treba mi pomoć mišljenje ljudi koji imaju više iskustva od mene.u radionici imam od dijagnostike najobicniju visu i wag com koji su povezani na pc naravno.sa njima sam relativno zadovoljan koliko para toliko muzike.veliki problem mi predstavlja to što sam vezan za radionicu i ne mogu da ih povežem na lap top.u prilici sam da kupim relativno dobar (nov) lap top toshiba tecra A8 pa me zanima koji interfejs mi preporucujete.naravno zanima me cena,i licna iskustva,jednostavno vaša preporuka.hvala
"univerzalna dijagnostika" i lap top
Collapse
X
-
da, naravno hocu da dodam nešto,nego me zanimaju iskustva ljudi koji već rade sa pojedinim uređajima.moj sadašnji interfejs ima 2 com porta,cuo sam da te varijante sa adapterom nisu najsrećnije rešenje,ako su uopšte rešenje.cuo sam od dosta ljudi da je lap top koji sam u prilici da uzmem sasvim prihvatljiv za ovu namenu ima naravno serijski port,sad me zanima šta od postojeće opreme mogu da iskoristim ukoliko uopšte mogu i šta mi preporučujete da uzmem.e sad da mi se isplati u kikindi da uložim 5k+eura u dijagnostiku ja znam šta bih kupio.mada isto tako znam da ko zna i sa visom radi "čuda" a ko ne zna ni svemirska stanica opreme mi ne bi pomogla
Comment
-
-
pa nemas mnogo izbora...
Sa tvojom postojecom opremom ,na jedan com port, ce ti raditi
VAG COM -samo vozila koja koriste K (od95-6 do 2003-4)
Opel Tech2, ABCOM i OPCOM ( opeli od 96te - 2004)
MB carsoft ( mercedesi koriste samo K )
za BMW Carsoft ti treba neki KL interface koji ce gurati L preko istog porta
a od dodatne opreme mozes dodati:
- VAG COM hex+can koji radi sve VAG + generic mod (citanje motora) kod OBD2 kompatibilnih vozila (benzinci od 2000te,dizeli uglavnom od 2003)
- ELM 327 (radi sve protokole) ali isto ima samo dijagnostiku motora
- CAN Commander za dijagnostiku,KM,immo itd..samo novijih VAGova koji su u CAN protokolu
Comment
-
-
hm,ne želiš da kupiš originalan VagCom? situacija je sledeća: moj servis ima ugovore o održavanju sa više malih firmica.da sam specijalizovani servis za jednu marku vozila ne bi me bolela glava.međutim godinama ljudima održavam vozila i najčešći su mi zahtevi za opelom, vw,fiat i peugeot,citroen,renault.godinama se dovijam na razne načine tipa visa i jos neki sitni programčići,sada hoću da kupim lap top (dojadilo mi da vučem kablove) pa pokušavam da nađem neki interfejs koji bi mi šljakao
Comment
-
Comment