Dijagnostički Skeneri

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Boki Ar
    CBC Senator XXL
    • 11.11.2004
    • 2827
    • Aranđelovac
    • Vektra

Speedplus, možeš li nam reći kako Solus radi kodiranja, zatim da li može da radi "konfiguraciju" air-bag centrala kod Francuskih vozila?

Profesore, da li znaš kako ovo radi Modis?

Tomo1 bi mogao reći nešto o ovome, a na osnovu iskustva u radu sa KTS?

Ne želim ovim nikoga da "prozivam", naravno...Samo bih da "pojačamo" diskusiju.
    Launch je, ovih dana "izbacio" nekoliko up-dateova, nisam to još uvek probao, malo sam razočaran nedostatkom TRW servo-upravljača kod FIATa..Delphi-jeve sisteme već ima implementirane i to radi dobro...

Comment

• speedplus
      RIP Bio nam je drug!
      • 15.01.2007
      • 2419
      • LAZAREVAC

Konfiguraciju kod francuza neradi bar ne za sad,ali videcemo sa novom dopunom(kazu ovih dana),a kodiranja radi samo jos nisam imao prilike i vremena a ni potrebe za tim,ali cim provalim javljam.

Comment

• gandrak
        CBC Početnik
        • 14.03.2008
        • 6
        • Zemun

pozdrav kolege,

evo ja koristim MODIS vec 4 god i poprilicno sam zadovoljan

Comment

• gandrak
          CBC Početnik
          • 14.03.2008
          • 6
          • Zemun

meni kod francuza tj ko peugeot-a izbacuje samo kodne greske (barem do sad sto sam radio)
          kod citroen-a je malo bolja situacija (cak moze da radi neke adaptacije)

kod kljucevi itd.... vrlo siromasno

u novom softveru bi trebalo da bude dosta toga (900 eur inace)

Comment

• speedplus
            RIP Bio nam je drug!
            • 15.01.2007
            • 2419
            • LAZAREVAC

ja sam uradio update(najnoviju verziju sw.) ali nikako vremena da vidim sta je tu dodato,jedino sto sam probao je 530d koji ranije nije bio u meni-ju

Comment

• DEKSTER2
              CBC Početnik
              • 10.04.2008
              • 4
              • centar

dijagnosticki skeneri

Da li neko zna koliko je lanch preko (turska,nemacka)

Comment

• Valent Vudriga
                CBC Senator XXL
                • 02.04.2005
                • 2778
                • USA

Koja verzija te zanima?

Comment

• DEKSTER2
                  CBC Početnik
                  • 10.04.2008
                  • 4
                  • centar

DA li neko ima iskustva sa ovim uredjajem?

Comment

• DEKSTER2
                    CBC Početnik
                    • 10.04.2008
                    • 4
                    • centar

dijagnosticki skeneri

mislim da me zanima 430,nisam siguran,a ima u katalogu i uredjaj
                    koji snima greske dok se vozi auto pa se sve posle prebaci u PC.
                    on radi sam za sebe.

Comment

• gsumar
                      CBC Početnik
                      • 26.01.2009
                      • 3

Re: Dijagnostički Skeneri

Pozdrav ....posedujem snap on ethos scanner ,pa me zanima da li ga jos neko ima cisto radi razmene nekih iskustava u vezi uredjaja... u sustini sam zadoviljan sa njim , zadovoljava moje potrebe

Comment

• mikisxy
                        CBC Senator
                        • 25.09.2008
                        • 238
                        • beograd

radim sa lanch 431 uredjajem i egzaminerom italijane tu su elm i viza za prvu pomoc.sto se tice 431 radi dosta dobro imas net apdejt i kostao me ovde 2500evra.aparat koji bi preporucio narocto onima koji rade vise tipova kola i bitno da nije komplikovan za rad

Comment

• Gavra
                          CBC Senator XXL
                          • 06.03.2008
                          • 2031
                          • Beograd

Originally posted by gsumar
                          Pozdrav ....posedujem snap on ethos scanner ,pa me zanima da li ga jos neko ima cisto radi razmene nekih iskustava u vezi uredjaja... u sustini sam zadoviljan sa njim , zadovoljava moje potrebe
                          ETHOS je startni dijagnosticki skener i to bukvalno.Ako si skoro poceo da radis mozes ocekivati vec za 6 meseci da ces morati da se dopunis sa jos necim malo jacim(ako zelis da pratis nove sisteme).
                          Sem velikog displeja nista posebno ne moze da radi.Uporedjivao sam ga sa PDL-om 2000 i mogu ti reci da mnogo vise funkcija podrzava PDL a zasto ne znam.
                          Takodje zna da se zaglupi na odredjenim sistemima jer ga nisu ispravili kao SOLUS pa sad prodaju samo SOLUS PRO.Za svakodnevnu upotrebu je dovoljan,greske intervali i slicno.Za ozbiljniji pristup ti je potreban bar SOLUS PRO,mada preporucujem MODIS.Ako mozes da platis 7k eura i to internacional.
                          Poslednji nek ugasi svetlo

Comment

• gsumar
                            CBC Početnik
                            • 26.01.2009
                            • 3

Slazem se da .je za neki ozbiljniji rad potreban bolji uredjaj. Mada sam ja moze se reci jos uvek pocetnik na polju dijagnostike, tako da cu za ozbiljniji uredjaj malo da sacekam.U svakom slucaju HVALA NA ODGOVORU...POZDRAV

Comment

• speedplus
                              RIP Bio nam je drug!
                              • 15.01.2007
                              • 2419
                              • LAZAREVAC

Originally posted by gavra
                              Originally posted by gsumar
                              Takodje zna da se zaglupi na odredjenim sistemima jer ga nisu ispravili kao SOLUS pa sad prodaju samo SOLUS PRO.
                              S obzirom da imam Solus,ovo mi je interesantna informacija.Na sta tacno mislis kad kazes da se zaglupi???

Comment

• Momir
                                CBC Početnik
                                • 04.10.2007
                                • 6
                                • Beograd

Ja koristim Solus oko 2 godine (nedavno sam ga dopunio sa 8.4 verzijom softvera), a dvoumio sam se jos izmedju Launcha, Texe i BB. Uopste se nisam pokajao, cak sam vrlo zadovoljan i opet bih napravio isti izbor.

I meni je interesantna konstatacija da se "zaglupi". Nisam to primetio do sada, a inace sam prezadovoljan kako radi. Mogu da konstatujem da je vrlo pouzdan uredjaj i do sada me nije izneverio. Poslednja dopuna je ekstra, posebno mi se svidja kod italijana i francuza, a ostali proizvodjaci su standardno dobri.

Bilo je situacija kada vise razlicitih uredjaja (drugih proizvodjaca) ili ne komuniciraju sa pojedinim vozilima ili ne izbacuju nikakve greske ili se desava da izbace totalno pogresne greske ili se muce u komunikaciji... Sa Solusom nisam imao ovakvih problema, vec naprotiv, vrlo dobro radi i sto je najvaznije radi sve ono sto ima u ponudi od sistema i vozila. Cak sam kolegama pomagao kada sa originalnim uredjajima (Opelovim, Pezoovim i Renoovim) nisu mogli da "udju" u vozilo (pogotovo motorna grupa i menjaci), Solus je radio bez greske. Izgleda da ni originalni uredjaji nisu savrseni...

Od ostale opreme za dijagnostiku koristim i gas analizator i nedostaje mi jos samo dobar osciloskop. Verovatno cu uzeti SIA3000 posto je na snizenju, a krajnji cilj mi je Modis International, ali za njega treba izdvojiti poprilicnu sumu, a moze da se desi i novi Snap-on VERUS (valjalo bi ga imati makar za izlozbu)...

Comment

Working...
                                X