Kia sephia 1.6 b problemi

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • mixer
    CBC Senator
    • 13.04.2005
    • 202
    • Skopje

Kia sephia 1.6 b problemi

Kia sephia 1.6 multi efi,8 ventila.80 ks.Katalizator je napolje,ugrađen plin lanrirenzzo,ranije je bio lambda kontrol sada običamn.Problem.Na benzin ne radi nikako ispod 2000 obrt.,na plin ne radi ispod 1250.Kod mene nemaju dijagnostiku za aute ispod 1996 ,kao ne isplati se ...???.savetovano da proverim ventile,da neki nije izgoreo ili kaiš za prenos(zupčasti,rebrasti)kada startujem motor hoće da ugasi ako mu ne dodam malo gasa.Šraf na usisu,odvrnut da bi motor radio kako-tako,mislim da radi na falš vazduhu ,a ne kako treba preko filtera itd.A kako onda uvlači plin,kada idu zajedno?Ma ne znam stvarno.Obavljeno čišćenje od filtera do u**** ,zajedno sa ler motorićem,(koji se nije dao rasklopiti do kraja) i bogato isšpricano sve vurt spre4jom za čiščenje karburatora.Taj dan,motor je radio i na benzin i na plin odlično,sutradan kolaps.Prvo je otkazao na benzin a zatim i na plin.Ako spustim obrtaje na onome šrafu na 800-900,za koji minut auto počne da trokira sa tendencijom da ugasi.Ventili i kaiš provereni kao nisu oni.Neznam???Neznam.Neznamdali je problem zajednički,benzin-plin.dali su dva odvojena problema,pošto je na plin funkcionisala skalamucija još 11 meseci otkada je prestao da radi pošteno na benzin.Ako tema nije za ovde premestite je slobodno,ako je konfuzna obrišite je.I ja sam konfuzan ,i ne znam kako dalje.Ovo traje već dosta vremena,da sredim malo ovo,pa ide na berzu.
    Jahači magle
  • legenda
    CBC Senator XXL
    • 28.03.2009
    • 1345
    • Beograd

Re: svirala je samo jedan dan

Polako zemo,sve se da popraviti...probaj naci nekog starijeg neovlascenog mehanicara ili plinadziju koji ima vremena da se zanima oko tvog auta...ili idi kod reli vozaca da ti naprave bolje nego fabricki(ubudze karburator ili monopoint od drugog auta)...samo opusteno i ne gubi nerve

Comment

• comi 1342
      Moderator
      • 28.09.2005
      • 1126
      • NS
      • Giulietta ,PUG 106,

Re: Kia sephia 1.6 b problemi

I ne treba ti dijagnostika za taj auto, iščitaj grešku pomoću blink koda, ako misliš da će ti to pomoći. Imaš u autodati postupak.
      "Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
      "Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."

Comment

• mixer
        CBC Senator
        • 13.04.2005
        • 202
        • Skopje

Ma nema frke zemo.samo se sve skupilo ,i malo sam prolupao.U nedelju idem kod nekog tamo,kojeg znam od ranije,da proveri tamo neke klapne kontakte za klapnu,za leptire ili šta ja znam.Ma više ništa ne znam.
        Jahači magle

Comment

• mixer
          CBC Senator
          • 13.04.2005
          • 202
          • Skopje

http://carphotos.cardomain.com/ride_ima ... _large.jpg eve ga motor
          Jahači magle

Comment

• Gavra
            CBC Senator XXL
            • 06.03.2008
            • 2031
            • Beograd

Originally posted by comi 1342
            I ne treba ti dijagnostika za taj auto, iščitaj grešku pomoću blink koda, ako misliš da će ti to pomoći. Imaš u autodati postupak.
            Zasto se mi godinama trudimo da edukujemo ljude,sta je auto,kako se vozi i odrzava,kako se popravlja???

Ako jedan urednik napise da mu ne treba dijagnostika Zar nismo do sada razjasnili sta je pokvaren auto? Sta ako nema gresaka u memoriji ili treba da radim copy/paste jedno 1500tema koje su samo u ovom podforumu?

@ mixer
            Moras posetiti majstora koji ce barem zapoceti pregled i odraditi osnovne testove ....kad to uradis postavi podatke pa ce neko pomoci ako ume.....
            Poslednji nek ugasi svetlo

Comment

• comi 1342
              Moderator
              • 28.09.2005
              • 1126
              • NS
              • Giulietta ,PUG 106,

Gavro, pročitao si samo deo rečenice koji ti odgovara, lepo sam napisao "ako misliš da će ti to pomoći",a i nisam definisao da ne treba da ide na dijagnostiku, nego da mu nije potreban dijagnostički uređaj.
              "Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
              "Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."

Comment

• mixer
                CBC Senator
                • 13.04.2005
                • 202
                • Skopje

Nemaju softver za mene. 90%je do dizni.Danas sam ih čistio ultrazvukom.Jedna nikako da proradi Mislim da sve 4 koštaju 100eu.Ako ima jeftinije negde javite.Znači ne trebaju mi eu injektore,već japanske ,za mazdu,kiju
                Jahači magle

Comment

• Gavra
                  CBC Senator XXL
                  • 06.03.2008
                  • 2031
                  • Beograd

kAKo mislis nikako da proradi? Elektricno ili da se otpuse sve mlaznice?
                  ako je elektricno neispravna mozes da je peres danima..

Comment

• mixer
                    CBC Senator
                    • 13.04.2005
                    • 202
                    • Skopje

Mlaznice ne rade.t.j. tri su ispravne ,jedna ne!
                    Jahači magle

Comment

• Gavra
                      CBC Senator XXL
                      • 06.03.2008
                      • 2031
                      • Beograd

moras posetiti nekoga ko ima namensku masinu za pranje dizni a ne UZ kadicu koaj mu je ostala od karburatora...da uradi kontra ispiranje i resices problem

Comment

• mixer
                        CBC Senator
                        • 13.04.2005
                        • 202
                        • Skopje

ne razumem namesnu=namensku?Ova naprava mi je baš izgledala kao za čiščenje injektora.Četiri neki špricevi odozgo,a ispod neke epruvete.Gorivo je prolazilo na sve 4,ali kod ove koja ne valja nije išlo kao spray,većkao da curi slavina
                        Jahači magle

Comment

• Gavra
                          CBC Senator XXL
                          • 06.03.2008
                          • 2031
                          • Beograd

Namensku....to sa epruvetama je probni sto da se prekontrolise sta se dobilo sa ciscenjem.Samo ciscenje se verovatno radilo u kadici 15X15cm gde su bile samo potopljene u tecnost za pranje i UZ koji je razbijao naslage.Kada se to ne uradi na vreme onda mora da se montiraju na masinu koja moze da odradi kontra ispiranje.....ako ni to ne pomogne moras da kupis drugu i to je to....

Comment

• mixer
                            CBC Senator
                            • 13.04.2005
                            • 202
                            • Skopje

Samo jednu da kupim novu? Jeli moguće da uopšte nemam poboljšanje rada motora i posle čiščenja,zbog jedne dizne koja se nije mogla srediti?Za ostale 3 dizne trebam one gumice,pošto su ove nekako oštećene.intervenisano je sa crvenim silikon lepkom ali znam da to nije to
                            Jahači magle

Comment

• Gavra
                              CBC Senator XXL
                              • 06.03.2008
                              • 2031
                              • Beograd

vidi ja bi svakoga ko maze dizne sa silikonom umazao od glave do pete u isti.....ti tako auto nikad neces srediti i nikad neces osetiti poboljsanje pa taman da kupis sve sto nadjes novo.

NOVE oring gumice su obavezne,ako su samo malo ostecene,sad na 3 dizne imas fals vazduh a 4ta zaliva sa gorivom i kao nesto ste radili??? Samo ste trosili vreme i novac...jos vidite da jedna dizna ne radi i vratite je nazad

iskljucujem se iz ovakvih diskusija...

Comment

Working...
                              X