Izostanak paljenja na 4. cilindru kaže dijagnostika. Problem se pojavi pa nestane (već idućim paljenjem i malo jačim gasom) a u međuvremenu je probano i sa novom diznom i bobinom. Kvar je takav da se jedan dan pojavi i nasumično se manifestira (sat vremena ne, pa 10 minuta da). Ostali cilindri rade uredno. Serviser kaže da je možda nešto u instalacijama od kompjutera do te dizne, šta je i logično, ali ipak pitam vas ako neko nešto zna. Auto je prešao tek 60000km.
Opel Astra G 1.4 16V '03 izostanak paljenja na cilindru
Collapse
X
-
Re: Opel Astra G 1.4 16V '03 izostanak paljenja na cilindru
Hvala na odgovoru! Za kod ću morati provjeriti još, ne sjećam se tačno da li ga je uopšte bilo, samo prozorčić u kojem piše "Izostanak paljenja na 4. cilindru". Svjećice su prve promjenjene kada se problem uočio i stavio sam NGK komplet novih. Nakon toga je problem nestao pa sam pomislio to je to. Ipak kada se oko pola godine kasnije problem opet pojavio u servisu su ustanovili da dizna ne radi na 4. cilindru. Stavljena je nova dizna i problem je opet nakratko nestao. Zadnja je stavljena bobina, ali uzalud. Već idući dan opet isto. Znači, svjećice, dizna i bobina nisu problem. Ono što se dogodilo jeste da je dizna opet prestala raditi, ali samo na kratko. Znači dizna crkava i ponovo se vraća što nekako baca sumnju na instalacije prema kompjuteru ili sam kompjuter. Trebao bih oko srede do servisa pa ćemo doznati pravi razlog.
EDIT: Nije ugrađen autogas.
Comment
-
-
Originally posted by rakunZnači dizna crkava i ponovo se vraća što nekako baca sumnju na instalacije prema kompjuteru ili sam kompjuterPoslednji nek ugasi svetlo
Comment
-
-
Mozda trebas da pregledas instalaciju, kontakte, na relaciji akumulator-kompjuter-dizne, ocistis kontakt sprejem, dotegnes, zategnes, 80% kvarova kod mene su bile upravo ovakve stvari. Evo pre neki dan u sred voznje na benzin (imam i plin) auto se naglo ugasi i nece da upali. Na plin radi, pumpa za benzin radi, znaci nesto sa diznama nije u redu. Onako na ulici provalim da se otkinula zica od akumulatora ka emulatoru. Smuljam onako s`nogu tu zicu, vezem je, i sve radi normalno. Juce opet vozim i pocne na benzinu da gubi snagu, nece da vuce. Na leru radi, ali na 5-6000 obrtaja trokira. Svratim do drugara koji je bio u blizini (alfa servis), kaze on verovatno neki senzor crkao, da odem u renault servis da uradim dijagnostiku. Ja kontam da opet ove dizne gube impuls, ili neke mozda rade a neke ne. Sumnjam na onu zicu da gubi kontakt. Odem kuci, skinem akumulator, ocistim lepo kleme, onu zicu uradim kako treba i kad sam startovao sve radi super. Moja poenta je da majstor odmah razmislja koji pokvaren deo moze da dovede do takvih simptoma, i menja ga, a mozda jednostavno gubi kontakt. Takva je elektronika. Eto npr. desktop racunar. Zeza, ne vidi hard disk, povadis komponente, izduvas ga, napakujes i sve radi normalno.MESTO ZA VASU REKLAMU!
Za samo 1000 din mesecno! :-)
Comment
-
-
Originally posted by gavraOriginally posted by rakunZnači dizna crkava i ponovo se vraća što nekako baca sumnju na instalacije prema kompjuteru ili sam kompjuter
Comment
-
Comment