Unutrasnja auto antena - montiranje ?

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • low rider
    CBC Senator XXL
    • 03.04.2006
    • 613
    • Beograd

Unutrasnja auto antena - montiranje ?

Nemam spoljasnju pa sam kupio unutrasnju antenu za radio. I sada imam par problema sa montazom, tj. spajanjem. Antena ima integrisano pojacalo, pise "napajnje: 10-16V". I tu dolazimo do problema, spojiti ovu antenu na odgovarjuici nacin, kako ? Iz antene kao sto vidite izlaze tri kabla, pod brojem 3 je antenski prikljucak, duzina kabla 130cm (s njim znam sta cu), problem mi prave kablovi pod brojem 1 i 2, nisam siguran sta sa njima. Predpostavljam da su oni zaduzeni za napajanje antenskog pojacal, stim sto je br. 1 dug 130cm, a br. 2 je 15cm duga neizolovana upletena aluminijumska zica.
    Ja imam ideju kako bi ovo trebalo ici, ali nisam siguran, pa da pitam vas koji ste to vec radili.

Da napomenem da radio odlicno hvata samo sa prilkjucenim antenskim kablom i antenom u ruci. Radio je kasetas, na sebi ima samo izlaz za 2 zvucnika, ulaz za napajanje i antenski prikljucak.
    Tu je jos jedan problem, duzina kabla od 130cm, sto nema sansi da dobaci do pozicije iza retrovizora, imate li neki predlog gde da je stavim ?

Hvala!

• *Egon*
    CBC Senator XXL
    • 31.12.2004
    • 1232
    • Beograd, Dorcol, N 44

Kraci upleteni kabl ti je masa (-), nju zakaci na neki sraf na karoseriji, a duzi ti je napajanje (+).
    Garaza
    1996 SAAB 900 NG Cabrio

Comment

• low rider
      CBC Senator XXL
      • 03.04.2006
      • 613
      • Beograd

Hvala Egone, tako sam i ja mislio, sada ostaje pitanje gde da je prikljucim, mislio sam da napajanje vezem za izlaz sa kasetofona ka masi, tako bi se antena iskljucivali i ukljucivala sa radiom, sta mislite o tome ?

p.s. tek vezu za masu necu naci , uh koliko je lakse izbusiti rupu na krovu i staviti obicnu spoljasnju antenu...

Comment

• darko-sice
        CBC Senator
        • 01.11.2005
        • 200
        • Aleksinac

Pa ako ti je kas vezan na "kontakt" vezi na njegovu struju,ako ne uzmi od negde struju pod kontakt i vezi na nju...
        POZZZZ

Comment

• Miljan
          CBC Senator XXL
          • 18.01.2006
          • 459
          • Nis

Noviji tipovi plejera imaju zicu za napajanje antene (aktivira se samo kad je ukljucen tjuner (radio)), ali tvoj verovatno nema, po opisu.

Ako ti je radio vezan na kontakt, onda moze tu da se veze i antena, a ako ima direktno napajanje, onda ce ti i antena stalno raditi, i kad je ugasen radio, jedino da postavis neki prekidac, pa na njemu da gasis antenu ili da vezes na kontakt kao Darko sto kaze, to je najbolje resenje.

Comment

• civi
            CBC Senator XXL
            • 26.07.2005
            • 1492
            • Pozarevac

to je obicno plavo bela zica na iso konektoru i takodje moze da posluzi za paljenje pojacala....
            Jackie Stewart jednom je pitao Davida Purleya (legendarno hrabrog vozača koji je, smatra se, preživio najveću G-silu u povijesti čovječanstva) gdje točno koči prije određenog S zavoja. Purley ga je začuđeno pogledao:
            - Kako to misliš, kočim?

Comment

Working...
            X