Mislim navodjenje. Klasicno pregasta-soljica-ventil ili kombinacija sa klackalicom ili ima neko varijabilno otvaranje?
PRAZNICKI KVIZ
Collapse
X
-
Rank, nisi zanemaren. Samo sam htio vidjeti sto se ima reci u vezi kablova, bobina itd. Pomalo je nelogicno da se zaskochi na kompresiju ako je ocevidno los kabl. Teorijski, moze biti puno toga, kao i ventil, ili brtva glave. Posto ja pisem primarno za mehanicare, nekako ocekujem da kazu sto bi konkretno uradili, koji alat bi koristili.
M, na primjer, sumnja u razvodjenje ventila. Tu sad imamo mogucnost remena, hidropodizacha, puknute opruge ventila. Kako razluchiti "zito od kukolja"?
M, motor nema varijabilnu kontrolu ventila.
Sto bi bio sljedeci test?
Comment
-
-
ok, ali nesto se mehanicari ne javljaju.
puknuta opruga ili los hidropodizac se cuju, izgoreo izduvni ventil obicno ne. cuje li se kliktanje, cangrljanje ili slicno ili ne?"dok ne probam lava, za mene je svinja kralj zivotinja!"
Comment
-
-
puknuta opruga ili los hidropodizac se cuju,
Sta je sa kompresijom kod susednog cilindra?Ako je u redu uduvavanjem vazduha proveriti da li ventili zatvaraju na tom prvom cilindru.
Na koncu kraja, usisni ventil curi. Sto je sljedeca faza? Zovete vlasnika vozila i kazete mu sto? On/a ce sigurno pitati dali ste sigurni. I prije ste napravili gresku kod bobine.
Comment
-
-
Nismo sigurni. U svakom slucaju savetujem skidanje glave jer definitivno taj cilindar pusta...evo mozete pogledatiTo date there has never been a faster car built for the public road and,
it has been suggested, there never will be. McLaren F1.
Comment
-
-
Ako nismo sigurni, tesko je zadrzati povjerenje musterije. Individualni servis gubi doticnu musteriju, a cijela industrija gubi ugled kod generalne populacije vozacha. Smatraju nas shlampavima i neodgovornima te dolaze kod nas s nepovjerenjem.
U doticnom slucaju, vlasnik je odobrio obradu glava sto je i uradjeno.
Sto bi vi uradili po zavrsetku radova, cak prije nego se motor upali?
Comment
-
-
Ponekad glave dodju nazad sa servisa a da nisu dobro napravljene, nije lose provjeriti stanje, jer kad se motor konacno upali moze opet trokirati. Mislim da ovaj moment zovemo" pas mater i cucku". Koji se djavli desavaju sad. Zatim se cuje udarac kljuca 19 koji je poletio u nasumce izabranom pravcu............................ i da ne duzim, vec ste i vi pogodili, motor i dalje trokira.
Vrijeme je za kaficu, da se zivci ohlade.
Comment
-
Comment