Pa to i jeste isti taj...isto i Spaske.net prodaje za 300 eur...ima na kupujem prodajem za 170 e sa dvdjem na kom je aktivacija ...nudi decko da dodje instalira na lapa topa i demonstrira da radi .
zavisi sta hoces da radis. ima vise verzija interfejsa pa obrati paznju.
kriticno je da li ce raditi forda i opela. trazi onaj sa oki cipom, taj radi
vecinu vozila. ima verzija koje nemaju blu tut. svasta se prodaje.
mozda je najbolja varijanta ako neko daje garanciju.
pristojna univerzalna dijagnostika, nista vise ni manje. iako ima podeljeno
po proizvodjacima i modelima vecinu radi preko obd protokola.
Gledaj i da bude sa softwerom od 2012. godine, i naravno, poručiti direktno od kineza. Mislim da ću i ja uskoro poručiti jedan...
"Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
"Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."
Ja sam sa ovog sajta (madeinchina)narucio ELM 327 bluetooth pre 10-ak dana,cisto da vidim kako će sve da prođe i koliko ce da košta.Kada bude stigao napisaću utiske.
Ako uvozis kao fizicko lice, kako ja mislim da uvozite, platis western unionom, paypallom ili slicnim, sve sa transportom.
Ne mora transport nuzno da izadje puno, 30-50 dolara.
Od kineza trazis da ti naprave umanjeni racun. Firme to bas ne mogu da provuku. Ako platis sa racuna, toliki mora i da bude racun, ako se nesto ne slaze, peripetije, otpis i slicno...traze Swift na carini, cuda svakakva.
Kad stigne na carinu, kao fizicko lice se placa oko 3500 troskovi carinjenja (spediter), mislim da je na tehniku 5% carina i 20% pdv. Carina se obracuna na ceo racun zajedno sa cenom transporta, pa na sve to ide pdv. Pa ako ti znaci stave cifru od 50 eur (iako si platio 150), Carina i PDV ce da izadju 13 EUR. Nemojte samo da se kinez za**** pa da stavi da to nesto vredi 5 eur, imaju oni takve ideje, mogu da te dave na carini jer znaju i oni da to ne kosta 5 eur, pa ce onda oni da procenjuju to nekako.
Ne mozes dva komada da narucis kao fizicko lice. Naravno, mozda te propuste u posti, ali to se vec smatra da je za dalju prodaju.
Takodje, ako im se digne mogu da traze certifikat o usaglasenost (EMC certifikat), koji naravno nemas. To ce te kosta ako imas sve papire od kineza od 8.000 din do 20.000 din ako ce nasi da testiraju (a ne testiraju uopste).
Ovaj deo ne bi trebalo da se desi fizickom licu, obicno to samo uvoznicima. I uglavnom samo za proizvode koji imaju adapter za punjenje, ali Srbija ti je cudo.
Na kraju nesto sto kosta 100 eur, kad dodje u Srbiju cesto izadje 200 eur. Nazalost tako je. Ali i uvoznici treba od neceg da zive. I tu nema nesto leba, ako imas srece izadje 150 eur, a tebi proda za 200. 30% marze imaju obicne maloprodaje, tako da bi taj uredjaj trebao da kosta 250 eur kod nas.
Comment