Dijagnostički Skeneri

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Boki Ar
    CBC Senator XXL
    • 11.11.2004
    • 2827
    • Aranđelovac
    • Vektra

Znam da očekuješ opširniji odgovor, no pošto imam bolje, zanimljivije pitanje, reći ću samo da skener koristim kao alat za lakše nalaženje i otklanjanje kvara na vozilu.

Moje pitanje je: Koliko često izlaze up-dateovi za SnapOn (Sun) i koliko koštaju?

Comment

• Valent Vudriga
      CBC Senator XXL
      • 02.04.2005
      • 2778
      • USA

Zadnji update za USA i Japance $800. Evropljani nisu ukljuceni u tu cijenu.

Comment

• Boki Ar
        CBC Senator XXL
        • 11.11.2004
        • 2827
        • Aranđelovac
        • Vektra

Ekvivalent tome, za nas bi bio paket Euro+Japan..šta je sa Korejom? I da, profesore, koliko je up-date učestao? Ono, mesec, dva, pola godine, godinu... Launch ima vrlo česte dopune. Ko želi da vidi, daću mu link..Ili, ako kažete, postaviću ga ovde?

Comment

• Valent Vudriga
          CBC Senator XXL
          • 02.04.2005
          • 2778
          • USA

Koreja i Japan su zajedno, isti update.

Comment

• Boki Ar
            CBC Senator XXL
            • 11.11.2004
            • 2827
            • Aranđelovac
            • Vektra

OK, jasno je. Zaboravio sam reći da Launch u ovom paketu ima i USA vozila. Deluje malo neobično izbor, pošto vozilo tražimo po VIN broju i godini, no imao sam prilike da radim Ford Focus USA, 2001 ili 2002go godište, i korektno je prošao kroz sve sisteme na vozilu. launch na sebi ima i termalni štampač, korisna stvarčica za beleženje podataka o modulu kojem pristupamo, eventualnim greškama ili kad to mušterija traži.
            Doduše i SP je imao M+ taster kojim smo pamtili screen-ove po želji, a onda je išao prebačaj na PC, pa štampanje...

Malo mi smeta čekanje na "software download" kad se izabere odredjeno vozilo, to traje do 30 sekundi...Ovde mislim na Launch, da ne bude zabune..
            Solus se reklamira kao "najbrži skener na svetu", koliko je to tačno, nisam imao prilike da proverim.

Voleo bih da kažeš kako ovo izgleda kod SnapOn-a, i koliko često se pojavljuju dopune.

U očekivanju da se pojavi Dieselman i detaljnije opiše KTS, biću tu negde..

Comment

• dieselman
              CBC Senator XXL
              • 14.11.2005
              • 833
              • tt

Modis je kombinacija: skener, osciloskop, graficki multimetar i baza podataka s uputstvima za servis
              ..upravo ovo je i KTS...2kanalni osciloskop,2kanalni graficki multimetar visoke preciznosti(za primer ,Delphi cr dizne na Renou 1,5dci imaju deklarisanu otponost 0,18 ohm,merio jedan komplet pre neki dan i dobio te vrednosti),skener je ok,ali obzirom da je PC based ,to nosi i probleme sa "zakucavanjem" racunara ponekad,restartovanjima itd...ima mogucnost pretrazivanja modula tako da samo trazite npr Opel/engine i pustite ga da sam nadje koji je ECU u pitanju i poveze se..tu opciju manje trosim jer ume da potraje...ako znate koji je sistem u pitanju i direktno ga unesete,radi skoro trenutno...ono sto radi-radi bas kako treba...jedina stvar koja me stvarno iritira se desava uglavnom kog common rail-a koji nece da upale..dok pokusavam da ocitam pritisak u railu,izgubi komunikaciju tokom "verglanja"...ima odlican "flight recorder" za hvatanje problema u "letu" i cita 4 parametra istovremeno u aktuelnim vrednostima koje moze prikazati i graficki...za svaki posebno min/max vrednosti itd...osciloskop je za auto tehniku sasvim ok,radi lepo,"fata" sve sto meni trreba od signala...stampanje liste operacija ili oscilograma ima,kao snimanje na hdd...meni licno ne smeta sto nije integrisan jer imam wi-fi pokrivenost oko servisa pa stampam i sa ulice :-)...naravno APSOLUTNO nije dovoljan sam u jednom servisu...

Comment

• Valent Vudriga
                CBC Senator XXL
                • 02.04.2005
                • 2778
                • USA

Dok KTS ima samo dvokanalni DSO, Modis ima cetverokanalni te punokrvni osciloskop za VN struju, tzv. ignition osciloscope. Istina, taj nije potreban za dizel vozila, no za benzince......................................
                [/quote]

Comment

• Boki Ar
                  CBC Senator XXL
                  • 11.11.2004
                  • 2827
                  • Aranđelovac
                  • Vektra

Upravo je i razlika u ceni proporcionalna tome što uredjaj nudi. Vidiš, VV, ovde smo "zasuti" raznim ponudama, za razne skenere..Sad se pojavljuje i nekakav "Autocom ADP 186", sprava je Švedske proizvodnje...Cenim da bi Boost ovde mogao da pritekne. Takodje, sećam se da je ranije pominjao neku moćnu Švedsku dijagnostiku.."Mekonomen" ili slično..Ako neko vidi Boosta , neka ga zamoli da "baci pogled" ovde...

Comment

• gorky
                    CBC Senator XXL
                    • 08.06.2007
                    • 860
                    • Vojvodina,Kikinda

interesantno,mislio sam da znam dosta u toj oblasti,sad prvi put čujem za "autocom",sad skoro sam čuo za "lever",znaš nešto o tome,boco?

Comment

• dieselman
                      CBC Senator XXL
                      • 14.11.2005
                      • 833
                      • tt

treba koristiti samo uredjaje sa dobrom podrskom...

Comment

• speedplus
                        RIP Bio nam je drug!
                        • 15.01.2007
                        • 2419
                        • LAZAREVAC

Originally posted by Dr Boca

Malo mi smeta čekanje na "software download" kad se izabere odredjeno vozilo, to traje do 30 sekundi...Ovde mislim na Launch, da ne bude zabune..
                        Solus se reklamira kao "najbrži skener na svetu", koliko je to tačno, nisam imao prilike da proverim.

Voleo bih da kažeš kako ovo izgleda kod SnapOn-a, i koliko često se pojavljuju dopune.
                        Da se uključim i ja pošto imam solus.Kad su rekli najbrži nisu mnogo pogrešili(mada nevidim neku veliku prednost u tome),recimo da od trenutka paljenja skenera do uspostavljanja komunikacije sa ecu-om prođe manje od jedne minute.To jest oko 17 sec. za podizanje,odabir vozila,tipa motora,godišta... učitava momentalno bez čekanja,i potrbno mu je posle odabira željenog vozila još nekih 5 sec. da izbaci informaciju o vrsti konektora + 5 sec da dodje do menija motor,klima,abs... i još 5 sec. da se konektuje i to je to.
                        Što se tiče dopuna otprilike dolaze na 1 godinu(+-),i koštaju oko 700-800eu i nisu obavezne

Comment

• Boki Ar
                          CBC Senator XXL
                          • 11.11.2004
                          • 2827
                          • Aranđelovac
                          • Vektra

Odlično speedplus, dobrodošao ovde!
                          Ako je ovako kao što kažeš to i nije neka "brzina". Razumljivo, pošto je PC based uredjaj. Vidi(š)te, Sykes nema poseban operativni sistem, samo "plug & play". On mi je u odnosu na sve nove sprave, zaista super brz.

Pošto Solus nisam dobio na testiranje, a blizu smo, ako me put nanese rado bih svratio...Može broj telefona na pp?

Pozdrav!
                          BP

Comment

• Valent Vudriga
                            CBC Senator XXL
                            • 02.04.2005
                            • 2778
                            • USA

Vi kao da imate 20 auta svaki dan za skeniranje, navalili na sekunde.

Comment

• speedplus
                              RIP Bio nam je drug!
                              • 15.01.2007
                              • 2419
                              • LAZAREVAC

Originally posted by speedplus
                              Kad su rekli najbrži nisu mnogo pogrešili(mada nevidim neku veliku prednost u tome)

Comment

• Valent Vudriga
                                CBC Senator XXL
                                • 02.04.2005
                                • 2778
                                • USA

Danas vec postoje i bezhicni aparati. Pc radi cijeli dan tako i tako. Vaznija je brzina prenosa podataka.

Comment

Working...
                                X