Opel Astra G 1.4 16V '03 izostanak paljenja na cilindru

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • rakun
    CBC Početnik
    • 27.03.2009
    • 3
    • Tenja (HR)

Opel Astra G 1.4 16V '03 izostanak paljenja na cilindru

Izostanak paljenja na 4. cilindru kaže dijagnostika. Problem se pojavi pa nestane (već idućim paljenjem i malo jačim gasom) a u međuvremenu je probano i sa novom diznom i bobinom. Kvar je takav da se jedan dan pojavi i nasumično se manifestira (sat vremena ne, pa 10 minuta da). Ostali cilindri rade uredno. Serviser kaže da je možda nešto u instalacijama od kompjutera do te dizne, šta je i logično, ali ipak pitam vas ako neko nešto zna. Auto je prešao tek 60000km.
  • Gavra
    CBC Senator XXL
    • 06.03.2008
    • 2031
    • Beograd

Re: Opel Astra G 1.4 16V '03 izostanak paljenja na cilindru

Za pocetak tacan kod greske.
    Da li ima ugradjen gas?
    svecice su originalne ili su menjane sa nekim jeftinijim?
    Poslednji nek ugasi svetlo

Comment

• rakun
      CBC Početnik
      • 27.03.2009
      • 3
      • Tenja (HR)

Hvala na odgovoru! Za kod ću morati provjeriti još, ne sjećam se tačno da li ga je uopšte bilo, samo prozorčić u kojem piše "Izostanak paljenja na 4. cilindru". Svjećice su prve promjenjene kada se problem uočio i stavio sam NGK komplet novih. Nakon toga je problem nestao pa sam pomislio to je to. Ipak kada se oko pola godine kasnije problem opet pojavio u servisu su ustanovili da dizna ne radi na 4. cilindru. Stavljena je nova dizna i problem je opet nakratko nestao. Zadnja je stavljena bobina, ali uzalud. Već idući dan opet isto. Znači, svjećice, dizna i bobina nisu problem. Ono što se dogodilo jeste da je dizna opet prestala raditi, ali samo na kratko. Znači dizna crkava i ponovo se vraća što nekako baca sumnju na instalacije prema kompjuteru ili sam kompjuter. Trebao bih oko srede do servisa pa ćemo doznati pravi razlog.

EDIT: Nije ugrađen autogas.

Comment

• Gavra
        CBC Senator XXL
        • 06.03.2008
        • 2031
        • Beograd

Originally posted by rakun
        Znači dizna crkava i ponovo se vraća što nekako baca sumnju na instalacije prema kompjuteru ili sam kompjuter
        Kako su ovo ustanovili?
        Poslednji nek ugasi svetlo

Comment

• Zloca
          CBC Senator XXL
          • 21.12.2005
          • 510
          • Novi Sad
          • Astra bertone turbo

Mozda trebas da pregledas instalaciju, kontakte, na relaciji akumulator-kompjuter-dizne, ocistis kontakt sprejem, dotegnes, zategnes, 80% kvarova kod mene su bile upravo ovakve stvari. Evo pre neki dan u sred voznje na benzin (imam i plin) auto se naglo ugasi i nece da upali. Na plin radi, pumpa za benzin radi, znaci nesto sa diznama nije u redu. Onako na ulici provalim da se otkinula zica od akumulatora ka emulatoru. Smuljam onako s`nogu tu zicu, vezem je, i sve radi normalno. Juce opet vozim i pocne na benzinu da gubi snagu, nece da vuce. Na leru radi, ali na 5-6000 obrtaja trokira. Svratim do drugara koji je bio u blizini (alfa servis), kaze on verovatno neki senzor crkao, da odem u renault servis da uradim dijagnostiku. Ja kontam da opet ove dizne gube impuls, ili neke mozda rade a neke ne. Sumnjam na onu zicu da gubi kontakt. Odem kuci, skinem akumulator, ocistim lepo kleme, onu zicu uradim kako treba i kad sam startovao sve radi super. Moja poenta je da majstor odmah razmislja koji pokvaren deo moze da dovede do takvih simptoma, i menja ga, a mozda jednostavno gubi kontakt. Takva je elektronika. Eto npr. desktop racunar. Zeza, ne vidi hard disk, povadis komponente, izduvas ga, napakujes i sve radi normalno.
          MESTO ZA VASU REKLAMU!

Za samo 1000 din mesecno! :-)

Comment

• MN026
            CBC Senator XXL
            • 18.01.2009
            • 348
            • SMEDEREVO

ajverovatnije da zbog probojnog napona prijavljuje takvu gresku -a nije diznna ni bobina jer to registruje KNOC senzor

Comment

• rakun
              CBC Početnik
              • 27.03.2009
              • 3
              • Tenja (HR)

Originally posted by gavra
              Originally posted by rakun
              Znači dizna crkava i ponovo se vraća što nekako baca sumnju na instalacije prema kompjuteru ili sam kompjuter
              Kako su ovo ustanovili?
              4. dizna je dostupna za "dobar šarafciger prisloniš na diznu i osluškuješ" metodu. Da je neka od ostalih bilo bi malo nezgodno. Odlični su saveti. Puno vam hvala. Danas sam doznao još jednu interesantnu stvar. Bilo je suvo vreme dok sam se vozao po gradu i auto je dobro radio. Kasnije počela da pada kiša. Veća vlaga u vazduhu u kombinacijama sa onim vibratorima na cesti za usporavanje saobraćaja i opet izostaje paljenje, ali samo kratko i u naletima. Znači vrlo verovatno neki kontakt.

Comment

• pivarac
                CBC Član
                • 14.05.2006
                • 40
                • Kragujevac

Konektor na bobini , cest problem kod tog motora ,pre neki dan sam imao isti slucaj.
                OPEL Corsa 1.0 12v

Comment

Working...
                X