sve sam proverio, ipak je daleko najpovoljniji onaj prvi fox, uredjaj 250 evra, karticu iz telekoma za gprs i sms koordinaciju i njima pretplata nesto sitno mesecno...
GPS - pracenje & GPS transmiter i risiver (sastavljene teme)
Collapse
X
-
mt:s nudi uslugu koja ti treba. Informacije imaš na sajtu http://www.mts.telekom.yu/index.php?ID=3215
pod delom Business usluge, lokacijski servisi. U vozilo se instalira GPS predajnik sa mt:s SIM karticom koja informaciju o poziciji vozilo prenosi preko USSD koda a ne GPRS, što praktično znači da nema dodatnih troškova na pretplatu kako je to kod GPRS-a, već se za njen iznos vozilo prati i u zemlji i u inostranstvu.
Ta usluga ne pruža navigaciju vozaču, već vozaču treba poseban uređaj.
Comment
-
-
ja imam nokiu E61 + nokia gps 3w receiver sa garminom xt za symbian 4.18 verzija +mape srbije i adria route.
Koristio sam je po srbiji i u hrvatskoj. Mape su dobra , odziv je dobar, glasovno malo trci ispred pa imas komicne situacije. garmin radi kad uhvati 5 satelita , onaj nokijin interni software hvata i na 3 ali mape moras platiti naknadno i nisu jeftine.
Igrom slucaja sam nokiju dobio kao i gps a inace kobinacija kosta 300+ 95 eur sto je za navigaciju malo previse jer se ima kupiti gramin uredjaj koji je komforniji u radu i laksi za baratanje i baterija bolje traje a za manje para i veci je ekran.
Po meni sa tacke isplativosti se ne isplati, a ako bas hoces onda ces imati finu igracku.
Pravi gps uredjaj je bolje resenje ako si u dilemi. Symbian telefon ima svojih prednosti ali ako ga kupujes samo radi navigacija razmisli o pravom gps uredjaju.I don't care if there are no user serviceable parts inside... I'm going in...
Comment
-
-
@baner
ne treba mi zbog analize vec zbog realnog vremena zbog obavljanja novog posla koji je vezan za prevoz robe i usluga, objasnicu ti na pp
i ajde bre, nemojte da se svadjate, niko ovde nikome ne misli lose i niko se ne nadmudruje, osim brick-a naravno a on mi je simpatican
Comment
-
-
Re: GPS - praćenje kola
ne znam da li je 100% tacno,ali koliko sam cuo i citao lopovi imaju uredjaj koji je vrlo jednostavan i koji se koristi skoro svuda u raznim oblicima koji ometa signal i ne dozvoljava mu da probije napolje.
kao npr za mobilne telefone ometaci i sl. Vrlo logicno i kada razmislis
stoga,dodje sedne u kola i tvoj auto se vise ne vidi na gps-u
i mislim da je to samo glupost i prevazidjena stvar odavno.Uzimajte kasko osiguranje i mirno spavajte,sta tebi vredi i da uzmes gps i neko ti polupa auto?kad koči,cepa gume i prevrće se!
papiri cisti ko suza ,oprani sa farmerkama 2 puta
Comment
-
-
Ovo je dobra stvar na primer za firmu, ako hoce da zna sta joj rade vozaci sa vozilima, kod mene u firmi su nekim vozacima dali otkaz za koje se preko gps pracenja utvrdilo da voze "ćorave ture"ili valjda i da voze velikom brzinom, tj. da divljaju sa kolima. ali ako je za zastitu od kradje slaba vajda, jer sam i ja cuo da svaki iole ozbiljan kradljivac ima i GPS/GSM ometac koji kosta mozda 150 evra
i nije tacno da te firme ugradjuju gps predajnike, gps predajnik je satelitti uredjaji imaju samo gps prijemnike a podatke salju preko gprs-a
Comment
-
-
Ovde je rec o gps odasiljacu tj. da bi neko locirao polozaj kola ugradjeni gps mora biti i prijemnik i predajnik sat. signala .Klasicni gps za kola su samo prijemnici, u tome i jeste razlika sa ovim za pracenje polozaja.Imaju naravno i oni koji salju podatke gprs-om ali to je nesto trece.Saab 9-3 sport sedan 1.9 TiD 150KS
Comment
-
-
GPS odašiljače poseduje samo Američka vojska. I stavlja ih samo na satelite.Ovo što stavljaju u kola za praćenje sastoji se od GPS prijemnika koji služi za određivanje pozicije vozila i GSM/GPRS/3G primopredajnika (praktično mobilni telefon) koji poziciju vozila javlja centrali kroz mrežu mobilne telefonije.
Volim sve što su voleli mladi kada sam i ja bio mlad...
Comment
-
-
Originally posted by -Miki-Ovde je rec o gps odasiljacu tj. da bi neko locirao polozaj kola ugradjeni gps mora biti i prijemnik i predajnik sat. signala .Klasicni gps za kola su samo prijemnici, u tome i jeste razlika sa ovim za pracenje polozaja.Imaju naravno i oni koji salju podatke gprs-om ali to je nesto trece.
Uostalom, kakvu bi to informaciju uredjaj ugradjen u auto slao preko GPS-a, koji je to oblik informacije i kome bi isao, kuda? Nije GPS komercijalni sistem za razmenu podataka pa da se bilo kakva komunikacija i razmena podataka vrsi putem istog...
Lociranje polozaja kola vrsi se, kao sto je i receno, slanjem lokacije vozila (koju ugradjeni uredjaj izracunava putem pasivnog prijema GPS signala) u Centar putem GPRS mreze mobilne telefonije. U prevodu, sistem se moze zeznuti na vise nacina - odsecanjem od mogucnosti prijema GPS signala (zatvoris ga u garazu) ili onemogucavanjem slanja lokacije vozila u Centar putem GPRS mreze. Ometac signala mobilne telefonije i kraj, auto i dalje zna gde se nalazi, ali svoju lokaciju ne moze da prenese u Centar...
Rezime teme: predlazem da pojedini clanovi Foruma konacno raskrste sa terminologijom i naprave jasnu razliku izmedju GPS i GPRS, da se ne bismo opet ubedjivali i raspravljali zato sto je neko negde nesto procitao pa malo pomesao...
Comment
-
-
Ok moja greska ,uredjaj o kom sam ja citao (davno i povrsno) radio je na principu gps prijemnik i klasican radio predajnik signala (sto sam ja napisao gps signala) pokusacu da nadjem text o tome ,nebitno u pravu ste.Saab 9-3 sport sedan 1.9 TiD 150KS
Comment
-
-
To sa garazom im nista ne pomaze, sta ako npr ukradu auto pa ga oteraju i zatvore u neku garazu...jeste iz garaze ne moze da salje nikakav signal, ali on je u momentima pred ulazak u tu garazu poslao informacije o svom trenutnom polozajuali zato najobicniji blokator mobilnih telefona moze ovaj uredjaj za gps pracenje totalno da zezne.
Comment
-
Comment