Problem Cd

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • stefan93
    CBC Veteran
    • 07.02.2013
    • 100
    • Sokobanja
    • Mazda RX-8

Problem Cd

Ovako pokusavam vec 15 dana da na princo,verbatim i neki Tdk diskove narezem audio cd koje ce moj bmw da ocita tj. neki bussnis player u njemu i nece promenio 3 programa probao sve brzine i nece pa nece ... zna li neko neko resenje
  • Franjo
    Banovan
    • 14.08.2009
    • 2831
    • Inđija - Beograd
    • Renault megan II res

Da li je fabrički radio+CD plejer, ili si dograđivao?

Prepoznaje li, bilo koji audio format sa originalnih muzičkih CD-a? Na kakve diskove si narezivao?

Comment

• stefan93
      CBC Veteran
      • 07.02.2013
      • 100
      • Sokobanja
      • Mazda RX-8

Fabricki cd+radio bmw'o mislim da je alpina ne znam tacno seriju ...
      rezao sam na CD-r marke princo verbatim i neki TDK ili tako nesto
      Original cd ucitava odma iako su ismirglani odozdo a rezane nece ..
      ovako izgleda

Comment

• Franjo
        Banovan
        • 14.08.2009
        • 2831
        • Inđija - Beograd
        • Renault megan II res

Ne bi trebalo, da imaš nekih problema, pošto podržava i mp3 format. Kojim programom narezuješ? Imao sam sličan problem, pa sa jednim ide bez problema, sa drugim ne prepoznaje i javlja grešku, ili da nema diska u plejeru. Drugi put, isti program ne prolazi zbog zaštite od kopiranja, iako je kopirao (narezao) i na kompu je sve u redu, ali u kolima izbacuje i javlja grešku.

Ranije sam koristio Nero, a sada Ashampoo Burning Studio, Final Burner, Deep Burner, Burn Aware Free , ponekad WMP. Pa, kad ne ide jednim, pokušam drugim i najčešće uspevam.

Comment

• shime
          CBC Član
          • 22.05.2011
          • 79
          • Vlasotince
          • Peugeot 405

Probaj da narezes na cd+r mozda plejer ne vidi (-r) diskove. Imao sam identican problem sa dvd plejerom tj. citao je samo (-R) diskove dok +r nije hteo ni da prepozna

P.S. Narezivanje neka bude najsporijom brzinom ... npr 4x
          Last edited by shime; 17.11.2013, 23:23.

Comment

• stefan93
            CBC Veteran
            • 07.02.2013
            • 100
            • Sokobanja
            • Mazda RX-8

Ne kazem da je isti kao onaj isto izgleda a da li je onakav ne znam maska je ista
            Displej mi ne radi tako da ne vidim da li izbacuje gresku uglavnom mi posle 2-3 sec izbaci cd
            probao sam Nero,wmp i burrner probao i na brzini 1x i nece pa nece
            probacu sutra da nadjem te CD+r i sa Rw diskovima pa cu da vidim

Comment

• uglavnom.bezopasni
              - 42 -
              • 03.02.2005
              • 2235
              • Novi Sad

Za CD+R prvi put čujem, a to što neće da čita može da bude svašta, odnesi kod nekog Majstora da pogleda laser ili vidi da li ima firmware (negde u opcijama imaš software version info) koji mu omogućava da čita novije "boje" (te što vuku na plavo-zeleno) diskova, probaj negde da nekom nije osta neki "zlatni" (od dole) disk pa probaj sa njim ili stara Verbatim "šućmurasto zeleno-plava za sony playstation", pa ćeš odmah znati do čega je... ili nađi neki do ovih "crnih" pa probaj i sa njim... možda je problem i do 700MB (80 minuta) diskova nađi neki od 74 minuta (640MB)
              Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."
              11.04. 0:12 #2
              Rule #51: Sometimes — You're Wrong!

Comment

• Cp6uH
                CBC Senator XXL
                • 22.09.2008
                • 553
                • Beograd
                • Corolla TSn

CD-R nareži preko windowsovog rezača na 4x brzini i puštaće ti, CD-RW ne može da pročita

Comment

• stefan93
                  CBC Veteran
                  • 07.02.2013
                  • 100
                  • Sokobanja
                  • Mazda RX-8

Originally posted by uglavnom.bezopasni View Post
                  Za CD+R prvi put čujem, a to što neće da čita može da bude svašta, odnesi kod nekog Majstora da pogleda laser ili vidi da li ima firmware (negde u opcijama imaš software version info) koji mu omogućava da čita novije "boje" (te što vuku na plavo-zeleno) diskova, probaj negde da nekom nije osta neki "zlatni" (od dole) disk pa probaj sa njim ili stara Verbatim "šućmurasto zeleno-plava za sony playstation", pa ćeš odmah znati do čega je... ili nađi neki do ovih "crnih" pa probaj i sa njim... možda je problem i do 700MB (80 minuta) diskova nađi neki od 74 minuta (640MB)

Evo upravo sam probao na verbatim cd rw i nece na brzini od 4x sam rezao ....displej na cd playeru mi ne radi pa nemogu da udjem da vidim softwer version ...sacu da probam naso sam jos jedan verbatim cd koju drugacije izgleda od ovih do sada sto sam kupovao ....sa laserom nemam problema jer cita originale koje su ismirglani ....ne znam vise sta da radim poludeo sam

Comment

• Franjo
                    Banovan
                    • 14.08.2009
                    • 2831
                    • Inđija - Beograd
                    • Renault megan II res

Sa CD-RW nemoj ni pokušavati, jer ih većina plejera u automobilu ne čita.

Da li se radi o kopiranju CD, ili o novoj kompilaciji? Na kojem uređaju narezuješ?

Sinoć sam, bez problema kopirao "zaštićeni" CD "Hitovi leta 2013", na ovom kompu sa dva drajva: Toshibin DVD ROM i Pioneer CD ROM. Direktno sa jednog na drugi, uz pomoć Ashampoo Burning Studio 11.

Slične probleme, imao sam, kad sam kopirao na laptopu, ili kompu sa jednim drajvom i programom, koji zahteva finalizaciju (verifikaciju) snimljenog CD, kako bi mogao da ga čita drugi uređaj. U tom koraku, obično dolazi do greške, ako je narezani CD izbačen, pa ga vratiš.

Nadam se, da si proverio na kompu, šta je narezano na CD: koji fajlovi?

Comment

• stefan93
                      CBC Veteran
                      • 07.02.2013
                      • 100
                      • Sokobanja
                      • Mazda RX-8

Radi se o novoj kompilaciji probao sam i kod druga da nerezem i ista prica ...sto se tice rezanja uvek proverim da li je cd zatvoren i jeste probao sam kod brata u alfi isto na fabrckom cd plejeru i cita bez problema ...

Comment

• Franjo
                        Banovan
                        • 14.08.2009
                        • 2831
                        • Inđija - Beograd
                        • Renault megan II res

Pokušaj, da kopiraš disk, koji ti čita! Nikakva dodavanja, ili izmene, ni u nazivu diska. Ni brzine ne usporavati mnogo. Čisto kopiranje! Izbegavaj u kompilacijama, da unosiš naziv projekta i druge podatke, jer će plejer misliti, da se radi o data disku i kao takvog odbaciti.

Comment

• shime
                          CBC Član
                          • 22.05.2011
                          • 79
                          • Vlasotince
                          • Peugeot 405

Originally posted by uglavnom.bezopasni View Post
                          Za CD+R prvi put čujem,
                          U pravu si, prevideo sam da se radi o obicnom cd-u, a ne o dvd disku. Inace postoje DVD+R diskovi koji nisu bili nesto popularni zato sto ih vecina starijih uredjaja nije videla. Trenutno su svi dual-layer diskovi +R

Comment

• stefan93
                            CBC Veteran
                            • 07.02.2013
                            • 100
                            • Sokobanja
                            • Mazda RX-8

Danas kada sam kupovao cd vido sam dvd+r ali cd+r nisam .... poskusacu sa kopiranjem cd'a kao sto mi je preporuceno ako ne ne znam sta vise da radim osim kada idem u nis da potrazim te audio cd'ove ...

Comment

• Franjo
                              Banovan
                              • 14.08.2009
                              • 2831
                              • Inđija - Beograd
                              • Renault megan II res

Svi diskovi, koje si pomenuo su O.K. Negde grešiš, pa ne ispada, kako treba.

Da li je kompilacija u mp3 formatu, jer neki plejeri, kao na primer u mom meganu, ne podržavaju.

Comment

Working...
                              X