Problem sa ubrzavanjem!

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Sascha88
    CBC Početnik
    • 14.08.2009
    • 3
    • Beograd

Problem sa ubrzavanjem!

Prvo pozdrav svima. Mnogo sam citao po forumima o ovom problemu i sada sam potpuno zbunjen, i ne znam sta zapravo moze biti problem.

Dakle, automobil je Mercedes C180 1994 godiste, benzinac 125KS. Osnovni problem je u tome sto u voznji, pogotvo pri naglom dodavanju veceg gasa auto pocne da trokira i kao da uopste ne prima gas. Npr, ukoliko vozim na 2000rpm i naglo dodam gas pocne da stuca i ne zeli da primi gas, onda mu pritisnem kvacilo i ponovo sastavim u drugoj brzini na velikom gasu i kada pregura npr 3000rpm pocne da prima gas kao da se nista ne desava sve do kraja...kao da se nesto produva u tom momentu...
    Slicna stvar se dogadja i na otvorenom putu, gde recimo u 4.brzini na 90kmh pri kretanju u obilazak pocinje da stuca, nekada se uplasim da necu moci da obidjem ovog ispred mene a auto bi sa ovim 125ks trebao da ga preskoci pri vecem gasu...

Moram da napomenem da nemam problema sa ler gasom, normalan rad mu je oko 800rpm sa odstupanjima +/- 50 i nikada se ne gusi u mestu, tj ne gasi se, sto je kod mnogih takodje problem koji ide zajedno sa mojim.

Ja negde vidim problem u ove dve stvari: IAC (Idle Air Control) Valve i ICV (Idle Control Valve).

Da li sam na pravom tragu, zanimaju me vasa misljenja jer vidim da se gotovo svi jako dobro razumete u automobile...

Unapred hvala!
  • zoranbg
    CBC Senator XXL
    • 23.03.2005
    • 4098
    • Rooster's Hill , Beog
    • Grande Punto 1.2

Re: Problem sa ubrzavanjem!

IAC (Idle Air Control) kontrola vazduha na ler gasu.
    ICV (Idle Control Valve). ventil za kontrolu ler gasa.

ja mislim da te dve sprave nemaju veze sa ubraznjem i tvojim problemom,kao sto im ime kaze one su za kontrolu ler gasa.

nesto nemoze da zapali gorivo kada se naglo doda u cilindre?
    mozda je struja problem.. svetjice kablovi za pocetak.
    premalo vazduha,previshe goriva.. svasta moze da bude.kreni redom.
    ali kad auto trza ,secka .. obicni ima veze sa strujom ili gorivom.
    Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• Sascha88
      CBC Početnik
      • 14.08.2009
      • 3
      • Beograd

Prvo hvala na odgovoru..

E sad, prvo da objasnim zasto sam posumnjao na IAC i ICV, pa zato sto su mi mnogi to naveli kao moguci problem jer nekada imam problem sa ler gasom, iako odstupanja nisu tako izrazena, ali ih ima...a s obzirom na to da iac ima veze sa protokom vazduha pomislio sam da to moze biti razlog, nisao znao da on ima veze samo sa ler gasom, jer sam zagledao motor i naslutio neku vezu izmedju naglog dodavanja gasa i iac, jer mozda iac koci protok vazduha...a i kao sto rekoh desava se da se samo u tim prvim momentima gusi i prilicno stuca a onda kao da negde produva i onda do 7000rpm vuce lepo...i onda posle promene brzine i veceg gasa ista prica...

Sto se tice svecica, nedavno su zamenjene iako su i stare bile u funkciji, kao i lambda sonda..promene su bile samo prividne ali ipak nista. Nisam menjao kablove jer sam mislio da malo procistim ove ventile, pa vidim da li ima svrhe, jer ako bih redom isao i menjao sve, pa bolje da oteram na neki parking i ostavim auto. Ovako mi se cini lakse, malo cackam nista me ne kosta a moze biti uzrok problema. Ali nista, pokusacu sa zamenom kablova, jer je auto kod mene 6god i kod mene svakako nisu menjani, a bog zna da li su i kod prethodnog vlasnika...mada se na prvi pogled cine kao da nisu osteceni, izolacija je ok...ali koliko je zapravo to moguce proceniti golim okom...i videcu malo da iskontrolisem sva creva koja provode vazduh, da negde ne pusta "fals"..

Idemo onda sledeci redosled. Malo cu procistiti IAC, to imam na umu vec neko vreme, onda proveriti malo creva za vazduh, sastave i to, pa ako ne bude promene onda i kablovi... Samo imam strah od svega toga jer alo ne bude pozitivne promene nakon ovih popravki, stvarno cu razmisliti sta i kako sa autom, polako gubim zivce...

Comment

• ///M_Power
        CBC Senator XXL
        • 05.05.2008
        • 335
        • Beograd - Minhen

Po simptomima koje si naveo ovde (i po onima koje nisi naveo) rekao bih da imas problem sa gorivom, tj. nedostatkom istog.
        Za pocetak bih proverio pritisak goriva, zamenio filter goriva i eventualno uradio proveru i ciscenje dizni...

Comment

• Sascha88
          CBC Početnik
          • 14.08.2009
          • 3
          • Beograd

Mene najvise buni to sto problem nije konstantan, doduse u vecini slucajeva se pojavljuje u voznji ali ponekad se desava i da ne bude nikakvih problema...
          Dolazi nekada i do problema da pri dodavanju velikog gasa pri preticanju povuce kao blesav, i onda posle par sekundi samo malo secne i nastavi da vuce sve do maksimuma koji moze da izvuce brzina...to znaci ne trokira, ali samo na taj momenat secne...

Comment

• opanovic
            CBC Početnik
            • 27.03.2010
            • 1
            • beograd

Da li si resio problem, ..?? ja imam isti i ne znam o cemu se radi... hvala!

Comment

• Valent Vudriga
              CBC Senator XXL
              • 02.04.2005
              • 2778
              • USA

VN kablovi bi mogli biti pri samom kraju.

Comment

Working...
              X