Kia sephia 1.6 multi efi,8 ventila.80 ks.Katalizator je napolje,ugrađen plin lanrirenzzo,ranije je bio lambda kontrol sada običamn.Problem.Na benzin ne radi nikako ispod 2000 obrt.,na plin ne radi ispod 1250.Kod mene nemaju dijagnostiku za aute ispod 1996
,kao ne isplati se ...???.savetovano da proverim ventile,da neki nije izgoreo ili kaiš za prenos(zupčasti,rebrasti)kada startujem motor hoće da ugasi ako mu ne dodam malo gasa.Šraf na usisu,odvrnut da bi motor radio kako-tako,mislim da radi na falš vazduhu ,a ne kako treba preko filtera itd.A kako onda uvlači plin,kada idu zajedno?Ma ne znam stvarno.Obavljeno čišćenje od filtera do u**** ,zajedno sa ler motorićem,(koji se nije dao rasklopiti do kraja) i bogato isšpricano sve vurt spre4jom za čiščenje karburatora.Taj dan,motor je radio i na benzin i na plin odlično,sutradan kolaps.Prvo je otkazao na benzin a zatim i na plin.Ako spustim obrtaje na onome šrafu na 800-900,za koji minut auto počne da trokira sa tendencijom da ugasi.Ventili i kaiš provereni kao nisu oni.Neznam???Neznam.Neznamdali je problem zajednički,benzin-plin.dali su dva odvojena problema,pošto je na plin funkcionisala skalamucija još 11 meseci otkada je prestao da radi pošteno na benzin.Ako tema nije za ovde premestite je slobodno,ako je konfuzna obrišite je.I ja sam konfuzan ,i ne znam kako dalje.Ovo traje već dosta vremena,da sredim malo ovo,pa ide na berzu.

Comment