Najbolje bi bilo ako te ne mrazi da sve razvices razdvojeno. npr ja sam vukao napajanje (i + i -) sa leve, po sredini chinchevi i sa desne od pojacala do zvucnika. Jer i zvucnicki kabal moze da stvori shum u kablu za signal. I jedan savet,ako vec juris dobar zvuk bolje ulozi malo vise u prednje sisteme, svaka cast za elipse, jesu dobre ali prednji ti kvare prosek, ne znam koji su tacno ali cim su koaxijalci u najboljem slucaju su type-S, uzmi neke kompo, nakaci na amp i da uzivas.
Koliko sam shvatio poenta je da se razdvoji + kablo i od zvucnika koje mi ide s desne strane dok ono od zvucnika koje ide uz cinceve i kablic za signal ne diram ?Gresim?
Da vodim po sredini od zvucnika malo je hebeno jer je tepih fabricki zalepljen bruka.
Jos jedna stvar mi nije jasna,pre prikljucenja na pojacalo i Fader i Balans radio je kako treba dok se pri sadasnjoj postavci (elipse+prednji na sva 4 kanala) nista ne desava,ni napred ni nazad,ni levo ni desno Dje je greska ili mora tako?
@todorr
Prednji su trenutno Alpine 3way E serije 20rms (uzeti u kompletu za 6x9 elipsama Alipne takodje E serije koje sam prodao).Cim prodam postojece trinaestice uzimam takodje Hertz za napred,bice 17ske,e sad da li 3way DCX 165 po 60rms ili neke dvokomponentne Hertz videcu.Fabricki tweeter je preslab pa ipak mislim da uzmem 2komp Hertz da bi njegov tweeter postavio na stubove u visini glave.Od kako su dcx690 nakacene na amp zvuk je precist, bez distorzije,podesim jacinu na amp-u sa elipse ali mislim da su prednje 13ske slabe pa nekako zvuk prazan napred.17ske ce garant resiti stvar
Comment