Kia sephia 1.6 b problemi

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • mixer
    CBC Senator
    • 13.04.2005
    • 202
    • Skopje

Re: Kia sephia 1.6 b problemi

E j....a!Bitno je da je auto u voznom stanju bar na plin.A i otkrili smo problem A to se da srediti za neko vreme,dok otplatim kredite u martu.Nisi mi odgovorio u vezi gumica,dali se mogu kupiti zasebno?
    Jahači magle

Comment

• mixer
      CBC Senator
      • 13.04.2005
      • 202
      • Skopje

Originally posted by Gavra

vidi ja bi svakoga ko maze dizne sa silikonom umazao od glave do pete u isti.....ti tako auto nikad neces srediti i nikad neces osetiti poboljsanje pa taman da kupis sve sto nadjes novo.

NOVE oring gumice su obavezne,ako su samo malo ostecene,sad na 3 dizne imas fals vazduh a 4ta zaliva sa gorivom i kao nesto ste radili??? Samo ste trosili vreme i novac...jos vidite da jedna dizna ne radi i vratite je nazad

iskljucujem se iz ovakvih diskusija...
      tako je druže u pravu si 100 posto.Ipak nije do injektora pošto sam ih sve promenio i opet isto .Promenjen je i filter za benzin i kao iskontrolirana benzinska potopna pumpa.ali ipak sumnja na pumpu je ostala i dalje.I dalje je status kwo.Nema napretka u situaciju.na benzin radi samo kad baš mora skoro nikako.Treba da držim obrtaje konstantno na 2-3000 da bi nekako motor bio u upotrebljivom stanju na benzin
      Jahači magle

Comment

• Boki Ar
        CBC Senator XXL
        • 11.11.2004
        • 2827
        • Aranđelovac
        • Vektra

Da li bi hteo da nam kažeš koliko si novca do sad uložio u popravke?

U vezi je sa ovom temom.

Pozdrav!
        BP

Comment

• mixer
          CBC Senator
          • 13.04.2005
          • 202
          • Skopje

Druže!Negde sam već napisao da nisam uspeo da pronađem dijagnostičara koji ima softver za moj auto.da sam uspeo sve bi bilo drugačije.
          Jahači magle

Comment

• Boki Ar
            CBC Senator XXL
            • 11.11.2004
            • 2827
            • Aranđelovac
            • Vektra

Vidi... imaš pp sa brojevima "našeg čoveka" u Prilepu. Zna znanje i koristi "Carman WI" za ta vozila. Ako ti nije daleko...

U svakom slučaju, pozovi ga i konsultuj.

Pozdrav!
            BP

Comment

• mixer
              CBC Senator
              • 13.04.2005
              • 202
              • Skopje

Hvala majstore! Naš naš čovek je trenutno u Beogradu.
              Jahači magle

Comment

• Boki Ar
                CBC Senator XXL
                • 11.11.2004
                • 2827
                • Aranđelovac
                • Vektra

Nema na čemu. Tako je, na "koktelu" je, izložba alata i druženje... ali vratiće se.

Poz
                BP

Comment

• mixer
                  CBC Senator
                  • 13.04.2005
                  • 202
                  • Skopje

Prilep mi nije baš tako blizu ,i sa čovekom smo ostali samo na telefonskom kontaktu u stilu.kad dođeš,ako dolaziš...Bar da imam neki posao tamu pa ajde...Ovako treba da vozim 500km samo radi dijagnostike,pa to otpada u startu.U međuvremenu bilo je još problema.Opet je roknulo.Ugradio sam onu novu zamensku pridušnicu zvuka koju sam blagovremeno nabavio ,i mislio sam da je stvar sada rešena????Danas je supruga vozila auto.Kaže da je malo pucnulo(negde 2 km od starta otprilike)ali neje na to obratila pažnju.Valjda je antidetonator odradio posao i gotovo.Posle 2-3 km desila se jača detonacija ,i auto je ostao u nevoznom stanju.ja sam danas slobodan,zato je i ona vozila,i dan mi se baš sj...o!Prvo sam zalepio plastični deo pomoću moment-lepka i izolira.Zatim sam konačno promenio kablove(mada mislim da su O.K.Uzeo neke češke Tesla ,original za moj auto.(piše na pakovanju Kia sephia.U međuvremenu shvatio sam da petljajući valjda oko one plastike,oštećen je priključak za termodavač koji pokreće ventilator na hladnjaku.Moj originalni termodavač ima oznake 91-85.Mereno je da startuje na 81 a iskljućuje na 75,meni sasvim ok.Valjda to znači da otvara i zatvara u tom rasponu temperature.na ovome after part-u,naime nije ništa pisalo.Nije imao ni jednu jedinu oznaku,i ponuđen mi je baš onako klot.Ni kutija ,ni neka vakum kesa.Ama baš ništa.Na moju primedbu da na delu ništa ne piše,prodavač je odgovorio da ima samo taj,i to je to.Ugradili smo zajedno deo.Ventilator hladnjaka je uključio malo ranije nego sa starim davačem.Ali pobogu ljudi!!!nikako da stane.Isključio se tek 15tak minuta posle gašenja auta.Pošto se ugasi kada isključim kontakt(nije kao zastavina i sl. vozila)morao sam nekoliko puta da proveravam dali još okreće!!Pošto drugi deo nemam u opciji omomentalno,posetio sam autoelektričara koji mi je na ostatku od metalnog kontakta na starome termodavaču zalemio žicu sa spjnicom na koju sam prikopčao postojeći kabao do kompjutera.(shvatio sam u međuvremenu da mnanjušni tanki kabelčić ne ide do osigurača nego do komp.unutraprolazi veoma mali napon)Probano radi,odlično kao i ranije.U međuvremenu sam kontaktirao prodavca telefonom.Odgovor je bio,ma još je bolje tako što otvara ranije.samo zameni TERMOSTAT koji propušta ranije???Inaće možda ću uskoro da rešim i problem totalnog nerada na benzin.Pre jedno 10tak dana uspeo sam da startujem auto na benzin.Upalio je posle 10tak pokušaja i radio skoro pa odlično.Pošto je momentalno štelovanje isključivo za plin ,mislio sam da kroz malo okretanja šrafića stvar se da srediti.Ali cvrc.danas nije hteo ni da čuje da proradi na benzin!Onaj isti električar koji mi je sredio termodavač letkumom(srećom mi nije oštetio bimetal unutra)je izvadio napolje benz.pumpu i primetio da je pritisak veoma slab.Pumpa je ostala kod njega uz obečanje da će naći zamensku.I pored toga da možda imate utisak da idem kod neovlašćenih servisera,slabo brinem za auto verujte da je to najbolja opcija.naime ovlašćeni serviseri ovde u MK ,naplačuju nenormalnu skupo a radna snaga osim dvoica koji su išli na nekim tamo seminarima i koji skoro nikad nisu prisutni su dećaci koji su tek završili srednju stručnu.treba da prodam bubreg da bi sredio krša kod njih.A i kozna dali bi ga sredili.Pozdrav svima ,idem da menjam ulje.Uzeo sam i ovaj put lukoil10-40,mineralno.Pokazalo se da mi najmanje troši baš ovo ulje.Negde 1l na 6000km.A koristio sam i total,i finu i shel-ai ,rowe isto,lukoil semisint...Baš sam se zaprićao vozdra.
                  Jahači magle

Comment

• mixer
                    CBC Senator
                    • 13.04.2005
                    • 202
                    • Skopje

Ulje i filter ulja +novi bakrni dihtun za čep kao što vidite promenjeni za nepun čas u sopstvenoj režiji.Ne treba ni kanal ni ništa.Samo ključ 19,filter ulja rukom odvrnem i zavrnem.radi ko singerica.staro ulje skupljeno u ambalažu(ne u kanalizaciju)stim da mu dalju sudbinu određuje čale u svrsi podmazivanja nekih samo njemu poznatih ne toliko bitnih stvarčica.Uključio sam se opet da vidim da nije neko slučajno odgovorio za ovo kratko vreme a i da bi dodao još jednu stvar koja mi deluje malo uvrnuto,ali tip kaže da funkcioniše.Naime predlog je da se skine postoječi filter vazduha,map,crevo,dovod plina kod filtera za vazduh koji VEOMA doprinosi detonacijama pošto je fckn lamda control,najružniji sistem koji je nekad ugrađivan.Plin kod mene dolazi sa desne strane auta gde je i rasplinjača.Onda preko motora ide na levu stranu gde ulazi posle filtera za vazduh.pa ona pridušnica koja mi stalno strada prilikom detonacija,antidetonator koji radi kako mu se prohte,debelo rebrasto crevo gde plin i vazduh pomešani ulaze u usisnu granu a zatim u motor.Imam ohoho put od rasplinjače možda 3m.kada bih doneo plin na samu usisnu granu,crvo bi bilo dugačko samo oko 60-70 cm,možda ni tolkio.Ubacio bi pečurku,pločicu i antidetonator na sam ulaz metalne usisne grane.STIM DA GUBIM mogućnost vožnje na plin zauvek,ili bar dok to stoji na autu.Ja ipak idem na varijantu provere benzinske pumpe,.Neću da izgubim alternativni pogon(u slučaju benzin)A IPAK....Evo detonacije se dešavaju i u vožnji ,a ne samo kod startovanja motora???ne znam ne znam ne znam ne znam.Možda ipak batalim sve i stavim pešurku i ćao đaci.
                    Jahači magle

Comment

• mixer
                      CBC Senator
                      • 13.04.2005
                      • 202
                      • Skopje

a ipak idem na varijantu provere benzinske pumpe,.Neću da izgubim alternativni pogon(u slučaju benzin)A IPAK....Evo detonacije se dešavaju i u vožnji ,a ne samo kod startovanja motora???ne znam ne znam ne znam ne znam.Možda ipak batalim sve i stavim pešurku i ćao đaci.

Pumpa je bila u pitanju!PUMPA!Promenjena je i sada auto radi kao nov Već sam bio zaboravio kako lepo zna da povuče na benzin,pa onaj divan miris benzina,ma lepota jedna!Jedino ne radi dobro na ler gasu,ali to se da srediti.na plin radi korektno na leru .Planiram da uskoro promenim svećice.Zadnji put kad sam ih otvarao da proverim stanje bile su kao hm...kao dasu uhvatile bigor.Kao kad izađe ono belo iz bojlera.A i porcelan izolacija blizu metala mi je nekako bila osmuđena i braon boje.
                      Jahači magle

Comment

Working...
                      X