Mio GPS....

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Soo
    CBC Član
    • 02.12.2006
    • 36
    • Beograd

Mio GPS....

Moze li neko da mi kaze nesto o modelima Mio C320 C520 I C720 mada nisam siguran za ovaj zadnji model ne znam da li je C620 ili C720 vredi li sta ti modeli i naravno kakva je podrska za mape (Srbija ......) znam gde mogu da nadjem specifikaciju za iste ali me interesuje kakvo je vase iskustvo sa istm modelima
    Hvala u napred
  • Bane R
    CBC Senator XXL
    • 27.03.2006
    • 1769
    • Beograd

O Mio C520 sve najbolje. Odličan uređaj kao hardver sa odličnim softverom i mapama (za po Srbiji). Mada imaj na umu da je C320 bolja kupovina, jer košta manje, a praktično je jednako dobar.

Comment

• Laki GSi
      CBC Senator XXL
      • 15.10.2006
      • 2426
      • Beograd-Vozdovac

C 720 je isto sto i C 520 samo ima dodatno kameru. Znaci apsolutno sve isto u softveru.
      Za C 520 mogu sve naj,naj da kazem,preciznost je perfektna,znaci u metar pogadja sve. Koristio sam ga i vrlo sam prezadovoljan.
      Vozim lagano....bolje pola sata kasnije nego 40god.ranije!!!

Comment

• sw.brick
        CBC Senator XXL
        • 09.10.2004
        • 8141
        • Beograd, barajevo-zemun
        • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

da ne trazim sada po netu, kakav je ekran kod tih navedenih Mio modela po velicini i kvalitetu prikaza.
        je li mali ekran reda 3.5-4 inca ili onaj kao kod fabrickih sistema od 7 inca ?

vidim da je sada cena takvih sa malim ekranom oko 200 evra u maloprodaji sa kompletom mapa, Galebov, Crypto (Comtrade), juce sam video My Guide 3100 isto za 210 evra...svi ti imaju iste mape (domaci Plan Plus) u madjarskoj preprodaji/ pakovanju.

kako se snalaze sa BT mobilnim telefonima u praksi ?

edit: nije Mio vec MyGuide.
        volvo
        945 SE turbo lpg
        344 GL lpg

Comment

• Danijel 9k
          Banovan
          • 03.06.2005
          • 132
          • N_44.84080 E_20.39600

Obzirom da sam konacno dobio nove verzije 320, 520 i naravno novi 620 par informacija:
          1. 520 i 720 se osim po kameri razlikuju i po velicini internne memorije i po postojanju video plejera kod 720

2. razlika izmedju 320 i 520 je iskljucivo u bluetooth-u koji nema na 320 i zbog toga je dosta jeftiniji

3. model 620 je potnuno novi model (nove revizije 320 tb i 520 tb su fizicki identicne) koji koristi nove 3d karte sa modelima zgrada brda itd.. Osim mapa naravno on gura Mio 2008 softver koji je kudikamo bolji od prethodnog. Uredjaj je fenomenalan za nekog ko putuje po zapadnoj EU jer 3d karti za ova podrucja jos uvek nema. Sjajna sprava ali je i cena paprena.

4. Nove revizije sa oznakom "b" su toliko nove da ih jos uvek nema na Mio sajtu - Izuzimajuci Bluetooth koji ne postoji kod 320 tb modela 520 tb i 620t su potpuno po hardveru (i spolja i iznutra) isti uredjaji - nema vise glavljenja prilikom pokretanja bluetoth-a, do greski prilikom prebacivanja kontakata sa telefona, i usporavanja programa kada radi BT. Pored ovog - pretpostavljam da ce u bliskoj buducnosti i na 320 tb modelu moci da se podigne MioMap 2008 sa 3D kartama

Za razliku od ostalih "konova" tipa galeb i sl. Mio DigiWalker uredjaju su brand name firme Mitac koja ako ne racunamo kineze drzi 90% OEM proizvodnje GPS PNA uredjaja (od Clariona pa do Mediona). Uredjaji su im pouzdani i kvalitetni. Ko ima para, vredi u svakom slucaju.

Comment

• TAZZ
            Banovan
            • 30.05.2005
            • 1409
            • NBGD,SERBIA

C520 Odlichan!!!
            C320 ako je samo razlika kao shto Dacha kaze u BT... Onda je C320 Mislim Bolja kupovina... jer je jeftiniji... a ako imash parica onda C520...
            Mada ako malko bolje rqzmislim za razliku od 40-70 evra izmedju njih ako je toliko ja bih uzeo C520 ipak BT zna da znachi... i pozivanje preko GPS-a i primanje poziva... i imenik...
            ipak moj glas za C520!

Ja sam prezadovoljan bio sa navodjenjem i voznjom, a koristio sam ga samo sve ukupno oko 4500-5500 km... bio sam kao test kunic Dachi... ja ishao na odmor, i vozio C520... pa ako se izgubim kaze dacha ne odgovara...

Suma sumarum... Topla preporuka MIO uredjaji...

Mada poslushaj Dachu... jedan je od NAJKOMPETENTNIJIH za GPS kod nas...
            Mozda ima josh neku preporuku, mislim...

Comment

• dranix
              CBC Senator XXL
              • 04.10.2004
              • 3079
              • Antwerpen/Belgium
              • Saab 9-3

Da malo pojasnim nesto sto mozda svi ne razumeju.
              Ne mesajte nikako babe i zabe.
              Jedno je hardware a sasvim drugo software.
              Nije uopste neobicno da korisnici samoinicijativno skroz promene software koji su kupili sa uredjajem pa tako rade recimo na Tom Tom sa Garminovim (Navteq) mapama ili koriste bilo bilo koju drugu kombinaciju.
              Inace je Mio kao brand superiorniji hardverski od Tom Tom i od Garmina koji NE SME ponavljam NE SME da kaze ni koliki je clock CPU-a u njegovim uredjajima mada je software odlican.
              Model C520 je ubedljivo najbolji odnos cena kvalitet odn. elegancija posto je mali i tanak a ima odlicne hardverske performanse.
              Nazalost ovde ih retko gde vise i ima u prodaji jer su ih uglavnom zamenili C620 koji su jos bolji ali i skuplji u proseku bar 30 eura.
              Uskoro ce se GPS uredjaji razlikovati samo po kvalitetu mapa koje nisu na super nivou jos uvek ali se radi stalno na poboljsavanju i mapa i softvera.
              Ne moze sve preko noci.
              Ako vam GPS nije preko potreban sacekajte sa kupovinom jer je veoma mala verovatnoca da vas obori s nogu po pitanju funkcionisanja bar za sada.
              Ne ocekujte neke mape sto se Srbije tice jer sela nemaju nazive ulica a kako stvari stoje nece ih ni imati bar za vreme nasih zivota. Ne zaboravite da svaka masina zna da prepozna samo nesto sto ima svoje ime a ne sokak u kome zivi taj i taj. No, to je vec lokalni folklor.
              Necu ni da vam pricam o topo kartama i slicnim stvarima jer to nije USA, Canada ili Evropa da su cele pokrivene i da je to sasvim normalno i u slobodnoj prodaji.
              Vecina modernijih danas imaju LCD od 4,3" 480x272 a stariji i jevtiniji obicno 3,5" 320x240. U odnosu na format nazalost zavisi i vrsta softvera pa kod nekih manjih trebas olovkom da gadjas ikone ili da imas decije prste da ne bi brljao. Ne kazem da je 3,5" malo ali je ipak 4,3" bolje odmereno a veci od toga skoro pa nepotrebno za koriscenje iz ruke ili u autu za obicne stvari. Oni "pravi" veliki su obicno jos odavno rezervisani za nautiku a za letenje su takodje obicno prilicno mali i po pravilu Garmin ili Magellan sa nekim dodatnim specificnim funkcijama i jos kombinacijom sa zemaljskim repetitorima zbog preciznosti.
              U sustini ipak sve zavisi od softvera i od kvaliteta mapa za odredjeno podrucje. Kod nekih je i procedura upotrebe kao i kod GSM telefona skroz na "svoju ruku" sto bi neko mozda rekao prilicno neintuitivna. Tek ce se razbistriti to sve. Pocelo je sa dobrim cakama pa treba samo pratiti. Isti djavo kao i svaki program. Ima ih dobrih sa zanimljivim resenjima i funkcijama a ima i konfuznih. Pun je net toga samo treba dobro prostudirati testove pojedinih visoko ocenjenih modela.

Comment

• PJ
                CBC Član
                • 25.12.2007
                • 39
                • Zemun

dranix, ne vidim razlog za odlaganje. Contrastove mape imaju sasvim OK pokrivenost s obzirom na period od kada su u tom poslu.

Primetio sam da sela/manja mesta koja u Google maps imaju do nivoa ulica, i u Contrastovim mapama postoje do nivoa ulica. Ima dosta naseljenih mesta gde su ucrtane sve ulice sa nazivima, ali nema brojeva i nisu rutabilne ni po raskrsnicama.

Ja koristim C220, ekran jeste minijaturan i nije baš konforan za upotrebu u vožnji, ali završava posao. Posebno za trenutnu cenu
                Super je što može da stane u džep, uvek ga izvadim iz kola i primetio sam da od kada imam C220 skoro da nisam ni pokrenuo Plan Plus...

Zadovoljan jesam, ali posle nekoliko meseci upotrebe, već merkam neki model sa većim ekranom.
                Možda ovi jeftiniji nisu loša stvar za prvi GPS uređaj. Poznajem ljude koji su dali velike pare za PNA i jednostavno se nisu navikli da ga koriste. Ovako bar šteta neće biti velika.

Comment

• mishio
                  CBC Senator XXL
                  • 29.05.2007
                  • 1204

mali off : a kakva je nokia n 95 8gb za GPS ? mislim naspram ovih namenskih uredjaja samo za navigaciju, jel probao neko ovu nokiu kako radi ?

Comment

• Driver_GT
                    CBC Senator XXL
                    • 04.07.2007
                    • 368
                    • Beograd

Ok, i koji je po vama trenutno najbolji uredjaj do nekih 250e? Znaci za nasle uslove i podrucje? I gde ga mogu kupiti?
                    Alfa Romeo 147 1.9JTD

Comment

• sw.brick
                      CBC Senator XXL
                      • 09.10.2004
                      • 8141
                      • Beograd, barajevo-zemun
                      • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

video sam uzivo taj Galeb, i nesto mi se ne svijda onako malecni ekran.
                      jedva se sta vidi, u rukavicama ne verujem ni da bi bio u stanju da "gadjam" ikonice.

inace, koliko sam malo prospartao po netu, ima 3 karte danas u opticaju- Garmin, Tom TOm i My Guide/Tele Atlas.

uglavnom karte za 2006 i 2007godinu pokrivaju mali deo Evrope, tek 20tak zemalja zapadnog dela. (oko 1/3 teritorije Evrope).

My Guide za 2008 (po reklami) pokriva veci deo Evrope, 38 zemalja a nedostaje jos poveliki deo- Belorusija, Rusija na primer.

vidim da se pojavio i Mio model sa ekranom standardne velicine za auto od 7 inca.
                      kazem standardni jer se 7inca koristi vec 10+godina u fabrickim sistemima navigacije i to se pokazalo kao dobro.

cenu nisam uspeo da saznam.

ovi obicni modeli sa 3.5 inca, koliko vidim kostaju oko 110-120 eura u SAD sa ugradjenim mapama i upgradeom za buduce mape.

mislio sam da su mape jako skupe, mada sam se razuverio.
                      mapa Srbije kosta nepunih 6 evra u maloprodaji tako da na veliko verujem moze da kosta samo manje.

hocu da kazem, jos uvek se zestoko ugradjuje porez na novost..

My Guide mape koriste skoro svi brendovi, a sudeci po tehnickim karakteristikama koje su u tacku i zarez identicne, izgleda da se radi i o jednom te istom hardveru koji se trpa u sarena kucista/ nalepnice i prema tome formira cena.

nisam nasao podatak gde radi TMC sistem, tako da mape budu zaista aktivne, i ne starije od par sati.
                      tj da se radi stalni update poput antivirusnih definicija.

meni lici da to jos ni izbliza nije sazrela tehnologija da funkcionise rutabilnost- ne prepoznaje vremenske uslove, jos nema informacija o trenutnim zastojima na ulicama, radovima i slicno sto bitno utice na izbor rute kretanja.

mozda uzivo u praksi ne izgleda toliko neupotrebljivo.

naisao sam samo na jedan model Mio koji ima ugradjen DVB T tv prijemnik, vecina uredjaja je bez ikakve dodatne funkcionalnosti.
                      za moj ukus, jos je puno decijih bolesti...
                      volvo
                      945 SE turbo lpg
                      344 GL lpg

Comment

• StevoTDI
                        CBC Član
                        • 14.12.2007
                        • 68
                        • Beograd

Imam C720 i samo mogu reci
                        Sve savrseno radi i bt i camera i mape...
                        Jedino me zanima da li mogu sam da uradim neki update ili sta vec, posto mape koje su dosle uz njega nemaju bas parkinge i neke ulicice... naravno ne trazim dlaku u jajetu...

Comment

• Eon
                          Moderator
                          • 10.03.2005
                          • 4225
                          • Beograd-NBG-44
                          • Superb 2.0 4x4 DSG

Mio je odlican GPS. Koristio sam C 520, a dao i na koriscenje supruzi kada putuje preko. Bolji je od Garmina... Mada, uvek treb birati uredjaj sa najboljim mapama...
                          Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
                          Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• dranix
                            CBC Senator XXL
                            • 04.10.2004
                            • 3079
                            • Antwerpen/Belgium
                            • Saab 9-3

Ne znam cene u Srbiji ali za oko 250eura ili 320 ili 520.
                            MIO mi se hardverski svidja ali (kazu) da je Garmin softverski najbolji od svih.
                            To ne mora da znaci i za Srbiju jer za Srbiju NISTA i NIKADA ne mora da znaci.
                            Siguran sam da Danijel i ostali koji se bave tim stvarima najbolje znaju kako konkretno stoje stvari na domacem trzistu i sta je najbolje a oni kazu iGO i MIO. Prema tome.....
                            Brick, ne znam sta ti znaci 7 incha GPS u autu. To je zastarelo za takve aplikacije. Gledanje videa je za putnike na zadnjim sedistima a ne za vozaca.
                            Ne znam kako vi ali ja volim da GPS moze lako da se stavi u dzep i da se koristi iz ruke a to je danas i trend. Ne mislim da je 4,3 incha monitor dovoljno veliki (ne kazem da je i mali) ali to je kompromis oko portabilnosti i potrosnje.
                            Danas i piloti putnickih aviona pored svega sto imaju koriste najcesce i PDA a to treba dosta toga da kaze samo po sebi.

Sto se tice rada sa GPS-om ja provucem nokat kroz rupu na rukavici a zena mi drzi lupu dok nisanim.
                            Dajte bre, ne kazem da je super krupno ali nije ni tako sitno da ne moze da se ubode kako treba. Veci je problem kad ima vise manjih ikona tako da nije svaki softver bas zgodan za manje monitore ali nije to ni neki veliki nedostatak. Ni blizu.

Comment

• Danijel 9k
                              Banovan
                              • 03.06.2005
                              • 132
                              • N_44.84080 E_20.39600

Obzirmo da po ceo dan gledam 20-ak razlicitih modela bicu kratak:

1. Ako mozete uzmite ili Mio ili Garmin (odlican i HW i SW)
                              2. Suvisan luksuz tipa Bluetooth na GPS-u samo dize cenu - za te pare imate mnogo bolje BT slusalice.
                              3. C620 je odlican ali nije primenljiv u Srbiji (koristi nove 3D karte koje ne postoje za sada za Srbiju)
                              4. Ja licno vozim sa novom verzijom C320TB - mnogo bolje radi od prethodne verzije (C320 i 520) - po HW je identican kao i C620 (sto ce reci da cemo jednog dana gurati na tom uredjaju i 3D mape Srbije - koje ce pre toga izgleda zaziveti na Garminu)

Comment

Working...
                              X