Nemam spoljasnju pa sam kupio unutrasnju antenu za radio. I sada imam par problema sa montazom, tj. spajanjem. Antena ima integrisano pojacalo, pise "napajnje: 10-16V". I tu dolazimo do problema, spojiti ovu antenu na odgovarjuici nacin, kako ? Iz antene kao sto vidite izlaze tri kabla, pod brojem 3 je antenski prikljucak, duzina kabla 130cm (s njim znam sta cu), problem mi prave kablovi pod brojem 1 i 2, nisam siguran sta sa njima. Predpostavljam da su oni zaduzeni za napajanje antenskog pojacal, stim sto je br. 1 dug 130cm, a br. 2 je 15cm duga neizolovana upletena aluminijumska zica.
Ja imam ideju kako bi ovo trebalo ici, ali nisam siguran, pa da pitam vas koji ste to vec radili.
Da napomenem da radio odlicno hvata samo sa prilkjucenim antenskim kablom i antenom u ruci. Radio je kasetas, na sebi ima samo izlaz za 2 zvucnika, ulaz za napajanje i antenski prikljucak.
Tu je jos jedan problem, duzina kabla od 130cm, sto nema sansi da dobaci do pozicije iza retrovizora, imate li neki predlog gde da je stavim ?
Hvala!

Ja imam ideju kako bi ovo trebalo ici, ali nisam siguran, pa da pitam vas koji ste to vec radili.
Da napomenem da radio odlicno hvata samo sa prilkjucenim antenskim kablom i antenom u ruci. Radio je kasetas, na sebi ima samo izlaz za 2 zvucnika, ulaz za napajanje i antenski prikljucak.
Tu je jos jedan problem, duzina kabla od 130cm, sto nema sansi da dobaci do pozicije iza retrovizora, imate li neki predlog gde da je stavim ?
Hvala!

Comment