Jesam naravno, vidi se na drugoj slici u prvom postu koji sam postavio.
Dijagnostički Skeneri
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
Ok to nisam znao, ali mene brine što ni ScanMaster ni fiatecuscan ne mogu nikako da se povežu sa autom. Fiatecuscan ima opciju da skenira postojeći interfejs i ne prijavljuje mi nikakav interfejs, odnosno da ništa ne postoji. Kao da ELM nije ni prikačen na laptop. Možda je do Win10 sistema, moraću da iskopam negde laptop sa sedmicom.
Comment
-
-
Sergio, ako se dobro sećam, imao sam istu muku dok sam vozio 156. Problem je bio u čipu samog ELM-a. Ima 6god od tad, pa ne mogu sad da se detaljno setim, znam da sam kuburio i na MES forumu shvatio šta je problem. Sad da li neće da radim sa ELM koji u sebi ima CH340/CH341 čip a radi sa Profolic čipom ili je obrnuto. Lično sam rešio problem tako što sam sa drugom zamenio samo ELM interfejse jer je njegov Reno uspevao da se poveže pomoću oba, a moja Alfa ne. Pogledaj u Device Manager koji je driver od ova dva navedena. Uglavnom su matori ELM radili bez problema sa Alfom, pa ako ima neko samo na zajam da probaš.
S njim ćeš moći da čitaš samo motorni, ostale ne. Dosta bolja opcija je KKL kabl u koji ugradiš DIP prekidač i onda se povezuješ na sve u autu. Kupio sam običan KKL i otvorio ga, stavio DIP i polemio sve.
Comment
-
-
Ovde je koliko ja vidim problem sto nijedan softver ne prepoznaje interfejs uopste. Nijedan dijagnosticki program ne vidi sam uredjaj. Koliko sam shvatio Win10 ne radi sa tom vrstom usb to serial portova i to je glavni problem. Probacu da nadjem negde laptop sa Win7 OS-om.
Comment
-
-
Iz znatiželje sam sad probao na Win10 da instaliram.
Ukoliko ti stoji da je Profolic i u Win10 Device Manager vidis uz taj driver da piše Phased out since 2012 please contact your supplier, idi na ovaj sajt dole i skini driver ovaj sa linka. Otpakuj ga i pokreni instalaciju. Kad instalira, idi na Update driver pa Browse my computer for driver software pa Let me pickup bla bla i onda ćeš imati 2. Ti klikni taj iz 2008. da instalira i to je to. Upravo testirao i radi iako me zezao sa Win10 driverom kao i tebe kad on sam instalira.
Comment
-
-
Ovo što ne možeš ABS to je ok i to nećeš ni moći bez VAG COM KKL kabla sa DIP prekidačem.
E sad, upravo sam probao kod mene za ovo što ne možeš da se povezeš na MES.
Jesi odabrao u Interfaces ELM 327 1.3+ i port na kojem je instaliran kabl (to možeš da vidiš u Device Manager, odmah piše na kraju naziva instaliranog driver-a (kod mene konkretno COM6))? Probaj to a ako ne, onda probaj s nekom drugom verzijom MES-a. Konkretno, ja sam pokrenuo upravo neku prastaru verziju 2.2 i odabrao kabl i port i prošao test.
Comment
-
Comment