Povezati Car Pc & Car PC by TAZZ (sastavljene)

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Byk
    CBC Veteran
    • 24.01.2007
    • 105
    • Kragujevac

Povezati Car Pc & Car PC by TAZZ (sastavljene)

Da li je moguce da ako se ubaci pc u auto da se na monitoru ocitavaju podaci motora tipa kolika je temp. vode,ulja,predjena km, kolika je prosecna potrosnja itd. i da li je moguce da me preko car pc-a mene obavestava ono da li mi radi stop svetlo,da li je crko abs i tako dalje.
    vectra 2.0 DI
    kangoo 1.9D
  • uglavnom.bezopasni
    - 42 -
    • 03.02.2005
    • 2235
    • Novi Sad

Ovo sve do ABS-a DA i to relativno jednostavno, napravi se kontroler koji kupi podatke i konvertuje ih u digitalni oblik i program koji ih prikazuje na monitoru, a za ABS i ostale stvari zavisi od tipa vozila i šta želiš da očitaš, ako hoćeš zamenu za upaljenu ABS lampicu na instrument tabli nije problem, a za veću dijagnostiku se malo treba udubiti u zavisnosti od tipa kola...

Znači, kontroler, program, kradja signala... sve u svemu puno žica i dosta posla...
    Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."
    11.04. 0:12 #2
    Rule #51: Sometimes — You're Wrong!

Comment

Ako se taj car PC moze povezati sa CAN busom auta, mislim da moze sve...

Comment

• Byk
        CBC Veteran
        • 24.01.2007
        • 105
        • Kragujevac

aha znaci bitno je da znam da moze nekako da se odradi.E sad aj dajte mi neku odokativnu cenu koliko bi mi neko uzeo da mi to odradi mislim na ruke ali stvarno neki dobar majstor a ja cu sve ostalo da nabavim (program,konvertor signala i pratece stvari).I hvala na odgovoru
        vectra 2.0 DI
        kangoo 1.9D

Comment

• sw.brick
          CBC Senator XXL
          • 09.10.2004
          • 8141
          • Beograd, barajevo-zemun
          • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

ne mozes da nabavis program, mislim kako to "da nabavis".
          gde na pijaci ??

to se konstruise, znaci proces koji se zove R&D.
          cena inzenjera ne znam kakva je sada, recimo da je samo 100 evra, i da treba nekih 100 sati to je vec 10.000 eura.

ne verujem da ti se isplati da ti kao pojedinac za pojedinacnu upotrebu investirsa tolike ili slicne resurse u razvoj , tj da kupis necije znanje.
          sam materijal je sporedan u celoj prici, najjeftinija stavka.

pre 25 godina bila je serija u SAM-u o izradi raznih instrumenata tog tipa sto tebe zanima.
          sami instrumenti nisu tu bitni, ima dobre podloge/ teorije/ primera kako se uzimaju zeljeni elektricni signali kao input, kako se obradjuju, kako se koriste.

sam prikaz je univerzalno resen za sve instrumente.

cini mi se da je 1981. godina kada je to bilo aktuelno u seriji od 5-6 brojeva.
          volvo
          945 SE turbo lpg
          344 GL lpg

Comment

• alt+64
            CBC Senator XXL
            • 27.02.2006
            • 571
            • bgd

Comment

Function of In-Car PC:

1) Personal Computer
              A fully functional computer works exactly the same as a desktop or laptop computer.

2) Mobile Phone Hand-free System
              Can install internal Bluetooth module or extenal USB Buletooth reciever, work with Bluetooth Hand-free module and compatible software, this car pc would perform as a Mobile Phone Hand-free system.

3) GPS Navigation
              Can support Extend GPS module from USB port or Internal Bluetooth reciever, when installing GPS software on Hard Disk, this car pc would perform as a Navigation system, working well with In-dash or standalone touch screen in-car monitor.

4) Multimedia Player
              Support DVD/VCD/CD/MP3/MP4

5) Wireless Internet Accessory
              Some of SD-Omega car PCs can either work with WIFI or extended modern (GPRS/CDMA/3G) to accessory the Inernet. Being capable of receiving and sending emails, chatting online, IE browsers.

6) Digital Broadcasting Receiver
              This car pc can work with external Digital Broadcasting ( DVR-TV/ATSC/DMB to play Digital TV program.

7) PC Games
              High computer configuration enable a varity of pc games to run on his system.

8) Mobile Office
              By installing windowsXP and Microsoft officeXP, this car pc provide the unlimited opportunities for mobile business.

9) Vehicle parameter terminal
              By install CAN-USB adapter and compatible software, this car pc becoms a parameter and monitor center for drivers.

10) Power supply management system
              SD-Omega power supply management system is connected with automotive power supply signals, not only protecting power supply system but also hardware and software of in-car computer.

11) All-in-One Card Reader
              We can supply all-in-one card reader for our car pc as well, being capable of connecting SD card, MS card, CF card and so on.

Comment

• Byk
                CBC Veteran
                • 24.01.2007
                • 105
                • Kragujevac

I Vlado koja je cena ovog racunara sa i bez ekrana???
                vectra 2.0 DI
                kangoo 1.9D

Comment

Ne znam. Verovatno cu naruciti jedan, za probu. Oko 1.000 USD mu je cena, u fabrici....

Comment

• Byk
                    CBC Veteran
                    • 24.01.2007
                    • 105
                    • Kragujevac

ja koliko sam mogo da skontam ovo je kao obican car pc samo sto ima taj Vehicle parameter terminal.Ne znam mozda gresim?
                    vectra 2.0 DI
                    kangoo 1.9D

Comment

• stefanves
                      CBC Senator XXL
                      • 10.12.2006
                      • 1351
                      • BG

Ako ima OBD konektro zar nije moguce preko njega da iscitava vecinu podataka?
                      Fiat Punto MK1, 1.2 16v @85hp, '99
                      Konacno i ja imam auto :-)

Comment

• Eon
                        Moderator
                        • 10.03.2005
                        • 4225
                        • Beograd-NBG-44
                        • Superb 2.0 4x4 DSG

Zanimljiva stvar, samo koliko je upotrebljiva, ako je univerzalna?!?!
                        Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
                        Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• sw.brick
                          CBC Senator XXL
                          • 09.10.2004
                          • 8141
                          • Beograd, barajevo-zemun
                          • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

sve usvemu najobicnija racunaljka, osim stavke 9

By install CAN-USB adapter and compatible software
                          a koje nema u ponudi, vec je OPCIJA.

e ta opcija, je ona sustina.
                          softver za dato vozilo, naravno kompatibilan, tacnije funckionalan, se ne prodaje kod komsije Pere na buvljaku, a adapter tek je pitanje da li uopste postoji za neki konkretan modela vozila.

ove sve ostale pobrojane stavke sadrzi svaki (da svaki) laptop za cenu od ovde kod nas sa svim taksama 500 eura, a i manje moze da se nadje.

kod vozila koja vec imaju racunarsku mrezu fabricki i vec postoji obrada parametara motora i vozila, potreban je samo interfejs za dati protokol uz softver.
                          ta racunarska mreza je obicno opticka pa treba i media konverter za prelaz na bakar.
                          a takvih vozila je kod nas jako malo.

ali ajde, to je lakse resivo.

kod vozila koja su komplet analogna i gde nema ni u tragovima necega nalik na racunarsku mrezu iz fabrike prvo treba napraviti tu mrezu, postaviti senzore za zeljeno pracenje, pa prebaciti iz analognog u digitalni format signale, pa onda te signale obraditi u nekom racunaru sa nekim operativnim sistemom sa nekim aplikativnim softverom.
                          pa treba formirati bazu podataka validnih vrednosti tih senzora.

i na kraju opet neki softver/ hardver za prikaz tih sada vec obradjenih podataka.

e na ovo sam ja mislio, na obican auto kakvih je vecina kod nas i obim potrebnog posla.
                          volvo
                          945 SE turbo lpg
                          344 GL lpg

Comment

• TAZZ
                            Banovan
                            • 30.05.2005
                            • 1409
                            • NBGD,SERBIA

CARPUTER BY TAZZ

Postovanje dobri ljudi...

Ewo mali projekat koji sam pokrenuo, chisto onako malo...

Poruchen i placen TouchScreen 10``

TFT 10`` Touch

Ocekujem da stigne za 7-10 dana...

Kupujem, trazim plochu... sa proc.

razmishljam se izmedju...

Intel D201GLY

I

ATOM

Pa nisu na odmet pomoc i komentari...

muci me malko kuciste... ima u PCX u svasta... i nisu nesto preterano skupa...

ostatak nije problem .. HDD, memorija...

jedano od programa koji ce skoro stalno biti dignuti i raditi je ovaj...

Tu je Danijel9k da odradi GPS na njemu...
                            Internet, filmovi, muzika naravno nisu problem...
                            kao ni FM nadam se, sa nekim USB FM ovo ono...

Comment

• nijebitno
                              CBC Senator XXL
                              • 14.03.2006
                              • 629
                              • Modrica

Malo sam bacio oko na neke forume, kazu da je celeron malo brzi kao proc, ali Atom valjda ima bolju graficku. Mislim da bi Atom trebao biti manji potrosac, sam procesor je ekstremno stedljiv, ali su mu stavili neefikasan cipset. Razlike u performansama ne bi trebale biti primijetne.

Zasto USB FM, izbacujes klasicni? Kakva je finansijska konstrukcija u poredjenju sa Asus EEE? Pretpostavljam da tebi trebaju portovi, koje EEE ne posjeduje.
                              Difference between man and boys is the price of their toys

Comment

Working...
                              X