VDO Dayton pn4000, nece da pokrene sistem

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • UkiMazda
    CBC Senator XXL
    • 16.11.2007
    • 444
    • Beograd
    • Alfa 156 2.0TS

VDO Dayton pn4000, nece da pokrene sistem

Imam pomenutu navigaciju nekih pola godine, dobio sam je bez baterije i radila je preko napajanja od upaljaca, samo u autu. Od softvera u sebi ima svoj Windows CE, i na kartici ima IGO 8. Sve je radilo lepo i normalno, dok jedan dan nije zakucala prilikom ucitavanja, i dalje nije islo. Samo prikaze pocetni ekran(tj sliku), i tu ostane.

Probao sam da resetujem, palim gasim, ali uvek isto, cak sam je jednom ostavio skoro sat vremena tako upaljenu da vidim hoce nesto da se desi, i nazalost nije, ista slika isto sve.

Softver nisam dirao, nije ispadala, samo me je izdala jedan dan.

Zvao sam neke random likove po servisima, jedan je rekao da moze da popravi i da je problem do hardvera, ali nisam uspeo da ga nahvatam, drugi mi rekao da donesem, i kad je video rekao da "ne moze da se popravi"(ne ume),a treci je rekao da je softver u pitanju i da donesem, ali ni njega nisam nahvatao.

Ima li neko neki predlog, neki DIY da probam, ili pouzdanog servisera?

ovo je taj model:
  • banekg
    CBC Senator XXL
    • 06.09.2010
    • 1274
    • Nis
    • Toyota Carina e 2.0

Odg: VDO Dayton pn4000, nece da pokrene sistem

Da li podize svoj fabricki sistem, kada izvadis karticu?
    Long Live CBC!!!

Comment

• Franjo
      Banovan
      • 14.08.2009
      • 2831
      • Inđija - Beograd
      • Renault megan II res

Znači, ne možeš da pokreneš nijedan sadržaj: TV, multimedija na SD, igrice?

Moguće, da si prilikom reseta izbrisao neke fajlove na SD, ako niko nije uradio update, a prethodno uradio backup na kartici.

Pokušaj, da ga preko USB priključiš na computer i vidiš šta imaš pod properties, ili preko card reader-a, vidiš sadržaj SD.

Koliki je kapacitet SD kartice? Ako je pretrpana muzikom, sličicama i drugim, moguće je, da je nešto izbrisano prilikom snimanja. Mislim na IGO softver.

Sličan slučaj, imaš u drugoj temi ovog foruma.

Problem sa GPS - om , neće da startuje , prijavljuje grešku
      Last edited by Franjo; 26.11.2011, 16:23.

Comment

• UkiMazda
        CBC Senator XXL
        • 16.11.2007
        • 444
        • Beograd
        • Alfa 156 2.0TS

Hvala ljudi!
        @Franjo
        Video sam onu temu, ali se nisam uklapao po tome sto nisam dirao nista na sistemu, ni dodavao sadrzaj, ima samo IGO 8 na SD kartici, nista drugo. Ne mogu nista da pokrenem, jer ne ucita sistem.
        Kapacitet kartice je 2GB, a ovaj IGO sa mapama zauzima 1.7GB. Moguce je da se nesto izbrisalo/zabagovalo, ali mi je cudno zbog ovoga dole sto kazem, isto je i sa karticemo i bez

@banekg
        Sa karticom ili bez, isto se desava, identicno. Uvek je na pocetku prikazivala tu sliku na ekranu, pa onda ako ima kartica ucita IGO, a ako nema, ucita svoj sistem. Sad stoji na tom ekranu u oba slucaja. Probao sam da povezem na komp, ali nemam drajvere, i windows nece da je prihvati, trazio sam po netu na sto mesta i nisam iskopao driver ili nesto sto bi mi omogucilo da prustupim kartici ili internoj memoriji.

Kad bih samo uspeo nekako da dodjem do nje preko kompa...

Comment

• banekg
          CBC Senator XXL
          • 06.09.2010
          • 1274
          • Nis
          • Toyota Carina e 2.0

Karticu, za sada, izbaci i na nju zaboravi. Moras pokrenuti fabricki sistem, bez kartice. Nekada je bilo podrske preko VDO sajta, da se sistem pregazi, kao Win kod kompa - dakle, reinstalacija, a nalaziao sam ga i u vidu Torenta za skidanje. Kada sve to radi, onda na karticu snimis IGO, ali za VDO (ima jedan fajl ciji se naziv menja, ne znam tacno koji, ali imam IGO za VDO kompletan, pa ti mogu nekako poslati). Nije potrebno vezivanje na comp., jer se sistem moze bootovati preko sd kartice.

Dakle, ako IGO ne radi, nista strasno, ali ako ne radi bazicni sistem, onda sledi maltetiranje po NET-u, ili neko ko poseduje Softvare moze pomoci. Ima i ono trece - ukoliko je problem hardverski, pomoci nema, jer nema majstora u domovini.
          Long Live CBC!!!

Comment

• UkiMazda
            CBC Senator XXL
            • 16.11.2007
            • 444
            • Beograd
            • Alfa 156 2.0TS

Banekg puno ti hvala, nastavicu pretragu za nekim softverom da bih uspeo da je povezem za komp i procackam po tom sistemu. Ako nesto uspem, videcemo onda lako za taj IGO

Najgore je sto sajt vdo-a izgleda vise ne postoji

Ako neko ima neke drajvere ili predlog kako da pristupim navigaciji preko kompa, mnogo bi mi znacilo.

Comment

• Franjo
              Banovan
              • 14.08.2009
              • 2831
              • Inđija - Beograd
              • Renault megan II res

Koji OS imaš na kompjuteru? Da li klikom na My computer vidi GPS u uređajima sa prenosnom memorijom, ili ostalim? Ne bi trebalo, da postoji problem u drajverima, ako radiš pod Windows-ima.

Comment

• UkiMazda
                CBC Senator XXL
                • 16.11.2007
                • 444
                • Beograd
                • Alfa 156 2.0TS

Imam Windows XP, ali ga ne vidi uopste, prepozna je kao novi hardver, ali ne nadje driver za njega pa ostane kao unknown device. Ne vidi se nigde u My Computer :\

Comment

• Franjo
                  Banovan
                  • 14.08.2009
                  • 2831
                  • Inđija - Beograd
                  • Renault megan II res

Originally posted by UkiMazda View Post
                  ... Samo prikaze pocetni ekran(tj sliku), i tu ostane.
                  Šta imaš na tom početnom ekranu? Na mom bluEberry imam: Alati, GPS i Flash.
                  Klikom na Alati->Podešavanja->Windows...
                  Ako ti ništa ne otvara, ni nakon reseta, moguće je, da je greška u hardveru.

Comment

• UkiMazda
                    CBC Senator XXL
                    • 16.11.2007
                    • 444
                    • Beograd
                    • Alfa 156 2.0TS

Pocetna slika je kao kad vam ucitava windows, pa prikaze onaj crni ekran sa logo-om windowsa xp, ne stigne jos ni da prikaze opcije tj da udje u sistem, samo prikaze taj, da kazem, preload screen.

Videcu sta da radim, mozda se javi neko sa driverima, ili sa preporukom za dobrog servisera..

Vama hvala na odgovorima i trudu

Comment

• Gaga
                      CBC Veteran
                      • 27.11.2010
                      • 124
                      • Novi Beograd

@UkiMazda, najbolje da se obratiš preduzeću „Stevčević“ d.o.o. koje zastupa VDO kompaniju i da vidiš sa njima o problemu koji te muči.
                      Oni se nalaze u Bulevaru Despota Stefana 204, tel.: 329-16-26, 329-19-52, 275-09-29, i traži Jovana Stevčevića ili Marijanu Stevčević. Pomoći će ti sigurno.

Poseti i ove sajtove:
                      http://gps.rs.diplotop.com/review/VD...YTON/PN%204000 , tu imaü i celo uputstvo za upotrebu

Comment

• banekg
                        CBC Senator XXL
                        • 06.09.2010
                        • 1274
                        • Nis
                        • Toyota Carina e 2.0

Ovde je uputstvo na engleskom. Dakle, komunikacija sa kompjuterom je fabricki zakljucana i treba je otkljucati. da bi je otkljucao, moras se registrovati. Radio sam to prosle godine na PN6000 i uspelo je.
                        Long Live CBC!!!

Comment

• Franjo
                          Banovan
                          • 14.08.2009
                          • 2831
                          • Inđija - Beograd
                          • Renault megan II res

Moguće je, da je licenca istekla, ili iz drugog razloga, blokirana komunikacija sa PC. To je jasno ako si pročitao link, koji je dao Bane:

This GPS device with DVB-T receiver has few levels of protection:
                          PC connection is disabled, so no way to modify files from PC.
                          If standard unlock is used,
                          renaming original start-up program in navigation folder, navigation.exe or similar - in this case Spike.exe, and putting in it's place program to start menu and later starting renamed program from menu, does not work because windows starts background program Watchdog.exe which resets system if any of original files is modified. If Watchdog.exe is disabled, original program does not work.
                          So only solution is to leave all original files in navigation folder untouched and to modify program in system folder that starts system SProc.exe to start another program that will start menu.

Kako sam shvatio, sve vreme radiš bez baterije!? Isključivo preko auto-adaptera? Upravo, to bi moglo da prouzroči gubitak nekog fajla, u slučaju trenutnog prekida napajanja u toku rada. Baterija je za GPS uređaj izvor konstantnog napajanja, bar za izvesno vreme. Zato nije preporučljivo koristiti uređaj bez baterije.

Comment

• banekg
                            CBC Senator XXL
                            • 06.09.2010
                            • 1274
                            • Nis
                            • Toyota Carina e 2.0

Nije istekla licenca - te navigacije su fabricki zakljucane i mogu se otkljucati pomocu programa i uputstava koje sam pronasao i imam ih. No sad to nije bitno, bitno je da sam pronasao upgrade basic softvare, pomocu koga se moze navigacija ponovo pokrenuti da radi, pa tek se onda moze pristupati otkljucavanju, ukoliko zelite da instalirate razne mape i aplikacije.

Dakle, sve moze i sve sam programe pronasao, imam ih jer sam imao sve VDO navigacije ranije, a i sada imam PN6000.

Prijatelju, javi se da ti posaljem programe i uputstva, i bices prezadovoljan.

Ovaj bazicni upgrade, neces naci na Net-u, jer ga vise nema.
                            Long Live CBC!!!

Comment

• UkiMazda
                              CBC Senator XXL
                              • 16.11.2007
                              • 444
                              • Beograd
                              • Alfa 156 2.0TS

@Gaga
                              Nisam stigao da nazovem, ali ako ne uspe ovo sto Banekg predlaze, to mi je poslednja nada, hvala ti puno u svakom slucaju!

@Banekg
                              Legendo!!!

saljem ti mail na pp, pa ako uspes nekako da posaljes preko send big files, ili bilo sta, bilo bi extra!

Javljam rezultate u svakom slucaju.

Comment

Working...
                              X