bilo. Ne mogu sada da slikam ali cu verovatno sutra bar zbog drugih da znaju sta da izbegavaju (kupovanje kod neproverenih osoba na buvljaku).

Comment

• LaMar
                CBC Veteran
                • 01.03.2006
                • 140
                • Beograd

Ono sto me cudi je to sto imaju DALEKO veci magnet od starih, imaju gumeno vesanje a stari papirno, imaju i zvucnike za srednje i visoke..a opet se cuju mnogo slabo

Comment

• GTX
                  CBC Senator XXL
                  • 13.09.2008
                  • 422
                  • Subotica
                  • Nexia 1.5 16v

Gledaj ako mozes da nabavis zvucnike iz vrata nekog Golfa ili Polo-a.To su Isophon zvucnici i sviraju sasvim ok.

Comment

• Type_R
                    CBC Senator XXL
                    • 26.05.2007
                    • 900
                    • Valjevo

Jao kakvi su ovi chairman

Nije ni cudo sto nece da sviraju, teski plastikaneri, mnogo teska membrana, to nije videlo 91dB oseljivosti, mozda 81....

Probaj neke kvalitetne pa javi obavezno sta se dogadja

Gledaj ako mozes da nabavis zvucnike iz vrata nekog Golfa ili Polo-a.To su Isophon zvucnici i sviraju sasvim ok.
                    da li dok su novi, a da kupuje stare, koji su odsvirali svoje ne ide....

imaju trenutno u oglasima DVA para 6.5" iz golfa III, izvadjeni dok je auto bio nov.....

Ja sam mu dao predlog za jako jeftine, a dobre zvucnike, cak ce momci odmah da mu nakace ispred radnje da probaju,
                    pa ako mu ne odgovara ne mora da kupi.
                    3SG(T)E EXPERT

MAN service

Comment

• GTX
                      CBC Senator XXL
                      • 13.09.2008
                      • 422
                      • Subotica
                      • Nexia 1.5 16v

Ma ok Dao sam preporuku jer imam jedan par iz Caddy-a,a kolega ima par istih u Astri F pa znam kako sviraju.

Comment

• LaMar
                        CBC Veteran
                        • 01.03.2006
                        • 140
                        • Beograd

Probao sam danas drugarovu policu sa dve velike elipse, svira bolje od ovih plasticnih ali ne bolje od mojih trenutnih. Zakljucio sam da cu ipak kupiti neko pojacalo i woofer i zavrsiti pricu. Tako da kasnije ove godine kupim drugi auto mogu samo da prebacim woofer. Hvala svima za savete a sada ako imate neki savet kako da se resim ovih plasticnih zvucnika

Comment

• LaMar
                          CBC Veteran
                          • 01.03.2006
                          • 140
                          • Beograd

Kupio sam danas novu Pioneer aktivnu kutiju u Tehnomaniji. Nije mnogo jaka ali dovoljno za Astru F, za C4 na leto kupujem drugo ozvucenje ali to cu polako da razmislim i sacekam dobru ponudu. Hvala svima, lock

Comment

Working...
                          X