Kondenzator

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • djunta
    CBC Član
    • 22.01.2007
    • 60
    • Beograd

Kondenzator

Imam kondenzatore od kucnog pojacala, oko 60.000mf.Da li ima smisla da se ugradi u auto i gde ga treba ugraditi?
  • civi
    CBC Senator XXL
    • 26.07.2005
    • 1492
    • Pozarevac

Jok i jos jednom jok
    Jackie Stewart jednom je pitao Davida Purleya (legendarno hrabrog vozača koji je, smatra se, preživio najveću G-silu u povijesti čovječanstva) gdje točno koči prije određenog S zavoja. Purley ga je začuđeno pogledao:
    - Kako to misliš, kočim?

Comment

• dranix
      CBC Senator XXL
      • 04.10.2004
      • 3079
      • Antwerpen/Belgium
      • Saab 9-3

Ugradi sto deblje i krace kablove za napajanje (direktno na akumulator sa dobrim klemama) i akumulator sto veceg kapaciteta pa ako ne valja znaci da ne moze bolje.

Comment

• Player
        CBC Senator XXL
        • 13.04.2006
        • 458
        • Novi Sad
        • Alfa Romeo GTV V6 TB

@Civi

Daj malo obrazlozhi zashto jok? Pretpostavljam da je ovaj iz primera jako slab pa zato?
        I zanima me da li postoje neke velike razlike u kvalitetu izmedju odredjenih proizvodjacha kondenzatora?
        Na primer Salov koshta 4-5000din, a neki GZ oko 10.000. Kod ostalih komponenti kapiram razliku, ali kond. je samo kond. ili sam se samo nalupetao?
        Objects in the mirror appear
        TO BE LOSING !!!

Comment

• civi
          CBC Senator XXL
          • 26.07.2005
          • 1492
          • Pozarevac

U sustini ako imas dobro izvedeno napajanje kondenzator samo smeta, a ti koje si hteo da stavis su isuvise malog kapaciteta a evo ti i slikovitog primera

pri snazi od 1Kw kondenzator se isprazni pri brpu od 2-4sec,i onda prazni struju iz akumulatora da se napuni sto naravno nije pozeljno,dolazi do pada napona akumulatora i naravno znatno manji napon......Sto veci kondenzator to je vece zlo.... U proizvodjacima i nema neke bitne razlike , mada sam cuo nekvalitetne koji unose dosta suma
          Jackie Stewart jednom je pitao Davida Purleya (legendarno hrabrog vozača koji je, smatra se, preživio najveću G-silu u povijesti čovječanstva) gdje točno koči prije određenog S zavoja. Purley ga je začuđeno pogledao:
          - Kako to misliš, kočim?

Comment

• Player
            CBC Senator XXL
            • 13.04.2006
            • 458
            • Novi Sad
            • Alfa Romeo GTV V6 TB

A shta podrazumevash pod dobro izvedenim napajanjem?

Ja sam imao na autu aku black horse 65A (ne mozhe da stane veci ), kablove 20 kvadrata, pojachalo magnat clasic 360 i dve 10-tke u bandpass kutiji(ne znam tachno koje, ali solidne)... i na maksimumu su mi treptali farovi i instrument tabla, ne bash jako, ali prilichno.

E sad shta tu konkretno nije dobro izvedeno? Slabo pojachalo pa "vuhe puno struje"? Ili ne valja aku?
            Samo mi nemoj reci da uzmem Exide-ov, jer koshta
            TO BE LOSING !!!

Comment

• civi
              CBC Senator XXL
              • 26.07.2005
              • 1492
              • Pozarevac

Kao prvo dobro ismirglas mesto na koje kacis masu, kao drugo stavis deblji kabal od mase na akomulatoru do karoserije(jos bolje izvedes ga na dva tri mesta , na motor obavezno, sve spojeve namazes grafitnom mascu)
              - Kako to misliš, kočim?

Comment

• djnk
                CBC Početnik
                • 21.01.2007
                • 6
                • Novi Sad

Kondenzator ne valja????

Zbog cega ga onda trpaju u sva takmicarska kola (db drag i sl)
                zar ne bi trebalo da isti taj kondenzator nadoknadi struju koju povlaci pojacalo a ne da napravi rupu???

Comment

• civi
                  CBC Senator XXL
                  • 26.07.2005
                  • 1492
                  • Pozarevac

A u kom si ti to takmicarskom autu , spremanom za db video kondenzator? Znaci za db kondenzator JOK ako ocete da vam nesto svetli po gepeku neonke imate za manje pare ( a i jace svetle)
                  - Kako to misliš, kočim?

Comment

kondenzator u stvari pegla struju,to je kao neki stabilizator koji se napuni strujom i kada bass lupi-tj pojacalo povuce vise struje,kondenz brzo da tu struju,a na db dragu se ne koristi jer je potrosac struje...u svakom slucaju bolje je te pare uloziti u dobare akumulator,a jos bolje je kupiti jedan pravi gel ili agm akku i staviti u gepek gde onda on sluzi kao pufer za struju+ima vise nego duplo struje ondak za pojacala,a sa tim dodatnim akumulatorom muzika svira glasnije i lepse...ali do jedno 600rms pa i vise-zavisi i od snage alternatora- nema potrebe za bilo kakvim budzenjem...

Comment

• Player
                      CBC Senator XXL
                      • 13.04.2006
                      • 458
                      • Novi Sad
                      • Alfa Romeo GTV V6 TB

A shta je to agm akku?
                      TO BE LOSING !!!

Comment

nije bitno sta je hehehe da ne zalazimo u detalje sve te AGM,GEL itd baterije nove generacije tj. akumulatori su mnooogo bolji od standardnih olovnih,ali su zato i skuplji za tako nesto ti treba od 150 eura pa do kolko oces
                        recimo Exide Maxxima je oko 180 eura,a jedna od najboljih za pare jeste Northstar NSB 90 i ta kosta preko 250 cini mi ske a najbolje na svetu su Krankenstein,a to je skupo da se ukenjash,al to i tako nije za normalno koriscenje nego za Db-Drog

Comment

• Player
                          CBC Senator XXL
                          • 13.04.2006
                          • 458
                          • Novi Sad
                          • Alfa Romeo GTV V6 TB

A jel mozhe neki predlog koji aku da uzmem od ovih obichnih?
                          Ako obichni mogu da istrpe oko 200-250 rms, a da mi farovi ne trepere...

A shta je Maxxima? Gel ili neshto drugo, ne mogu da pronadjem?
                          TO BE LOSING !!!

Comment

kolko sam cuo Exide Extreme(obicne olovne) su dobre...iako tebi ce dobro da radi bilo koji akumulator da je nov!
                            ako meni nije nista treperilo sa 600rms na BlackHorse od 55Ah nece ni tebi sa tim Magnetom samo uzmi nov akumulator,ali prvo mozes i da proveris kod elektricara kakav ti je ovaj sad sto imas,mozda je u redu,a nesto drugo ne valja...

Comment

• Player
                              CBC Senator XXL
                              • 13.04.2006
                              • 458
                              • Novi Sad
                              • Alfa Romeo GTV V6 TB

Pa ne znam... nije mi jasno Imam taj od 65ah star oko 7 meseci...
                              Plus sam vukao do aku-a, masu na shraf od zadnjih pojaseva, oshmirglao taj spoj i dalje treperi

Planiram josh gomilu gluposti da ugradim u auto kojima bash i ne prija
                              variranje napona pa bi voleo to da reshim.

Probacu to shto Civi kazhe, da izvuchem josh koji minus sa aku-a na motor i karoseriju... ako ne pomogne kupicu gel aku treba =]
                              TO BE LOSING !!!

Comment

Working...
                              X