To sam isprobao, max. brzina je ista i na benzin i na gas, izmedju 175-180 km/h po brzinomeru, sto po navigaciji dodje 160-165 km/h (preko 100 laze preko 10 km/h).
Fabricki podatak je 175 km/h.
Ako je fabricki deklarisano 175 km/h, a ti postizes maximalno 160 ili 165 km/h ja bih rekao da taj motor ne ide kako treba, narocito imajuci na umu da ima 90 ks ...
Za porednjenje, astra od 90 KS ima deklarisanih 180 km/h fabricki, i u praksi tacno toliko po GPS-u (nesto vise po brzinomeru, laze 4% na letnjim gumama). Razlika do 15-20 km/h u maksimalnoj brzini je prevelika i ne verujem da moze da je objasni razlika u otporu vazduha izmedju ova dva modela auta.
Dakle, meni izlgeda kao da tvoj logan ipak ide nesto slabije nego sto bi trebalo.
p.s. Max brzina od 160 km/h je prikladnija za automobile sa 60-70 ks.
Astra Classic II 1.4 Twinport (ex: Kadett E 1.3i )
Kao što je,recimo,aerodinamički otpor vazduhu...Opel je tu vrlo dobar,dok je Dacia lošija.
Mada,među nama rečeno,fabrike podatak o max. brzini ne mere nego proračunavaju,a u slučaju da mere,uslovi merenja moraju biti idealni u smislu puta,klime,goriva,opterećenja. Rekao bih da je u realnim uslovima dosta teže postići deklarisanu max brzinu.
Comment