ELM 327 usb OBDII vasa iskustva i saveti oko koriscenja

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • clico
    CBC Veteran
    • 05.05.2014
    • 161
    • petrovac
    • Opel

Originally posted by Dora View Post
    Problem je bio samo odgovor, ovo je isto ali je svima jasno pa ko kako voli nek izvoli. Ja sam svestan da za bilo kakvu popravku danas treba dobro predznanje ali je situacija takva ( a i navika) da se popravlja domaćinski sve što može. Biće bolje jednog dana
    Dora u pravu si , Od nevestog i Gora place... I mi Cigani imamo dusu od necega se mora Ziveti . Kolega samo izvoli ELM- 327 radi Brate sve ali na stetu tvog Dzepa!!!!

Comment

• zoranbg
      CBC Senator XXL
      • 23.03.2005
      • 4098
      • Rooster's Hill , Beog
      • Grande Punto 1.2

sto steta?
      kad mi crkla bobina ispiso gresku, zamenio bobinu, izbriso greske i sve super.
      tako i za senzor radilice.
      da se vide greske, za prvu pomoc, preko torque programa na primer sasvim ok dzidzumidza.
      pa i fiatecuscan radi preko nekog elm327, pa i snjim se uradi ponesto.
      Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• clico
        CBC Veteran
        • 05.05.2014
        • 161
        • petrovac
        • Opel

Fiat da preko ELM-a ali tal ELM iz mog iskustva ti pisem da je za nesto dobar ali za nesto i ne!!!Nemoj da mi zameris na komentaru i nemoj da shvatis moje sugestije uvredljivo...Pozdrav Druze.

Comment

• DaliborKg
          CBC Član
          • 06.05.2014
          • 16
          • Kragujevac
          • Kragujevac

KOnkretno za:
          Proizvodac : MAZDA
          Model : 323 F VI (BJ)
          Tip : 1.6
          Od - Do : 01.01 - 05.04
          KW / KS : 72 / 98
          ccm : 1598
          sifra motora : ZM

Comment

• comi 1342
            Moderator
            • 28.09.2005
            • 1126
            • NS
            • Giulietta ,PUG 106,

Ako ti je konektor u motornom prostoru pored akumulatora, onda ni ne možeš priključiti klasičan OBD konektor, drugačije izgleda...
            Ako ti je u kabini klasičan OBD konektor, ima šanse da će raditi. Tako stoji u autodati, prelomno godište i ima 2 tipa konektora.
            "Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
            "Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."

Comment

• DaliborKg
              CBC Član
              • 06.05.2014
              • 16
              • Kragujevac
              • Kragujevac

Konektor mi je OBD2, ispod volana, konektor odgovara. Ja sam postavio pitanje da li je neko isprobao da li rade sve funkcije na toj dijagnostici, a konkretno za moj auto.

Comment

• clico
                CBC Veteran
                • 05.05.2014
                • 161
                • petrovac
                • Opel

Rade ali samo Motornu grupu i nista vise i to 1999-2000 eventualno!!!

Comment

• DaliborKg
                  CBC Član
                  • 06.05.2014
                  • 16
                  • Kragujevac
                  • Kragujevac

Znaci bacanje para. Ima li neka kuju preporucujete za moju Mazdu?

Comment

• clico
                    CBC Veteran
                    • 05.05.2014
                    • 161
                    • petrovac
                    • Opel

Dale nemoj pogresno razumeti ali uzmi CDP-a i Delphi ili Autokom soft 2013-3 i imaces univerzalca za jos puno stvari jer evo sada pokusavam da noviju ver. softa 2014-1 instaliram a imam i TEXA TXT sa IDC 4 i mogu ti reci za taj novac ulozen u CDP moze da parira TEXA diagu. Potreban ti je jedan Lap top vrednosti do 30-40 e Trojka na 80-1000Mhz i 512 ram-a i hard do 20GB netreba ti nista mocnije instaliras i vozi imaces diag koja radi Motor Transmisiju Air bag-ove Reset servisa radi i Forda Codiranje dizni BMW-a i Mercedesa i jos puno toga sasvim dovoljno cak i previse za Home made...
                    Originally posted by DaliborKg View Post
                    Znaci bacanje para. Ima li neka kuju preporucujete za moju Mazdu?
                    Last edited by clico; 20.11.2014, 15:39.

Comment

• DaliborKg
                      CBC Član
                      • 06.05.2014
                      • 16
                      • Kragujevac
                      • Kragujevac

Hvala ti na detaljnom obavestenju. Poslusacu te!

Comment

• mishja
                        CBC Veteran
                        • 13.12.2013
                        • 112
                        • mladenovac
                        • fabija, partner

imam elm 1.5v i kod mene na partneru 2004g 1.9d prikazuje samo temp. rashladne tecnosti, br. obrt. motora, brzinu kretanja i nista vise, takodje drugar ima elm i probali njegov, pomislih mozda moj ne valja, njemu na citroenu c5 2.2hdi 2003 cita sve na motoru a kod mene opet isto, dal postoje neka podesavanja kojim ja mogu da otvorim te ostale funkcije, npr. MAF , softver je scan xl, e sad protokoli za komunikaciju su nam drugaciji meni je KWP SLOW njemu KWP FAST dal to mogu nekim podesavanjem da premostim?

Comment

Pa na tom motoru ni nema mnogo više da se prati ...

Comment

• clico
                            CBC Veteran
                            • 05.05.2014
                            • 161
                            • petrovac
                            • Opel

Originally posted by mishja View Post
                            imam elm 1.5v i kod mene na partneru 2004g 1.9d prikazuje samo temp. rashladne tecnosti, br. obrt. motora, brzinu kretanja i nista vise, takodje drugar ima elm i probali njegov, pomislih mozda moj ne valja, njemu na citroenu c5 2.2hdi 2003 cita sve na motoru a kod mene opet isto, dal postoje neka podesavanja kojim ja mogu da otvorim te ostale funkcije, npr. MAF , softver je scan xl, e sad protokoli za komunikaciju su nam drugaciji meni je KWP SLOW njemu KWP FAST dal to mogu nekim podesavanjem da premostim?
                            Dali ti razlikujes 19 D i 22HDI??? Bicu malo prost sa izrazavanjem ali je to usporedba ko D**e i Oko...Izvinjavam se na Vulgarnom odgovoru. A sa tim ELM-om 1.2-1.3-1.4 i 1.5 sta mislite jel ta Diag pogotovu za Franuze ??? Clip pravi u nekim slucajevima zajeb pogotovo ako je na Hrvatskom istaliran Prevod ti je katastrofa.ELM-om stabi vi hteli .LJudi sa par 1000e imaju probleme sa diag a sa 20$ ne cita smesno.
                            Last edited by clico; 03.02.2015, 01:27.

Comment

• mishja
                              CBC Veteran
                              • 13.12.2013
                              • 112
                              • mladenovac
                              • fabija, partner

ima EGR i MAF i u njemu integrisan senzor temperature, dovoljno da me seha
                              Clico dao sam taj primer zbog poredjenja da kod njega cita MAF a kod mene ne, MAF koji je kod mene ugradjuje se u 2.0HDI ili JTD motore i tamo ih cita kod mene ne, na to se odnosilo pitanje, razumem ja da je to sranje od 1000din. i ocekivao sam da ne radi uopste iskreno, ali radi, valjda sreca, nego ti si majstor dijagnostike kazi meni jel moze da se ugodi da on cita MAF ili ne, posto kad otkopcam MAF nemam nikakvih promena u radu motora bilo da je ladan ili vruc? I da li ce namenska dijagnostika da pokaze (mozda nije pravi izraz) ispravnost ovog senzora ako ova ne moze? Hvala

Comment

• clico
                                CBC Veteran
                                • 05.05.2014
                                • 161
                                • petrovac
                                • Opel

U Autodati imas i parametre i fizicki unimerom izmeri senzor ili te ******** instalacija,proveri ozicenja postoji jos puno toga da bi se doslo do konstatacije kvara!!!!
                                Proveri inapajnje , naponsk jedinice.

Comment

Working...
                                X