automatski menjac ZF 4HP20

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Igor_sd
    CBC Veteran
    • 23.12.2007
    • 146
    • Smederevo
    • 607 2.2 B tiptronic

automatski menjac ZF 4HP20

Ko sve radi automatske menjace, ali provereno i da ne lupeta sa ciframa od po 2-3-5000€ nego da je korektan? Desila mi se neopevana glupost. Pukla mi guma (isekao je sa strane), stao, zamenio, krenuo dalje, i nece da salta preko druge. Tj. oce, ali kao da je u sport rezimu, tek na 5500 prebaci dalje. Na manuelnom modu radi normalno, na "Snow" takodje. Ko je ovde lud? Da nema neke veze sa senzorom pritiska u tocku jer na rezervi nemam senzor a nova guma stize tek za koji dan?
    (pezo 607, 2.2 b, menjac iz naslova)
    P.S. Tri dana pre toga sam intenzivno vozio po onoj kisurini i u jednom trenutku je poceo da pali upozorenje za sve sto postoji na kolima. Onda je uredno ugasio sve, brisace, svetla i sve drugo do poslednje lampice, da bi se posle par sekundi sve vratilo u normalu. Onda je to ponavljao na svaki minut. Malko je i otvarao-zatvarao prozore. (moz` misliti miline u sred Stiga u pola noci ostanes bez svetla i brisaca sa otvorenim prozorima po pljusku)
    Sutra ujutru sve radilo kako treba.
    Elem, gledao bi da izbegnem Verano (preterali su ga sa cenama za sve), a ne bi ni kod nekog sustera da idem. Moze i na PP da ne bude reklama.
    Hvala unapred.
  • Gavra
    CBC Senator XXL
    • 06.03.2008
    • 2031
    • Beograd

Re: automatski menjac ZF 4HP20

Cim je tako poludeo ceo auto treba naci sistem koji je napravio problem ,njega srediti pa onda traziti da li postoji kvar u menjacu.
    Nisi napisao da li je Z8 ili Z9 karoserija,,,jedan koristi CAN drugi ne.....dosta se razlikuju i ako su na oko isti.

A cene koje si naveo jesu regularne cene za popravke tog tipa menjaca,gde god da ih radis....
    Poslednji nek ugasi svetlo

Comment

• Igor_sd
      CBC Veteran
      • 23.12.2007
      • 146
      • Smederevo
      • 607 2.2 B tiptronic

Originally posted by Gavra
      Cim je tako poludeo ceo auto treba naci sistem koji je napravio problem ,njega srediti pa onda traziti da li postoji kvar u menjacu.
      Nisi napisao da li je Z8 ili Z9 karoserija,,,jedan koristi CAN drugi ne.....dosta se razlikuju i ako su na oko isti.
      A cene koje si naveo jesu regularne cene za popravke tog tipa menjaca,gde god da ih radis....
      Jeste, zakazao sam vec za ostatak, vreme mu je za servis (kaisevi, remenice, pumpa, sspaneri...) I covek mi rece da ume da im bude boljka neki "glavni konektor" koji ce da sredi. Pobrisao mi je u servisu sve greske sa ECU motora i sad ne prijavljuje nista.
      Cene... kako kod koga. U (>>>da ne bude reklama<<<) servisu je 1100e generalna za taj menjac, sve nove lamele, ventili, biksne, lezajevi i daju garanciju xxxxx Km, tako da one varijante 4-5000 ne piju vodu. Inace je nov ZF 4HP20 oko 3.500e, polovan oko 650 ali se ceka dok se nadje. Karoserija je pretpostavljam Z8, VIII/2004, stari tip.

Comment

• Gavra
        CBC Senator XXL
        • 06.03.2008
        • 2031
        • Beograd

Ako si nasao generalnu popravku za tu cenu sa garancijom...ne razmisljaj mnogo vec im daj da rade(ako ima potrebe)....
        Poslednji nek ugasi svetlo

Comment

• Igor_sd
          CBC Veteran
          • 23.12.2007
          • 146
          • Smederevo
          • 607 2.2 B tiptronic

Ovo je sad za rubriku "verovali ili ne".
          Stigla nova guma, namontirao, vratio na auto i radi sve kako treba.
          Pitanje za one koji znaju pouzdano:
          Da li je moguce da zbog nedostatka senzora za pritisak u gumama automatski menjac (njegov ECU) ne radi kako treba?
          Neverovatno mi je da je tako, ali bi bilo isuvise koincidencije. Cak se razmisljam da opet skinem tocak da vidim sta se desava.

Comment

• lancia
            CBC Veteran
            • 03.10.2007
            • 114
            • Beograd
            • Lancia kappa 5.20 t

Originally posted by Igor_sd
            Cene... kako kod koga. U (>>>da ne bude reklama<<<) servisu je 1100e generalna za taj menjac,
            nemoguce da su cene za automatske menjace tako niske
            ja sam radio menjac na lancia kappa 3.0 95 god i da ne bi platio remont 2300 e kupio sam polovan menjac za 500
            da naglasim isao sam kod majstora koji samo radi automatske menjace i po drugarskoj liniji i nije moglo jeftinije
            zajebi Google pitaj Doru...

Comment

• Igor_sd
              CBC Veteran
              • 23.12.2007
              • 146
              • Smederevo
              • 607 2.2 B tiptronic

Originally posted by lancia
              Originally posted by Igor_sd
              Cene... kako kod koga. U (>>>da ne bude reklama<<<) servisu je 1100e generalna za taj menjac,
              nemoguce da su cene za automatske menjace tako niske
              ja sam radio menjac na lancia kappa 3.0 95 god i da ne bi platio remont 2300 e kupio sam polovan menjac za 500
              da naglasim isao sam kod majstora koji samo radi automatske menjace i po drugarskoj liniji i nije moglo jeftinije
              Pa moguce. Okreni tel, ne vidim zasto bi me lagali!? A i druga stvar, stariji menjaci su bili kud i kamo osetljiviji na mikrometarsku preciznost jer se mehanicki regulisao pritisak, protok, broj obrtaja, bilo je svega 3-4 uslova kojima se diktira rezim. I najmanji luft izmedju dve osovine ili osovinei biksne je kvario te odnose pritiska i protoka. Za njihov remont je trebao bas skup test simulator kojim se po potrebi radila rekalibracija ventila. Sada su menjaci umnogome uprosceni jer ima 3-4-(5) setova lamelica, i poprilicno siroke kanale za ulje a sve, od pritiska do protoka kao i rezim, drajvuje mikroprocesor preko seta elektroventila. Uz sve to (zaboravih precizan podatak, odnosi se na visu klasu) oko 35% je povecan broj automobila sa automatskim menjacima a svako omasovljenje povlaci i pad cene. Ranije je bio jedan jedini u YU koji je radio automatske menjace, sad skoro svaki ozbiljniji servis radi svoje. Istina, info o ceni mi je od prosle godine, pa je moguce da eventualno set delova kosta toliko i jos ruke 350, ali opet daleko ispod 2.500e. Ili ja imam srecu pa je moj menjac neki jeftin, mada, ZF tiptronic je ipak naj...
              Aj` bas cu sutra da zovnem a pitam pa javljam.

Comment

Working...
              X