Jos kod kupovine auta primetio sam da se pali lampica posle par minuta voznje.Okacio sam je na dijagnostiku,pokazala je lambda sondu.Zamenjena,obrisana greska medjutim ponovo se pali lampica,a dijagnostika ne pokazuje gresku,probano i u voznji.Auto radi normalno,potrosnja zadovoljavajuca,nema prekida u radu,jedino sto bode oci.Motor je 1,4 16v eko tec.Ima li neko ideju sta moze da bude,i sta jos da proverim
Opel Tigra checck engine
Collapse
X
-
da,praceno u voznji nema greske i ja ne primecujem nista neobicno,radi ekstra potrosnja dobra,jedan drugar mi je rekao da mogu da zezaju kablovi ili bobina,mada mi je to nelogicno,nema prekida u radu,ne trza,probacu dijagnostiku kod drugog,ovo je radjeno sa faccom
Comment
-
-
primetio sam da se pali lampica posle par minuta voznje.
Kljucno je ovo sto je pitao @dranix : kad i da li se uopste gasi?
Verovatno je pitanje vezano za (ne)ispravnu smesu goriva.Originally posted by Valent Vudrigaovde je dnevnica 20e a ne satnica...
Comment
-
-
kada se upali vise se u toku voznje ne gasi.Znaci isto je kad upali ujutro prvi put,krenem i posle kratkog vremena se upali i ne gasi se dok ne ugasim na kljuc.Upalim odmah ponovo krenem i ona se ukljuci od prilike za isto vreme kao kad je i hladan motor
Comment
-
-
Ima tu malo kontradiktornosti: u utorak ti se nije palila prva 3-4 minuta, a kasnije je svetlela non-stop. Sad imas situaciju da se ne upali uopste ako vozis na malim obrtajima. Ja bi probao da vozim 1/2 sata a da ne predjem 2500 rpm, cisto da vidim dal' ce da se upali.
100% je nesto oko smese, ili sagorevanja iste, kako rece neko.Originally posted by Valent Vudrigaovde je dnevnica 20e a ne satnica...
Comment
-
-
Ispravnost ili neispravnost (delimicna ispravnost) lambda sonde zavisi prilicno od njene starosti i nekih drugih faktora koji mogu da joj skrate zivot kao sto je npr. pucanje dihtunga na glavi i oticanje antifriza u izduv.
Ako mislis da ozbiljno vozis auto a sonda je "presla" vise od 100k slobodno je zameni novom pa onda popravljaj dalje.
Neispravna sonda "trosi" gorivo, isplati se zameniti je.
Evo ovako.
Lici da je sonda izuzetno troma jer jednostavno MORA da menja stanje u sistemu ako se vozi pod razlicitim rezimom. Ako auto ide odlicno (vuce dobro) kad mu se patosira gas onda smesa verovatno nije siromasna. Ako pored toga i ne trosi previse znaci da nije ni prebogata.
Ja predlazem da se sonda prvo skine i pregleda. Ako je zacepljena garom da se malo sagori brenerom (ne previse, samo da se oprlji) i da se ponovo vrati ociscena. Ovo samo ako su otvori zapuseni. Ako nisu, onda je riknula sto posto.
Sonda kosta koliko i tank benzina (ili manje). Nema svrhe raspravljati.
Comment
-
-
Sonda je nova,prvi put na dijagnostici je to bila greska.Kupio sam novu ugradio je i na dijagnostici obrisao gresku.Znaci opet je upalila lampicu ali vise ne prijavljuje gresku,probano i u voznji sa dijagnostikom,sve O.K ali lampica se i dalje pali
Comment
-
Comment