Navigacija za Audi

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • -Miki-
    Moderator
    • 09.11.2005
    • 708
    • Valjevo
    • Honda Accord coupe cg4

Re: Navigacija za Audi

Uffff pa jbg ne znam sta da ti kazem Navteq pravi za sve a ovo je sa njihovog sajta za alfu,fiat dalje nisam gledao - pokrivenu Srbiju evo .

Ako jos nisu prebacili za Audi jbg onda vozis pogresan auto ali mape koje pravi navteq idu i u njega
    Saab 9-3 sport sedan 1.9 TiD 150KS

Comment

• NShappy
      CBC Senator
      • 09.03.2005
      • 261
      • Novi Sad
      • Ford Focus 1.8TDCi

Navteq je ubacio Srbiju u svoje mape tek nedavno. Nema ni mesec, dva. Ali Navteq pravi samo bazu mapa. Ne prvi navigacije, navigacione uređaje ni softver za navigacije nizskogs. To rade različite kuće. Nekim proizvođačima vozila to rade proizvođači audio/video tehnike, a neki se sami bakću sa time, pogotovo sa softverom za navigacije jer žele da očuvaju eksluzivnost navigacionog softvera u svojim vozilima. Tj. da klepaju pare za update.

Potrebno je neko vreme da se nova baza koju je Navteq pripremio pojavi i u uređajima. Već je rečeno, što se pojavi na www.navteq.com, biće uskoro u svim navigacijama baziranim na Navteq-u. Srbija je tu već neko vreme, ali Srbije još nema npr. ni u Nokia Ovi Maps (navigacija na Nokia telefonima) iako je Nokia vlasnik Navteq-a.

Strpite se, biće. Verovatno već u sledećoj zvaničnoj verziji City Navigator Europe.

Ono što sam ja primetio, Navteq mapa Srbije na njihovom sajtu je bajata. Nisu oni snimali Srbiju već su kupili nečiju bazu i sada rade na sređivanju. Imate na sajtu opciju da prijavite greške i koristite to što više. Recimo, u NS nema jdnog dela Bulevara Evrope čiji je jedan deo pušten još pre dve godine u promet.
      Volim sve što su voleli mladi kada sam i ja bio mlad...

Comment

• -Miki-
        Moderator
        • 09.11.2005
        • 708
        • Valjevo
        • Honda Accord coupe cg4

Tako je ! ti si detaljnije objasnio, valjda ce sad biti malo jasnije.
        Saab 9-3 sport sedan 1.9 TiD 150KS

Comment

• audia7
          CBC Član
          • 26.12.2010
          • 42
          • Beograd

hvala, hvala...

Comment

• BrackoNe
            CBC Član
            • 13.05.2008
            • 55
            • Stara Pazova

Evo i ja da kažem nešto za dnevnik...

Dakle sve je tačno za Navteq, možete krajem februara da očekujete da će se pojaviti Srbija u Navtequ.
            Ja sam radio i za InfoTim i posle za Contrast karte. I dalje su Contrastove najbolje i najsvežije karte.
            Srbija će biti dobra tek kada Navteq otkupi karte od Contrasta ili neuvede nešto kao Google MapMaker.

Ja očekujem Srbiju za Q7 i za BMW E91. Krajem februara - jedva čekam da ih isprobam!
            Ma moj punto juri i 200, do duše nizbrdo...

Comment

• NShappy
              CBC Senator
              • 09.03.2005
              • 261
              • Novi Sad
              • Ford Focus 1.8TDCi

A čije mape sada koristi Navteq? Očigledno nisu snimali sami već su nešto otkupili. I to nešto bajato u poređenju sa Garminom i iGo. Znaš li šta?

Comment

• BrackoNe
                CBC Član
                • 13.05.2008
                • 55
                • Stara Pazova

Čini mi se da su slične pogrešne mape koje se nalaze u Adria Route. Ne mogu da se setim naziva firme od koje su Hrvati otkupili naše karte.

Comment

• NShappy
                  CBC Senator
                  • 09.03.2005
                  • 261
                  • Novi Sad
                  • Ford Focus 1.8TDCi

Nove verzije Adrije i SCG za Garmina su identične. Bar ono što je bilo drugačije u prvoj verziji Srbije u Adriji i što sam ja uporedio.

Comment

• BrackoNe
                    CBC Član
                    • 13.05.2008
                    • 55
                    • Stara Pazova

Morao bih da pogledam, nisam siguran da su Hrvati kupili InfoTimove karte.

Znam da su pre kupili od nekih indijanaca, a te karte da nisu bile ni za šta, kao sada Navteqove.

Comment

• aleks82
                      CBC Početnik
                      • 10.08.2009
                      • 2
                      • Mannheim [D]

Danas sam video na http://mapreporter.navteq.com/ da je Navteq ubacijo i detaljnu kartu Crne Gore. A poceli su izgleda i prve greske u Srbiji da ispravljaju. Na primer je Zaobilaznica Beograda sada komplirana do Orlovace. Dobro ce sve biti ako budu tako nastavili redovno da odrzavaju kartu i greske korigovati.

Comment

Working...
                      X