Povećana potrošnja na B6 AVB 74kw i lampica za pojas na GOLF

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • WAGEN
    CBC Član
    • 10.07.2009
    • 27
    • Kikinda

Povećana potrošnja na B6 AVB 74kw i lampica za pojas na GOLF

Pozz doktori već sam naveo dva problema koja imam pa da počnemo.

1: Prvi problem je na B6 pasatu 2004 povećala se potrošnja.Šta se dešavalo: Čovek je imao problem sa turbinom što je prepunjavala, i sistem mu je prelazio u rezervni režim čim dodje do 120 km/h dok nismo očistili varijabilni deo turbine, sad radi normalno i turbinu gura do 2000mbar a gurao je do 2550mbar.Medjutim sad mi se žali na potrošnju .Pre nego se to desilo sa turbinom kaže da mu je pri vožnji od 120 na sat sa tempomatom na pravom putu bez klime pokazivao trenutnu potrošnju od 5,9 l na 100 km a sad posle popravke turbine pokazuje pri istim uslovima i deonicama puta 6.9 l /100km.Merio sam turbinu i protokomer sve je u granicama ok čak sam mu EGR oprao radi reda mada nije bio prljav kao ni usisna grana.
    Interesuje me koji deo na autu daje podatke na bord o potrošnji i šta da radim da mu vratim potrošnju????

Pomagajte nemam ideju a ne bi napamet da čačkam !!!!!!!!!!
    Posedujem VAG-COM tako da mogu da ga uradim

PS: Čoveku verujem jer mi je poznanik dobar i jako je pedantan oko auta i sve prati na njemu a usput sam probao isto još jednog pasata sa AVB motorom na istoj relaciji puta pri istim uslovima bez klime samo je 2003 god i njemu pokazuje na tempomatu isto kao i njemu kad je bilo OK 5.9 l/100 km

2: Drugo pitanje je oko lampice pojasa na GOLFU 5. Jedan čovek bi voleo da mu isključim zvučni signal ako se pojas ne veže a osoba sedi na sedištu pa da vidim sa vama da li to može jer sam negde naleteo na netu da kod pasata od 2006 može ali nisam našao kako .Pa bih ovom prilikom zamolio za pomoć ako neko zna da mi pojasni da li može i ako može kako sa VAG-om to da uradim.

Unapred hvala svima koji su voljni pomoći
  • Gavra
    CBC Senator XXL
    • 06.03.2008
    • 2031
    • Beograd

Re: Povećana potrošnja na B6 AVB 74kw i lampica za pojas na GOLF

Originally posted by WAGEN
    sad radi normalno i turbinu gura do 2000 a gurao je do 2550.
    2000 Cega?

Interesuje me koji deo na autu daje podatke na bord o potrošnji i šta da radim da mu vratim potrošnju????
    Posedujem VAG-COM tako da mogu da ga uradim
    Ovo necu komentarisati ,usput da li je Vag legalan ili je kopija?

Čoveku verujem
    a usput sam probao isto još jednog pasata
    Zasto ako mu verujes?

Drugo pitanje je oko lampice pojasa
    Jedan čovek bi voleo da mu isključim zvučni signal ako se pojas ne veže
    Kakve veze sad ima lampica sa zvucnim upozorenjem?!? Tako si konfuzno napisao ceo post da sam morao da citiram jer ne umem da prepricam

Zasto da se ne vezuje?Pa AirBag mu nece spasiti zivot ako nije vezan......ajde ako neko hoce da rizikuje svoj i zivot bliznjih ali da se nudis da mu pomognes to ne mogu da shvatim.
    Poslednji nek ugasi svetlo

Comment

• WAGEN
      CBC Član
      • 10.07.2009
      • 27
      • Kikinda

E druže pomoć oko mog problema ti je na mestu skroz !!!!!!!
      Imam legalan VAG ako me to pitaš. A da proverim i na drugom autu ako mogu što da ne jel ??? A to što čovek neće dase vezuje to je njegov problem ako ima para za kazne njegova stvar.A kad sedneš na sediste a nestaviš pojas upali se crvena lampica za pojas i počne da pišti naravno on neće da ga stavi ali on i dalje pišti pa ga to nervira.Zamolio me da li mogu taj zvučni signal iz table da isključim a lampica nek gori .Pošto sam citao negde na netu da se to može uraditi sa VAG-COM-om i pošto je original znači da imam sve preduslove da mu to uradim a od vas tražim pomoć kako to da uradim da svi budu zadovoljni a ne da mi kontrolišete pravopisne greške ko da sam u zabavištu.
      Zamolio bih samo stručne i ozbiljne odgovore a ne podje....

Comment

• Gavra
        CBC Senator XXL
        • 06.03.2008
        • 2031
        • Beograd

Zamolio bih samo stručne i ozbiljne odgovore a ne podje....
        Sta ti znaci strucan odgovor ako ne znas koji senzor salje podatke o potrosnji

Pošto sam citao negde na netu da se to može uraditi sa VAG-COM-om i pošto je original znači da imam sve preduslove da mu to uradim
        Laptop i interfejs nisu jedini preduslovi,ZNANJE sta i kako radi na kolima je USLOV da bi bilo sta radio.Samo sam ti skrenuo paznju na to koliko si strucno postavio pitanje i ocekujes strucnu pomoc.
        Poslednji nek ugasi svetlo

Comment

• WAGEN
          CBC Član
          • 10.07.2009
          • 27
          • Kikinda

Pa dobro onda jel znaš ili ne ????????????
          Ako znaš i ako hoćeš ti pomozi a ako ne nemoj me učiti o pravopisnim greškama i ako imalo znaš nešto o dijagnozi sigurno si shvatio šta sam pitao i o čemu se radi .
          Znači ako oćeš pomozi ako ne nesmaraj i provociraj

Comment

• Bane R
            CBC Senator XXL
            • 27.03.2006
            • 1769
            • Beograd

Ne pravi li se B6 tek od 2005 godine?

Comment

• gti16v
              CBC Senator XXL
              • 05.08.2007
              • 343
              • BGD
              • VW PASSAT 1.8T, BMW E46 318Ci 105kw

B6 se pravi tek od 2005. ali kad u Srbiji kazes Passat B6 98% ljudi misli na B5.5, a ovaj pravi B6 zovu B7

Comment

• WAGEN
                CBC Član
                • 10.07.2009
                • 27
                • Kikinda

Ok ljudi reč je o B5 restajling pasatu godište 2004 avb motor 74 kw Evo još jednom da ponovim.Kod nas se u žargonu zove B6 ali pravi B6 se počinje praviti tek od 2005

Comment

• MN026
                  CBC Senator XXL
                  • 18.01.2009
                  • 348
                  • SMEDEREVO

MAF i MAP SU zaduzenI za podatak o potrosnji a sto se tice kodiranja instrument table zbog zujalice posto vidim da si neiskusan sa VAG-KOMOM nemoj da pokusavas nista dok ti neko ne pokaze jer tu je binarno kodiranje,moras da znas tacan byn dok je kod 0 ili1.ako je legalan com obrati se rossa-tehniku za informaciju ili kupi na otpadu drugu viljusku i stavi je u bravu pojasa--ovo nije savet i preporuka. mada imas uprodavnicama auto delova tu viljusku za pojas od plastike i staje150din I oduzmi malo gas

Comment

• WAGEN
                    CBC Član
                    • 10.07.2009
                    • 27
                    • Kikinda

E ovako .Danas ponovo uzeo tog pasata ,B5.5 1.9 TDI AVB 74kw da nečitate gore,i krenuo redom .Prvo sam mu jezik vratio na Nemački i kad sam skinuo kontakt i ponovo dao normalno se ponašao bord a ne kao pre da napokazuje ništa.Probam da ga vozim isto pokazuje na pravom putu bez klime sa tempomatom 6.8 l/100 km.Vratim se nazad Prebacim jezik na engleski i opet probam i potrošnja je ista iako je dispelej na Engleskom. Posle toga da pogledamo parametre:
                    1apučica gasa pokazuje normalno od 0-100% i u vožnji mi se normalno ponaša ništa neobično nepokazuje
                    2rotokomer na ubrzanju pokazuje 950mg/str znači dobar
                    3:Turbina gura do 2000 mbar normalno mada u VAG-u piše da može i do 2150 mbar al aj da je i to normalno
                    4:EGR pokazuje normalno u leru i menja vrednosti na gasu čak i kad stoji duže na leru oko 2 min spusti ga na 4% što je po meni isto normalno
                    5:Udjem u login prva tri kanala imaju istu vrednost 32768 što su fabričke vrednosti znači ok
                    6ve temperature su ok

Posle toga uzmem tog drugog pasata što mi je na raspolaganju i kod njega su isti parametri, stim što njegova turbina gura malo više na ubrzanje do 2100 neznam da li je to možda problem ?!
                    Pri test vožnji na jednom i drugom autu pri konstantnoj vožnji od 120 na sat protokomeri isto rade na 550 mg/str a turbina na 1480 mbar.
                    Oba motora su u dobrom stanju i nemaju potrošnju ulja i odlično vuku stim što je razlika u potrošnji drastična .Jedan troši 5.9 a drugi 6.8.
                    Šta mi je promaklo ??? Imate li ideju ??
                    Stim što je i ovaj problematični pasat pre čišćenja turba i promene jezika borda isto trošio 5,9 pri 120 km/h

Comment

• TECA
                      CBC Senator XXL
                      • 14.10.2007
                      • 2355
                      • Oz

Šta mi je promaklo ??? Imate li ideju ??
                      Da li mozes da vidis brizgaljke,kolicinu ili razliku u kolicini goriva izmedju njih na leru?

Comment

• WAGEN
                        CBC Član
                        • 10.07.2009
                        • 27
                        • Kikinda

DA i to sam gledao sve 4 su granicama što piše na VAG-u koliko se sećam od -2,8 da + 2,8

Comment

• b_samardzic
                          CBC Senator XXL
                          • 02.04.2005
                          • 1557
                          • Smederevo

I jel to stvarna potrosnja tog pasata? Jeste merili stvarnu potrosnju?

Comment

• WAGEN
                            CBC Član
                            • 10.07.2009
                            • 27
                            • Kikinda

Danas sam ponovo radio tog pasata , naravno koliko sam imao vremena , i primetio sam nešto čudno.Kad ga vozim i kočim motorom pred raskrsnicu pokazuje 0,0 l/100km potrošnju, ali kad stisnem kvačilo i počnem da kočim kočnicom trenutna potrošnja počinje na bordu da raste i do 12 l/100km sve dok skroz nestanem.Kad se auto zaustavi pada mu potrošnja na bordu na 0.7 l/h ali i to mi je veliko jer kod onog drugog pasata kojeg imam na raspolaganju tako neradi i čim stisnem kvačilo potrošnja mu jako brzo opadne na 0.4 l/h i tu stoji iako se auto još kreće. Pitao sam gazdu o tom momentu i on mi kaže da je i on to primetio da mu se glupira pokazivanje potrošnje u takvim situacijama i da mu na leru više pokazuje nego pre.
                            Imam utisak da je problem oko table i da je možda treba resetovati ponovo.
                            Koji konkretno senzor daje podatke na tablu??????
                            Da li mogu sa VAG-om da kodiram tablu i ako može kako ???????????
                            Ajte ljudi dobre volje i velikog znanja pomažite ako za boga znateeeeeeeee !!!!!!!!!!!!!!!

Comment

• MN026
                              CBC Senator XXL
                              • 18.01.2009
                              • 348
                              • SMEDEREVO

DZBE CES DA KODIRAS TABLU jer sve podatke u vezi potrosnje dobija iz motornog ecm-a

Comment

Working...
                              X