Dijagnostički Skeneri

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Boki Ar
    CBC Senator XXL
    • 11.11.2004
    • 2827
    • Aranđelovac
    • Vektra

Re: Dijagnostički Skeneri

ELM 327 nije loš interfejs ali softveri za njega su "tanki". Radi na "Generičkom OBD 2" protokolu i kao takav nije ništa naročito.
    Drugim rečima, kačiš, probaš pa kako bude. Nije vredan pažnje za bilo kakvu ozbiljniju upotrebu.

Kao primer, od jeftinijih, VCDS ima "u sebi" mnogo bolji OBD2 Generic od ELMa, da ne pominjemo Snap-On koji je verovatno najjači u tome i neke druge univerzalne skenere.

Imaš li neku odredjenu grupu automobila koju bi želeo da radiš? Ako imaš - reci, tako je najlakše naći nešto odgovarajuće.

Pozdrav,
    BP

Comment

• goran1981
      CBC Član
      • 23.11.2009
      • 40
      • srbija

Na primer ja imam daciu logan pa bi krenuo od toga za to mi je najbolji ddt 2000 sa tim bi mogao da radim i kompletan renault dali imas neka iskustva sa tim i dali moze sa nekom univerzalnom dijagnostikom da se radi ta grupa vozila moj kolega ima fiat mareu pa kad bi bilo i nesto za fiata za pocetak a posle ko zna imam mogucnost da nabavim lap top sa seriskim portom

Comment

• chobo13
        CBC Senator XXL
        • 01.05.2009
        • 1274
        • pozega,srbija
        • AUDI,VW

dr.boco,dobio sam od drugara VAG908 interfejs,dodje mu isti kao vcds ili ima neke mane?tek je stigao,tako da ga nisam jos detaljnije probao,al na prvi pogled izgleda identicno!

Comment

• Boki Ar
          CBC Senator XXL
          • 11.11.2004
          • 2827
          • Aranđelovac
          • Vektra

Goran 1981, svaka univerzalna dijagnostika podržava vozila koja pominješ. Ne znam da li ti treba za ozbiljan posao ili hobi, rad oko ličnog auta..?

Chobo 13 imaš sliku tog interfejsa? Gde je napravljen?

Comment

• goran1981
            CBC Član
            • 23.11.2009
            • 40
            • srbija

Bavim se autoelektrikom sto se tice starijih automobila medjutim za novija vozila bi mi trebala dijagnostika naravno za svoj auto bi uzeo odmah razmisljao sam o varijanti sa lap topom i nekom univerzalnom dijagnostikom za pocetak a ako bi bilo potrebe kasnije za ozbiljnijom opremom uzeo bi i to smatram da se od necega mora krenuti pa kao pocetniku ako mozes da mi preporucis nesto posto vidim da se dobro razumes u to verovatno znas iz licnog iskustva sta je dovoljno za pocetak

Comment

• Boki Ar
              CBC Senator XXL
              • 11.11.2004
              • 2827
              • Aranđelovac
              • Vektra

Kad sam počinjao time da se bavim, bio je dostupan program VDSpro u DOSu. Kad je došao prvi VW tool, to je bilo nešto nevidjeno. Sada je situacija promenjena, na bolje, Bogu hvala.

Na tržištu je toliki izbor da o tome možemo do ujutro... Od univerzalnih preko lap-topa imaš Italijanske proizvodjače koji dosta dobro pokrivaju to što tebi treba. Ako hoćeš nešto jeftinije za "Dacia-u", program (ddt) koji si pomenuo može ti vršiti posao za početak. Kad budeš video koliko je komplikovan za rad, tražićeš nešto drugo... i tako... to je priča bez kraja. Novi sistemi, novi up-dateovi... Čekanje na "software download", pa pogrešan konektor, nije dobra nova verzija softa, daj vraćaj staru... i td.

Samo jedna stvar radi više nego za sve pare, a da je preko PCa, rećiću ti na pp, no to nije za tvoju ciljnu grupu vozila.

Od univerzalnih opet postoji jedan uredjaj koji kad uključim uvek sam oduševljen. Nema operativni sistem, samo priključi i radi... Za par sekundi si "unutra" i kad na takvu stvar navikneš, sve ostalo radi ali nekako, nije to-TO.

Comment

• chobo13
                CBC Senator XXL
                • 01.05.2009
                • 1274
                • pozega,srbija
                • AUDI,VW

boco,vag 908 je isti vizuelno kao vcds sto se tice samog izgleda,samo sto nema led diodu na kucistu,kabal je na usb!probao sam ga,prvi utisak da nema razlike sa vcds!

Comment

• Boki Ar
                  CBC Senator XXL
                  • 11.11.2004
                  • 2827
                  • Aranđelovac
                  • Vektra

Bez ljutnje, dobio si, kupio, kako već, kopiju tog uredjaja. Nemam ništa protiv, to je tvoje pravo, samo nemoj da te prvi utisak prevari. Da li si ikad video original, radio sa njim, da bi imao parametar za poredjenje?

Comment

• chobo13
                    CBC Senator XXL
                    • 01.05.2009
                    • 1274
                    • pozega,srbija
                    • AUDI,VW

nisam video original,jer sam imao klona vcds,a ovaj 908 je verovatno klon!sigurno da ne radi kao org,ali sa klonom vcds nisam imao nikakvih problema.a ovaj 908,kad je u pitanju orginal,jel poboljsanija vrzija od vcds?

Comment

• Boki Ar
                      CBC Senator XXL
                      • 11.11.2004
                      • 2827
                      • Aranđelovac
                      • Vektra

Aktuelna verzija je Beta 912, ne bih više od ovoga da ti pričam, reklamiranje nije dozvoljeno.

Comment

• chobo13
                        CBC Senator XXL
                        • 01.05.2009
                        • 1274
                        • pozega,srbija
                        • AUDI,VW

ok,boco,dovoljno i hvala.hteo sam prodati klona vcds,al ispade da sam ga samo zamenio za 908,a u medjuvremenu sam uzeo bbee st6000,tako da za sad ce biti dovoljno do daljnjeg.

Comment

• Boki Ar
                          CBC Senator XXL
                          • 11.11.2004
                          • 2827
                          • Aranđelovac
                          • Vektra

Koliko je koštao BB, koja verzija programa i kako si zadovoljan?

Klon, uh, imam neku averziju prema toj reči...

Comment

• chobo13
                            CBC Senator XXL
                            • 01.05.2009
                            • 1274
                            • pozega,srbija
                            • AUDI,VW

uzeo sam ga tek pre neki dan,zadnja verzija sa updejtom za ovu i narednu god,oko 220000rsd bez dodatnog kofera kablova,koji imam kod drugara ako zatreba!kacio sam vw,renoa i pezoa,radio je motor,instr.tablu-reset servisa i prom.jezika na vw odradio,renoa motor citao isto tako i pezoa,u sustini,ok je.videcemo dalje kako se ponasa,ali mislim okvirno,s obzirom da mehaniku ne radim,da ce donekle zavrsavati posao.ipak je to univ.dijagnoza,ne ocekujem da ce sve i svasta raditi.gledao sam kts,ali je bio za iste pare,mora esi za svaku godinu,inace se zakljucava a mora na lap top,takodje je i atal na interfejs i nesto skuplji dok je multi diag u osnovi oko 4000e!texu i launcha nisam ni trazio.

Comment

• miroljub
                              CBC Početnik
                              • 02.10.2010
                              • 2
                              • sd

Originally posted by speedplus
                              Kad sam kupovao analizator secam se da je bila gomila kablova,klesta,lenjira u kompletu za SIA 3000.
                              poz svima.ovde najnoviji clan.planiram da kupim osciloskop picoscope automotive 4223 dvokanalni.zna li ko ima li da se kupi u Srbiji bilo nov ili polovan/kakvo misljenje imate o njemu unapred zahvalan.Inace radim autoelektriku imam kts 540,reno clip,pps i citroen,vcds i op com itd ali bi kupio i nesto za azijate mozda diagan ili carman.sta mislite

Comment

• Gavra
                                CBC Senator XXL
                                • 06.03.2008
                                • 2031
                                • Beograd

Ako vec kupujes kupi 4 kanala a nemoj kupovati polovan alat ,nije to isplativo za pro upotrebu .......PICO je sasvim OK ako u startu prihvatis neke mane koje ima .
                                Poslednji nek ugasi svetlo

Comment

Working...
                                X