pomoc oko izbora!

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • zox79
    CBC Član
    • 18.04.2007
    • 24
    • Novi Sad
    • Elantra 1.6 gls 2002

Re: pomoc oko izbora!

Pricaj covece,sta si uzeo?

p.s. ako dobro kapiram,ne bih trebalo da uzimam elipse nego opet nek slabije 17-tice?

Comment

• Puzo81
      CBC Senator XXL
      • 04.08.2009
      • 687
      • Novi Sad/Prijepolje

Iscita li te strane sto ti poslah?

Uzeo trosistemske elipse Hertz dcx 690 180w/90RMS 95dB osetljivost i 4kanalno pojacalo Mac-ovo 4x80rms.Nakacio elipse na dva kanala a prednje 13ice Alpine na Sony.Prodao 13tice i uskoro uzimam dvokomponente 17ke Hertz DSK 165 sa po 60-80rms,93dB,zaboravih i kacim na preostala dva kanala pojacala.Tu je crna ovca HU Sony ali i nejga ce uskoro zameniti Alpine HU sa usb,verovatno model 111rm.Raspisah se ahah

Ako mene pitas,uzmi kao ja Hertz elipse dcx 690 za 64e(odusevices se ) i ako mozes neko 4kanalno pojacalo za 50ak.Nakaci ih na 2kanala a na ostala dva te tvoje 17ice Sony i udri .Sony nije neka marka za HU ali modeli R3300 i R3350 su iznenadili kada su izasli(bili su 200e).Destka za njihov Motion blade

Dva dilera Hertz u Srbiji,shinkogarage u SU i sebrskivitez u BG

http://www.srbskivitez.com/index.php?pg ... l=5:16:127

http://www.sinko-garage.com/auto-oprema ... ci+DCX+690

Comment

• zox79
        CBC Član
        • 18.04.2007
        • 24
        • Novi Sad
        • Elantra 1.6 gls 2002

Citao ja stranice,ali se svuda pominju pojacala,za koja nema love Izgleda ce ipak pasti Hertz,kao ulaganje u buducnost Samo jos da legne i plata!!!
        Hvala svima na trudu da mi pojasnite situaciju oko elipsi.

A sad opet pitanje: Ima li neko pojacalo dvokanalno za iole malo novca koje bi posluzilo svrsi? Ako je prihvatljiva cena,mozda se i pozajmi neki evric

Comment

• Dragon
          CBC Senator XXL
          • 15.11.2006
          • 963
          • Beograd

Kupujem i ja Hertz dcx690.
          E sad, nemam para i za pojacalo, ali ne brinem preterano jer moj HU ima dosta snage.

Najverovatnije cu uz pomoc skretnice fabricke prednje i zadnje staviti na dva kanala, a prostala dva idu na elipse.
          Loneliness has followed me my whole life, everywhere. In bars, in cars, sidewalks, stores, everywhere. There's no escape. I'm God's lonely man.

Comment

• boban1982
            CBC Senator XXL
            • 14.03.2010
            • 1106
            • Batajnica
            • SAXO VTS-BIC

Drugar kupio te hertz elipse kada su se pojavile na nagovor prodavca,vezao sam mu ih na pionira,mislim da je deh 4800 model i bas su me prijatno iznenadile kako rade...

Comment

• zox79
              CBC Član
              • 18.04.2007
              • 24
              • Novi Sad
              • Elantra 1.6 gls 2002

Recite mi ljudi, koje pojacalo bi moglo da goni ovo a da mu cena nije preterana, http://www.visaton.de/en/chassis_zubeho ... 50s_8.html , posto mi stoji kod kuce par godina neotpakovano (dobio na poklon).....

Comment

• todorr
                CBC Član
                • 03.10.2007
                • 63
                • Bgd

Nije ti to driver za auto, ma da u principu moze ali ...
                Sto se tice ostalog razmisljanja slozio bih se sa nekim komentarima, pre svega da Sony u oblasti auto hi-fi neki specijalista vec komercijala (iako meni omiljeni brend u globalu Sony ne mogu da smislim u autu).
                Takodje i sto Puzo81 rece "Alpini i Hertzu Pioneer nije do kolena" ugrubo receno jeste bas tako mada opet ne treba gerealzovati i porediti brendove vec proizvode ali da ne idem u sirini ako bi poredili brendove tako stoje stvari.
                Ono sto je mozda najbitnije u celoj prici je stvar graditi iz korena, tj za dobar zvuk je pre svega bitan:
                1. dobar izvor tog zvuka (moja preporuka Alpine ili Clarion)
                2. doar izbor zvucnika koji ce pratiti taj sistem (ja bih preporucio (mozda i malo subjektivno) Alpine, Infinity, JBL (od onoga sto ima kod nas i nekosta pola bubrega - da ne pominjem Focal, DLS ...)),
                3. DOBRO pozicioniranje i instalacija zvucnika!!! Ono sto mnogi zanemaruju pa onda i neki zvucnik od 400e lose postavljen svirla losije od nekog iz ranga 50e. To je ono zbog cega se uglavnom cude u fazonu kako ja kupio to i to a svira mi slabije i losije nego njegovo koje je 3x jeftinije
                4. za bilo kakav ozbiljniji sistem pozeljno je pojacalo, bar reda 4x50w rms ako pricamo i zvuku a ne o dB.
                5. posle idu dampiranje i ostale zezalice koje su za malo visi nivo ...

Comment

Working...
                X