Mio Moov otkljucavanje

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Williams
    CBC Senator XXL
    • 07.02.2006
    • 556
    • Beograd- Cerak

Mio Moov otkljucavanje

Uzeo sam nedavno Mio Moov 330, i procitao na nekom sajtu da je to ustvari "osakaceni" PDA uredjaj. Koja je procedura instaliranja WidnowsCE ili nekog drugog mobilnog operativnog sistema? Da li se gubi garancija ako se to uradi? Koje su prednosi a koje mane?
  • -Miki-
    Moderator
    • 09.11.2005
    • 708
    • Valjevo
    • Honda Accord coupe cg4

Re: Mio Moov otkljucavanje

Svi instalacioni podaci nalaze se u rom-u uredjaja,za njegov rad iskoriscen je win 4.2CE ili 5.0 tj. njegovi delovi neophodni za rad programa koji su instalirani.Koliko ja znam fizicki je nemoguce fleshovanje roma jer nemas odgovarajuci interfejs za to (fabrika nije predvidela da kupci bilo sta menjaju) ali ipak se konsultuj sa Danijelom9k (gps centar) i on ce ti najbolje reci sta moze a sta ne.
    Btw zasto nisi kupio PDA ako si vec hteo kompletan win Ce nego sad budzis ? i uzgred da znas fab. garancija sigurno ne pokriva bilo kakvo prckanje po romu a to se vrlo lako utvrdi

Pozz
    Saab 9-3 sport sedan 1.9 TiD 150KS

Comment

• Williams
      CBC Senator XXL
      • 07.02.2006
      • 556
      • Beograd- Cerak

Ma nisam hteo PDA prvenstveno jer mi je prva namena navigacija pa sve ostalo. Znaci na klasicnom PDA-ju je manji ekran i gps je verovatno kao na nokiji N95.
      Ovo sam video na netu i svidela mi se ideja da na navigaciji mogu da se pustaju filmovi, ucitavaju mape drugih proizvodjaca i sl.

Comment

• vujke
        Admin
        • 29.09.2004
        • 1673
        • Mladenovac
        • Daewoo Lanos 1.5SX

Vec imas win 5.0 na njemu, treba srediti launcher aplikaciju koja se automatski startuje. Sledeci korak je instalacija IGO 8.3.2 i Core player-a, a kako ces ih nabaviti nemoj ovde da pitaš
        while(!asleep()) {sheep++;}

Comment

• Williams
          CBC Senator XXL
          • 07.02.2006
          • 556
          • Beograd- Cerak

Znaci ceo ovaj interfejs je ustvari program koji se automatski startuje pri ukljucivanju uredjaja? Core sam nasao ali za symbian, potrazicu za win mobile.

Cemu sluzi IGO 8.3.2?

Kako da se instaliraju ostale mape? (mio desktop sto sam dobio uz uredjaj ne funkcionise, tj kaze da nedostaje neka fajla). Da li moze samo copy/paste ovih .flv fajli? (koje su legalno kupljene naravno ...)

Da li moze da se ubaci MiniSD HS kartica u uredjaj? Na njemu samo pise da podrzava SD do 8GB.

Comment

• -Miki-
            Moderator
            • 09.11.2005
            • 708
            • Valjevo
            • Honda Accord coupe cg4

Ne, gresis da bi se izmenio sadrzaj roma tj. programe koji se sami startuju i koji su upisani u "bios" rom-a neophodan ti je interfejs kabal da bi mogao da flesujes uredjaj.Zahvat nije jednostavan i preporucio sam ti koga da kontaktiras u vezi svih "zahvata" na ovu temu , sam ne mozes nista uraditi.

Igo 8.3.2 je nova verzija programa ALI ti mozes koristiti samo instaliranu koju si dobio uz uredjaj a upgrade programa i mapa (legalno) se doplacije tamo gde si kupio uredjaj.Mio map desktop verovatno normalno funkcionise ako instaliras mape koje si kupio uz uredjaj i ne rade probaj da nadjes najsveziju verziju na netu (miopmap desktopa) . Ako pokusavas novije mape da ubacis NISU kompatiblne sa starijom verzijom programa koji ti imas i tu je verovatno problem.

HC (high capacity) kartice idu regularno u tvoj uredjaj.

Pozz

Comment

• Williams
              CBC Senator XXL
              • 07.02.2006
              • 556
              • Beograd- Cerak

@Miki, nisam siguran da je to zapisano u ROM-u jer kad ga prikacim na komp otvara mi se kao recimo flash drive, tj vide se sve sistemske fajle na njemu (u my computer pise storage device). Mogu recimo da ubacujem neke svoje slike i da ih vezujem za mesta (photo navigation), tako da memorija moze da se menja.

Od interfejsa jedino sto sam video je USB ulaz.

Sto bih ponovo stavljao Igo kad vec imam ucitane mape u njemu?

Jel problem ako stavim micro SD umesto SD?

Comment

• -Miki-
                Moderator
                • 09.11.2005
                • 708
                • Valjevo
                • Honda Accord coupe cg4

E pa to je druga stvar,ako mozes da pristupis sistemskim fajlovima preko kompa (posto znam da mnogi ne mogu),onda verovatno moze i da se instalira jos programa,preko explorera,ipak to trazi malo detaljnije podatke o uredjaju i na licu mesta videti sta moze a sta ne,odavde ja ne mogu da ti pomognem.
                Pogledaj malo iskustva drugih po forumuma koji se bave tvojim uredjajem (ako ovde neko ima iskustvo javice se vec) ali ti predlazem da budes obazriv i obavezno napravis bekap svih fajlova ,pa ako nesto krene po zlu da mozes da vratis na staro.
                Slobodno stavi micro sd karticu.

Comment

• knyazs
                  CBC Član
                  • 17.03.2009
                  • 26
                  • Slovenija

Mislim da je stvar koju trazis ovo: http://www.gpspassion.com/forumsen/topi ... hichpage=1

Kupi SD karticu i prati uputstvo za instaliranje na nju i nemas brige: ne menjas sadrzaj ROM-a a dobijas gomilu funkcionalnosti...

Pozzzzz
                  [ VW Polo 1.2, 12V, model 2004 ]

Comment

• Williams
                    CBC Senator XXL
                    • 07.02.2006
                    • 556
                    • Beograd- Cerak

@Knyazs: Hvala, ovo deluje mnogo dobro, upravo ono sto sam trazio. Jel ostaje postojeci (fabricki) navigacioni software ili se brise prilikom unlocka?

Comment

• knyazs
                      CBC Član
                      • 17.03.2009
                      • 26
                      • Slovenija

Originally posted by Williams
                      @Knyazs: Hvala, ovo deluje mnogo dobro, upravo ono sto sam trazio. Jel ostaje postojeci (fabricki) navigacioni software ili se brise prilikom unlocka?
                      Ostaje, to je i lepota svega toga

Ustvari, ako procitas uputstvo videces da se Mio Pocket moze instalirati na dva nacina: na ROM ili na SD karticu (preporuceno). Ako izaberes prvi nacin (ROM) svakako ces poremetiti nesto na uredjaju i zato se taj nacin i ne preporucuje ali ako izaberes drugi nacin (na SD CARD) onda sve na samom uredjaju ostaje NETAKNUTO! Kad pozelis da ga prodas bice kao da nisi nista prckao po njemu a i ne moras nikome da placas da ti ga otkljucava ili nesto slicno.

Pogledaj malo ovo uputstvo http://www.gpspassion.com/upload2/Mi...%20Readme.html za instalaciju pa ces videti... Inace, sve sto te zanima oko Mio Pocket-a mozes saznati na forumu http://www.gpspassion.com/forumsen/t...90&whichpage=1 i tamo ti je glavni baja Osprey koji je i glavni programer Mio Pocket-a tako da ti svakako moze pomoci oko svega sto te bude eventualno mucilo

P.S: Mali savet, kad podesis SD karticu i budes ubacivao u svoj uredjaj, moras sacekati da uredjaj uhvati GPS signal jer inace nece da krene automatska instalacija (manuelno se ne preporucuje). Znam da ovo verovatno zavisi od uredjaja (ja imam Mio Moov 330) ali nije zgoreg da znas ako te bude zezalo

Puno pozdrava i javi sta si uradio.

Caos

Comment

• Williams
                        CBC Senator XXL
                        • 07.02.2006
                        • 556
                        • Beograd- Cerak

Samo jos jedno pitanje, koju karticu bi mi preporucio, tj do koliko gb je podrzano?

Comment

• knyazs
                          CBC Član
                          • 17.03.2009
                          • 26
                          • Slovenija

Dobro pitanje Ne znam ni sam tacno, u prodavnici su mi rekli da je 4GB max koje Mio Moov 330 podrzava mada ja to nisam nigde uspeo naci na internetu. Najbolje bi bilo ako znas nekoga ko ima karticu od 8GB pa da nabacis Mio Pocket na nju, ustekas u uredjaj i kad se podigne sistem onda imas jedan tool sa desne strane (ako ostavis default Vista skin) koji ocitava stanje memorije pa vidis koliko je prepoznao

Mada, uvek imas mogucnost da kupis 2-3 kartice od 4GB (bar je to jeftino, ja sam ovde u SLO nasao za 12e i to sigurno podrzava jer ja imam toliku) i onda na svaku nabacis razlicitu navigaciju i razlicitu muziku

Eto, nadam se da sam ti barem malo pomogao

Pozzzzzz

Comment

• Keketarac
                            CBC Senator XXL
                            • 01.09.2007
                            • 588
                            • Novi Sad
                            • Seat Ibiza 1.2 TSI

Ja sam stavio na 200E karticu od 4GB i radi kao blesavo.....sad mi zao sto nisam uzeo od 8 GB, stane vise filmova ali i ovako je pristojna stvar.

Unlimited space to host images, easy to use image uploader, albums, photo hosting, sharing, dynamic image resizing on web and mobile.

Unlimited space to host images, easy to use image uploader, albums, photo hosting, sharing, dynamic image resizing on web and mobile.

Comment

• knyazs
                              CBC Član
                              • 17.03.2009
                              • 26
                              • Slovenija

A jesi li probao da li bi radila kartica od 8GB tj. da li bi prepoznao svih 8GB? Ako imas prilike probaj pa javi, ja ne znam nikoga ovde ko je ima a ne bacaju mi se pare da bi samoprobao da li nesto radi

Caos

Comment

Working...
                              X