GPS navigacija za Eastern Europe ukljucujuci i SCG

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • miodragj
    CBC Član
    • 16.04.2006
    • 34
    • Beograd

Ja imam Nokiju E61 i ne mogu nista da uradim

Za moj telefon jos niko (TomTom) izgleda nije izbacio podrsku, a da prihvata nasu kartu, a ove skenirane mi nisu bas najsrecnije resenje, iako sam probao...

Kalibrisao sam 5 tacaka, ali nisam bas bio zadovoljan. Tacke su terazije, sumice, ada, zvezdara, hram, dakle ima ih i nisu blizu niti paralelne...

Imam Nokijin BT GPS receiver.

Comment

• miodragj
      CBC Član
      • 16.04.2006
      • 34
      • Beograd

Originally posted by Darko
      Stavio sam TomTom 5.21 na Nokiu 6680 sa mapama eastern europe 6.08 i sve perfektno radi...tj nema govora ni o kakvim usporenjima hvala bogu. E sad, uzeo sam od drugara GPS prijemnik, probao kako to radi i izuzetno sam zadovoljan i definitivno odlucio da uzmem i sebi BT GPS. E sad ako neko ima neke blize inf, gde, koliko i tako to...
      Darko, ajde please, napravi neki mali tutorijal kako se instalira Tom Tom na Nokiju... Ili barem daj link na neki engleski tutorijal.
      ja nisam uspeo da instaliram Sve sam probao, ne vredi kada nemam onaj .SIS fajl, a kada sve prebacim kao sto kazu na karticu, telefon jednotavno ne vidi taj Tom Tom.

A nisam bas neupucen u racunare, ali mi je ovo prvi Symbian phone.

Comment

• Darko
        CBC Senator XXL
        • 29.03.2005
        • 528
        • Beograd

Skini Tom Tom 5.21 S60 odnekud, ja sam i zaboravio odakle sam ja skinuo Instaliraj ga na telefon, naravno na memorijsku karticu. E sad konkretno mape koje sam ja skidao bile su u jednom zip fajlu, to sam otpakovao na PC u neki bla bla folder i sve to onda kopirao na E:\tomtom na telefonu i radi sve bez ijednog problema.

Comment

• Danijel 9k
          Banovan
          • 03.06.2005
          • 132
          • N_44.84080 E_20.39600

Prebacis fajl na karticu i instaliras program sa telefona,
          Mape stavljas na karticu kao sto je Darko spomenuo
          a sto se tice SIS fajla:

verzija 5.20 S60 simbijan

Comment

• miodragj
            CBC Član
            • 16.04.2006
            • 34
            • Beograd

Momci hvala vam....

Mene je zbunilo sto sam skinuo sa neta sve neke leve verzije TomTom-a, koje dakle nisu bile u obliku .sis fajla, a koji naravno da znam da instaliram.

Fajl koji si okacio sam skinuo, no nazalost, moja Nokia E61 nije kompatibilna ni sa jednom verzijom tog programa trenutno (a probao sam ih juce nekoliko) i tu je i najveci problem

Tako da moram sada da cekam da Tom Tom izbaci podrsku i za moj telefon... Steta tako lepog ekrana, zaista...

Comment

• Nikola
              CBC Senator XXL
              • 29.09.2004
              • 975
              • Indjija/Vojvodina

Originally posted by Danijel 9k
              @Nikola:
              Probao sam TT za simbijan sa mapom istocne evrope na A925 sa eksternim BT GPS - radi lepo.

Sto se tice koriscenja u autu - treba ti stabilisan 12>5V ispravljac i to koji drzi 1,5A - tek tada ces moci koristiti Motorolu u kolim sa stalno ukljucenim BT i da ti se istovremeno puni baterija. Takav ispravljac je oko 20-25€

Ugradjni AGPS prijemnik: dobra igrackica za ulazak u svet GPS-a i nista vise. Sto rece TAZZBOY - baterija - sad je vidis, ondas ukljucis AGPS, sad je ne vidis.
              Isprobao uredjaj. Lepa igracka. Jedino sto moras da gledas u pasulj kad ce da se poveze sa satelitom. Odlicno si ga ocenio da je to ustvari dobar uredjaj samo za ulazak u svet GPS-a. Baterija traje oko 2-3 sata sa ukljucenim AGPS-om. Ako nema mreze mobilne telefonije, nema ni GPS-a, bar koliko sam ja shvatio. Ne vidim zavisnost ove dve tehnologije, tako da ovo smatram velikim nedostatkom. Ako nadjem externu GPS antenu, i ovu kombinaciju cu da isprobam, kazu po net-u da su rezultati vrlo slicni sa onima koji se dobijaju externim GPS prijemnikom. Posle toga dolazi BT GPS.
              SmartCom GPS, zanimljiv program....

Napraviti punjac, nece biti problem
              .:Cuore Sportivo:.
              Alfa Romeo 145 1.6 Boxer 103HP 96`

Comment

• Boki
                CBC Član
                • 23.09.2005
                • 42
                • Zemun

Mozda vam ovako nesto bude zanimljivo:

http://www.svezakucu.co.yu/www/singleit ... hp?id=2151

Cena 100e, ne pise koji je chipset

Comment

• Darko
                  CBC Senator XXL
                  • 29.03.2005
                  • 528
                  • Beograd

Ima sa E-bay-a da se poruci Haicom BT406 koji sa svim troskovima dodje ~80evra ovde kod nas... Uz njega ide dosta "dodatne opreme"... Ja trenutno testiram prethodnu generaciju, BT405 i perfektno se ponasa po BG i okolini...

P.S. Baterija traje nenormalno dugo... Uostalom procesljajte e-bay..ima svasta da se nadje

Comment

• Boki
                    CBC Član
                    • 23.09.2005
                    • 42
                    • Zemun

Mislim da eBay otpada.
                    I to sve od kako je genije Dinkic uveo da se na robu dobijenu iz inostranstva u vrednosti vecoj od 20e mora placati porez i carina.
                    Pre je moglo bez toga za robu do 100e, ali ne vredi, oce covek da nas 'ebe sve po redu, moze mu se!

Comment

• miodragj
                      CBC Član
                      • 16.04.2006
                      • 34
                      • Beograd

Drugari, ko hoce da nabavi BT GPS za oko 100 ili 120? (neki levi ili Nokiju sa Sirf III), nek mi posalje PM, pa cu da mu dam kontakt gde sam ja kupio...

Pozdrav!

Comment

• Srdjan
                        CBC Senator XXL
                        • 30.09.2004
                        • 2416
                        • Bajina Basta/Beograd

A sto to ne bi rekao ovde, sto potezes preko pm-a?
                        Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• miodragj
                          CBC Član
                          • 16.04.2006
                          • 34
                          • Beograd

Ako hoces iskren odgovor, ne mogu vise da popamtim na kom forumu moderatori brisu i smaraju kada se postavljaju telefoni prodavaca a na kom ne...

Dakle, covek se zove Ivan, tel. je 063 421 063
                          Bitno je da ko ima firmu, sve moze da se plati i preko racuna.

Comment

• Lanee
                            CBC Senator XXL
                            • 30.11.2006
                            • 488
                            • Beograd

@ Nikola

ja imam pomenutu motorolu A925 i naravno punjach i vakum stalak za shoferku i radila je i bez GSM kartice u telefonu. Tako da sam ja skapirao da ono aGPS jeste assisted GPS i dobija neke podatke sa mreze, ali kad mreza to ne podrzava onda krene da skida sve informacije sa satelita. i najbrze se konektuje kad nema karticu jer ni ne pokusava da se informishe sa mreze vec odma preko satelita

i jedva cekam da ubudzim Tomtom jer sam proputovao evropu sa nhGPS, a srbiju sa SmartGPS-om i sve su bile samo 2d mape bez vektorski uredjenih ruta. kao da sam imao pokazivac koordinata gde se nalazim trenutno i nikakvu korist vishe
                            Pa te Toyote rade i sa kuhinjskom bocom i baštenskim crevom za gas gurnutim u karburator.
                            To košta 200 evra... Gde? Nema nigde ali je jeftino

Comment

• Nikola
                              CBC Senator XXL
                              • 29.09.2004
                              • 975
                              • Indjija/Vojvodina

Meni nije hteo da se konektuje bez GSM kartice, koliko god da sam pokusavao. Pokusacu ponovo ovih dana, super je ako hoce brze da sekonektuje bez nje.

Nadam se da znasda TomTom nece raditi sa internim GPS prijemnikom?
                              .:Cuore Sportivo:.
                              Alfa Romeo 145 1.6 Boxer 103HP 96`

Comment

• TAZZ
                                Banovan
                                • 30.05.2005
                                • 1409
                                • NBGD,SERBIA

Originally posted by Lanee

nhGPS, a srbiju sa SmartGPS-om
                                Koristio A 925 i NH GPS i josh neki... zaboravio...

To je radilo EXTRA... mislim koliko se moze ocekivati... od telefona...

kacio se relativno brzo...
                                Treba mu vremena da se nakachi prvi put... ondak radi jedno 30 minuta...
                                i posle se kachio lagano... 15-30 sec...
                                SAMO UBIJA BATERIJE...

aGPS nema veze sa GPS-om...
                                Mislim nema veze sa mrezom..
                                Kad mu kazes da se kaci na GPS, on trazi AGPS... jedno 3 puta ako se secam dobro, i na svakom putu kazes JOK!!!
                                Tad radi sa Internim GPS reciverom...
                                I radi veeeoma dobro...

Comment

Working...
                                X