Pa evo ja koristim tu mapu vec nekoliko mesec. Srbija je uradjena prilicno detaljno za razliku od prethodne verzije kloja je starija samo nekoliko meseci...
Inace Srbija se sve vise digitalizuje tj. ocekujem da ce uskoro izaci novija mapa...
Pa radi tako sto nije napravljena karta srbije jos..logicno
Pa znaci ja sa mojom navigacijom u kolima ne mogu nista, odnosno nikakve mape ne postoje koje su na CD i koje ce kada unacim kod mene u navigaciju da rade?
Pa znaci ja sa mojom navigacijom u kolima ne mogu nista
ne znam da li to znaci. moras da odes u ovlasceni servis za tvoj auto koji god da je (marka), i da zatrazis da pogledaju ponudu i cenovnik same fabrike.
ako fabrika tvog auta nije napravila i softver za tvoju navigaciju, onda je tvoj zakljucak potpuno na mestu.
hardver bez softvera je potpuno bezvredan i funkcionalno neupotebljiv.
ima vrednost kao i kilo kamenja.
ali, ako je fabrika i napravila softver za Srbiju, i nudi ga ne bih zeleo da te plasim ali bojim se da je to odavno zastareo softver a po ceni da kosta vise hiljada evra.
ja recimo ne bih kupio (sada vec) neazurni softver za recimo 3000 evra pa makar ga potpisala ma koja fabrika i prodavala u zlatnoj futroli.
poenta je da imas u autu zakljucan hardver, kljuc se kupuje od fabrike (softver) po ceni koju je fabrika odredila.
Pa znaci ja sa mojom navigacijom u kolima ne mogu nista
ne znam da li to znaci. moras da odes u ovlasceni servis za tvoj auto koji god da je (marka), i da zatrazis da pogledaju ponudu i cenovnik same fabrike.
ako fabrika tvog auta nije napravila i softver za tvoju navigaciju, onda je tvoj zakljucak potpuno na mestu.
hardver bez softvera je potpuno bezvredan i funkcionalno neupotebljiv.
ima vrednost kao i kilo kamenja.
ali, ako je fabrika i napravila softver za Srbiju, i nudi ga ne bih zeleo da te plasim ali bojim se da je to odavno zastareo softver a po ceni da kosta vise hiljada evra.
ja recimo ne bih kupio (sada vec) neazurni softver za recimo 3000 evra pa makar ga potpisala ma koja fabrika i prodavala u zlatnoj futroli.
poenta je da imas u autu zakljucan hardver, kljuc se kupuje od fabrike (softver) po ceni koju je fabrika odredila.
u praksi, smatraj da nemas navigaciju u autu.
Hvala u svakom slucaju na iscrpnom odgovoru ali ne znam da li sam te bas dobro razumeo ...
Meni u autu navigacija radi, znaci kada ubacim CD koji je dosao zajedno sa kolima inace na njemu je karta Nemacke navigacija se aktivira i pokaze mapu i poslednja putovanja medjutim MP3 zvuk mi kaze da sam lociran ali da sa tim CD koji je unutra ne moze da me vodi.
Cak su i ispisani neki sateliti koji me lociraju ima ih 30, i ispisane su mi kordinate u stepenima koje se menjaju kako se krecem...
Da li to znaci da meni navigacija nije zakljucana...?
sw.brick je htio reci da je to fabricka navigacija u koju ne mozes ubaciti nikakvu kartu osim fabricke (originalne), koje jos ne postoje za Srbiju i slicne istocne zemlje, i pitanje je da li kada ce se pojaviti.
Difference between man and boys is the price of their toys
Ili jednostavnije: potreban ti je CD sličan tome koji imaš,....SAMO umesto Germany ili Deutschland ili kako već piše, da stoji Srbija/Serbia. A po komplet gore iznetoj priči, to još uvek ne postoji.
Stekao sam utisak da ne bi pomoglo da preškrabamo originalni natipis i ispod napišemo Srbija
Ljudi , ove iGo mape su posto fantastične! Instalirao sam najnovije Serbia_2007.07_071207, i ovo je neverovatno. Jagodina obrađena po ulicama! Ja sam mislio da ću ovo videti ok 2020god. Kragujevac, Kruševac, Kraljevo... Mapa Beograda i Vojvodine je još bolje sređena... Ma, čudo neviđeno!
Nije ni čudo, to su Contrast-ove mape, a svi ih dobro znamo iz programa Plan-Plus
Nokiu 6110 navigator, ja sam imao priliku da je testiram par dana sa tim garminom mobile xt i mogu reci da sam odusevljen i kupujem je meni pod obavezno.
Preciznost ti zavisi od hardvera, a ne softvera. Zavisi kakav imas GPS, koliko te on dobro locira, a softver je tu da ti na mapi prikaze gde te je GPS locirao.
Sedim u kaficu u Strahinjica Bana izmedju Zmaj Jovine i Dobracine i meni XT recimo pokazuje da sedim - bas tu (Nokia N73me).
Comment