Autocom CDP + ...kinez ..iskustva

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • simonen
    CBC Član
    • 12.05.2009
    • 29
    • sumadija

Evo danas stigao ELM 327 bluetooth koji sam naručio pre 14 dana iz Kine,doneo mi postar na kućnu adresu i zamislite NE KOŠTA NIŠTA,znaci samo sam platio Master Card-om 12.95$ i to je to.Znači definitivno se isplati naručiti ovako jeftine stvari.
    http://

A da probao sam ga i radi odlicno sa programima Torque,OBD autodoctor,Scan Master Lite i Dash Command.
    Last edited by simonen; 18.01.2013, 16:47.
    https://t.me/pump_upp

Comment

• comi 1342
      Moderator
      • 28.09.2005
      • 1126
      • NS
      • Giulietta ,PUG 106,

Naručivati dostavu sa kineskim post kompanijama,onda ne ide preko špeditera, DHL i Western idu...
      "Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
      "Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."

Comment

• Bingodalton
        CBC Senator XXL
        • 12.11.2012
        • 316
        • Novi Sad
        • GP 1.9 JTDM Sporting

Nije to bas razlog. I u posti postoji carina.

DHL takodje ne bi trebao da ima problem oko toga, carinik kaze da li to mora ili ne mora da se carini. Ako ne mora, oni ti isporuce na adresu ili te zovu da pokupis i to je to.

Vise je razlog kao sto sam gore naveo, vrednost robe je manja od 50 eur.
        Verovatno cu i ja sebi uskoro poruciti taj mali ELM, taman za Stila da se ima.

Inace, uvoznicima se to jednostavno ne isplati. Cak i da ga dobijes za manje pare, kao uvoznik, od proizvodjaca, platices transport. Ako porucis sa ovog sajta vise komada, dobices popust, ali kao firma moras da platis carinu i pdv, a to znaci i speditera. Zato kod nas kosta 4000 dinara kako je neko naveo. Mora i uvoznik nesto da zaradi.

Comment

• Boki Ar
          CBC Senator XXL
          • 11.11.2004
          • 2827
          • Aranđelovac
          • Vektra

Koga inetersuje, može da pogleda:

Da se razumemo, ne bih da bude reklama, nemam i ne prodajem ovakav uređaj.

Comment

• vladaomega
            CBC Senator XXL
            • 11.10.2010
            • 484
            • beograd

sto se tice crine i slanja postom u bgd paketi se carine u glavnoj posti. racuni se ne priznaju, tvrdim iz licnog iskustva ,na procenjenu vrednost se dodaju transportni troskovi.

Comment

• simonen
              CBC Član
              • 12.05.2009
              • 29
              • sumadija

Znas li mozda otprilike koliko izadje carina i sve to sto treba jos platiti za Autocom?

Comment

• Bingodalton
                CBC Senator XXL
                • 12.11.2012
                • 316
                • Novi Sad
                • GP 1.9 JTDM Sporting

Imas dve opcije. Prvu si ti vec prosao.

1. Ako je vrednost robe na racunu manja od 50 eur (ili ako ne prihvate racun i procene vrednost robe da je manja od 50 eur) troskovi su 0.

2. Ako je vrednost robe na racunu veca od 50 eur (ili ako ne prihvate racun i procene vrednost robe da je veca od 50 eur), placas ukupno 32% na zbir vrednosti robe i transporta i oko 30-35 eur troskove carinjenja.
                Zasto 32%? 10% je carina i na to sve ide 20% pdv, pa je u zbiru 32%.
                Pr. Ako je CDP 200 eur sa transportom, placas 64 (carina i pdv) + 35 eur (spediter) = 99 eur ukupno troskovi.

U NS-u priznaju racun, samo da nije neki smesan, sve se to razlikuje od poste do poste, mozda i od carinika do carinika.

Comment

• simonen
                  CBC Član
                  • 12.05.2009
                  • 29
                  • sumadija

Autocom na Aliexpressu košta sa transportom 90$,to znači da je u milosti carinika tj njegove dobre volje da li će prihvatiti tu cenu koja je stvarna ili će odrapti koliko on misli da treba.Znači realno sa carinom taj uređaj,grubo računajući, treba da izađe oko 120$ što je veoma povoljno.Osim ako carinik ne misli drugačije
                  A špediter,njegova cena je fiksna ili zavisi od nečega?

Comment

• vladaomega
                    CBC Senator XXL
                    • 11.10.2010
                    • 484
                    • beograd

ako je paket poslat na glavnu postu bgd radi se skraceni carinski pregled,kao na granicnom prelazu ,znace nema troskova speditera.

Comment

• Bingodalton
                      CBC Senator XXL
                      • 12.11.2012
                      • 316
                      • Novi Sad
                      • GP 1.9 JTDM Sporting

Pa ako je 90 USD, mozda kad bi malo korigovali racun da dodje na 50 eur i da carinik prihvati.
                      Onih 32% su uvek toliko .
                      Sto se tice speditera, ne mislim nuzno na speditera kog ti unajmis, to se u posti carinjena vodi kao troskovi carinjenja i bilo je oko 3500 din. Nije mi davno nesto stizalo pa da mogu sa sigurnoscu da kazem. Ali kako znam, ako idu carina i pdv, ide i taj trosak koji je fiksan.

Mozda Vladaomega ima bolje objasnjenje, ne znam.

Comment

• vladaomega
                        CBC Senator XXL
                        • 11.10.2010
                        • 484
                        • beograd

carinjenja i bilo je oko 3500 din. toga u posti nikad nije bilo ali kod DHL,FEDEX i ostalih ima .na paketu koji dolazi iz inostranstva ,americka posta USPS stoji nalepnica -racun na kojoj pise cena prevoza. troskovi prevoza +vrednost robe je osnovica za carinjenje.PDV je 20% a carinska stopa zavisi iz koje zemlje roba dolazi.

Comment

• simonen
                          CBC Član
                          • 12.05.2009
                          • 29
                          • sumadija

Da podelim moje iskustvo sa vama,možda nekoga zanima.Posle 30-ak dana stigao mi Autocom CDP+ koji sam narucio preko AliExpressa,Kinez je sam na pošiljci napisao da je Gift,i stavio cenu od 45$.Sve je to tako proslo bez carine i bilo kakvih troškova mene ja cisto kostao 89$.S'obzirom da se ovde u Srbiji prodaju za 200 i + evra,zaista se isplatilo čekati.
                          Znači ako neko razmišlja da li da naruči,neka to učini slobodno.

Comment

• Bingodalton
                            CBC Senator XXL
                            • 12.11.2012
                            • 316
                            • Novi Sad
                            • GP 1.9 JTDM Sporting

Ekstra! Kao sto rekoh, sa kinezima se sve mozes dogovoriti, a oni to nekad i sami rade, smanjuju vrednost robe na fakturi i slicno... Nek je te dobro sluzi!

Comment

• rodjo2208
                              CBC Član
                              • 09.03.2013
                              • 40
                              • Banja Luka
                              • Opel

Skoro sam uzeo ovaj auto com sa verzijom 2011.3,zanima me kada bih instalirao v2012.3 da li bih samo dobio mogucnost rada na novijim vozilima iz 2012-te ili bi se jos popunila lista od starijih,ako je preporucljivo da instaliram noviju verziju,takodje ako neko ima DL link da postavi.Inace,zasad sam jako zadovoljan sa ovim uredjajem.P.S. Nasao sam link za skidanje v2012.3
                              Chomikuj.pl to przyjazny serwis do przechowywania i udostępniania plików. Darmowa, nieograniczona przestrzeń i mnóstwo plików do pobrania.
                              Last edited by rodjo2208; 11.03.2013, 11:50. Reason: Naddjen link

Comment

• simonen
                                CBC Član
                                • 12.05.2009
                                • 29
                                • sumadija

Ja imam sva tri programa,2011.3,2012.2,2012.3,nikakva razlika se ne vidi na samom interfejsu,niti u radu.Da sa novijim programom mozes da radis novije automobile,a stariji ostaju isti.

Comment

Working...
                                X