Pocetnik u autodijagnostici-pitanja...

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • rudic.m
    CBC Senator XXL
    • 30.07.2008
    • 407
    • Odžaci

Pocetnik u autodijagnostici-pitanja...

Do sad se nisam sretao sa dijagnostickim uredjajima pa sam poceo po internetu malo da citam o tome.Planiram u buduce vreme da uzmem nesto od dijagnostike.Ne radim odredjenu grupu vozila i to su uglavnom starija vozila,od 1990-...2002,2003.Sta bi mi bilo pametno za uzeti za pocetak?
    U vezi KL interfejsa(univerzalan) vidim da je isti taj protokol i kod Vag com namenske dijagnostike.A takodje sa kl interfejsom mogu da rade programi op com ,ab com i ostali pa me zanima da li taj uredjaj ima iste mogucnosti kao na primer namenski uredjaj op com za opela?Sta uopste odredjuje koje ce sve funkcije moci da odradjuje?Sam program ili chip u interfejsu?Namominjem da sam pocetnik i da mi se ne smejete ako pitam nesto bez veze ili takvo sto.
    viewtopic.php?f=15&t=31792
  • stefanves
    CBC Senator XXL
    • 10.12.2006
    • 1351
    • BG

Re: Pocetnik u autodijagnostici-pitanja...

Uzmi OP-COM hardware i koristi ga uz istoimeni software. Univerlazni KL je shit!
    Fiat Punto MK1, 1.2 16v @85hp, '99
    Konacno i ja imam auto :-)

Comment

• Gavra
      CBC Senator XXL
      • 06.03.2008
      • 2031
      • Beograd

kako ce da radi Punta 1.1 iz 1995?Mozda i nekog Mondea ili E30?
      Poslednji nek ugasi svetlo

Comment

• ale944
        CBC Senator XXL
        • 20.03.2006
        • 1457
        • Beograd

posto je covek pocetnik kao sto kaze, a i stefanves se verovatno amaterski bavi time, tesko da ces dobiti odgovor na pitanje..moraces sam da odgovoris i objasnis
        http://www.novaspeed.rs CHIPTUNING & FAP/DPF Off

Comment

• Gavra
          CBC Senator XXL
          • 06.03.2008
          • 2031
          • Beograd

Sta god da kupis bice ti malo...op-com moze za opele ali od 2000 za one starije nije bas sjajan.KL moze da ti radi skoro sve do 2000 ali samo motor sto ti opet ne znaci nista,ako hoces da radis kako treba moras da imas i ABS i AirBag...onda moras da imas nesto sto ce moci da prijavi kljuceve jer ces posle popravki ECU-a da budes u problemu da ga upalis jer ne mozes sa KL da kodiras kljuc.Onda ce da natrci neki FORD koji ima mrtvu KAM memoriju pa ces da poludis sto ne mozes ni blink code da uradis.

A onda taman kad se budes malo uhodao oni ce da kazu momci ajmo svi update na CAN episode V i tako ces u stvari stalno da budes pocetnik.....ako hoces da radis ponesto i ponekad KL je sasvim dovoljan,ako imas ambicije da radis sve na svim proizvodjacima dodaj 2 nule na taj KL pa trazi uredjaj koji ce da zaradjuje a ne da te maltretira svaki dan.

Comment

• rudic.m
            CBC Senator XXL
            • 30.07.2008
            • 407
            • Odžaci

Vag com 311 radi vagene do Can protokola,jel tako?I kod njega je kl interfejs?Da li on radi i abs i airbag na njima?Posto vidim na sajtovima gde se prodaje dijagnostika da je namenski Vag com KKL isto sto i Univerzalni KL uredjaj sa vag com programom.Znam ja da je najbolje kupiti uredjaj od 2-3k evra ali toliko para nemam a i radim na selu tako da ni posla toliko nema.Za pocetak bih ulozio do 200 e pa kad se malo obucim i vidim prednosti,nedostatke onda videti sta dalje.Da li mi je onda bolje uzeti neki namenski( Opel scener,vag com) ,da imam bar za jednu vrstu auta sve?

Comment

• Gavra
              CBC Senator XXL
              • 06.03.2008
              • 2031
              • Beograd

nisam pametan sta da te savetujem....vag-com imaju svi a nema 10 ljudi koji znaju da ga iskoriste,op-com je OK ako imas novije opele za starije je ocajan.Najbolje da ti lepo stavis na papir sta ces sigurno raditi a sta bi voleo pa da onda napises ovde i onda ce biti lakse da ti pomognemo nego da nabrajamo sta koji radi.....

Comment

• rudic.m
                CBC Senator XXL
                • 30.07.2008
                • 407
                • Odžaci

Samo mi navedi sta je najbolje od univerzalne dijagnostike.I da li je taj vag com u stvari isto sto i kl univerzalni interfejs.Ako je to isto,uzeo bih njega,ako vec moze da radi vag grupu u kompletu pa kasnije dokupiti opel scener ili op com.Sta radi ELM 327 interfejs?

Comment

• Inovator
                  CBC Član
                  • 27.08.2006
                  • 64
                  • Bjelovar

taj 311 vag com je isto što i KL...odnosno to jest KL... originalni vag com, odnosno vcds je nešto skuplji, ali se vrlo isplati. ELM327 je OK za CAN vozila, znači 2004+. Sve u svemu, ako misliš iole pokriti veći broj proizvođača i modela, računaj na izdatak od 1000 eura

Comment

• rudic.m
                    CBC Senator XXL
                    • 30.07.2008
                    • 407
                    • Odžaci

Niko da mi odgovori:ako kl interfejs koristi programe vag com,op com i mnoge druge da li on ima ist mogucnosti na primer kao i op com interfejs sa op com programom ?Sta u stvari diktira koje ce mogucnosti da pruzi ?Hardver ili softver?
                    St onda pokriva vag com(kl interfejs)?Samo iscitavanje parametara,gresaka ili i nesto vise?

Comment

• joxan91joxan
                      CBC Početnik
                      • 09.09.2009
                      • 4
                      • kragujevac

cao nov sam ovde imam isti problem,hteo bih da mi neko kaze ako zna otprilike koliko bi me kostao kl interfejs i program iz njega.....unapred hvala....

Comment

• ale944
                        CBC Senator XXL
                        • 20.03.2006
                        • 1457
                        • Beograd

za cene i konkretne detalje sta koji i kako radi se obratite prodavcima opreme-softvera, i videcete da vam treba dosta toga ako zelite sve da pokrijete.
                        kao sto neko rece, odluci se za pocetak za neku grupaciju (vw, opel...) koji su najzastupljeniji, pa polako.. jednostavno ne mozes poceti da radis sve.
                        pa onda sa konkretnim pitanjima ovde... ovako je preopsirno da bi stalo u jednu temu i niko nije voljan da bas pise romane - trazi dosta vremena
                        http://www.novaspeed.rs CHIPTUNING & FAP/DPF Off

Comment

• joxan91joxan
                          CBC Početnik
                          • 09.09.2009
                          • 4
                          • kragujevac

znam da je muka objasniti ceo tok stvari..ja sam jos uvek mlad..ako ima nekog ko bih imao strpljenja..da mi makar malkice pojasni.. bio bih mu vecno zahvalan...stvarno me interesuje..ceo tok stvari ali jednostavno ..ja sam iz smed palanke koja je jako mali grad i ima par majstora koji rade diagnostiku...a oni nisu bas voljni da prime nekog i da trose vreme na objasnjena...jednostavno muka je to sto bih hteo da znam..ali jednostavno.nemam gde da i kod koga bih mogao da naucim na konkretnom primeru........i muka mi je od skolovanja na kome covek provede dane,mesece i godine pisajuci neke filozofske izjave a od prakticnog dela nista...hvala svima unapred.. joj i jos jedna stvar...hteo bih samo jos da znam koja je cena programa autodata i vivid workshopa......

Comment

• TECA
                            CBC Senator XXL
                            • 14.10.2007
                            • 2355
                            • Oz

i muka mi je od skolovanja na kome covek provede dane,mesece i godine pisajuci neke filozofske izjave a od prakticnog dela nista...
                            A,mislis li da se preko noci moze sve nauciti,bez krvavih ruku i tona znoja?I bez para....?

Comment

• stefanves
                              CBC Senator XXL
                              • 10.12.2006
                              • 1351
                              • BG

Originally posted by Gavra
                              kako ce da radi Punta 1.1 iz 1995?Mozda i nekog Mondea ili E30?
                              Nikako!!! Ja sam se samo vezao za Opela. Taj OP-COm ce raditi iz u Tech. Sada sam video da on oce univerzalno. Ja video Opela avataru i da se pominju godista 2002, 2003, 2004.... Sorry Gvaro na zabuni!
                              Fiat Punto MK1, 1.2 16v @85hp, '99
                              Konacno i ja imam auto :-)

Comment

Working...
                              X