Peugeot 1.1 ne prima gas kada je hladan

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • mikonos
    CBC Član
    • 29.04.2010
    • 69
    • Sombor

Re: Peugeot 1.1 ne prima gas kada je hladan

Hvala, Gavro! Tako cu se i postaviti - skidanje i testiranje dizni! Javicu kad odradim kako je proslo.
    Da se ja pitam, ja bih proter'o autobus ovuda, nije to tako lose kao sto izgleda.

Comment

• mikonos
      CBC Član
      • 29.04.2010
      • 69
      • Sombor

Sto se tice voznje samo na benzin, juce je bilo 4 puna dana i isto je i dalje - pola minuta (hladan) ne prima gas, a posle sve normalno ide.
      Da se ja pitam, ja bih proter'o autobus ovuda, nije to tako lose kao sto izgleda.

Comment

• Dora
        Nadzornik!!!
        • 24.10.2004
        • 17451
        • Novi Sad
        • FIAT

Originally posted by mikonos
        Originally posted by Dora
        Ako garantuje da će time rešiti problem, uradi, ako bude isto da ti vrati pare....
        E, to ce biti tesko. Jos nisam doziveo da mi neko vrati pare ako omasi. Verovatno ce se vaditi time da je to, definitivno, moralo da se uradi i da je sigurno bolje i da je jos nesto "otislo" pored toga. Mislim da se u Srbiji "vade" pare samo ako si spreman za fight. U svakom slucaju cu pokusati bez toga. Inace, trazi 2500 din. za ciscenje dizni.
        Sam si rekao da on nije hteo raditi dijagnostiku jer je sto posto siguran da će čišćenje dizni rešiti problem, mislim da neće ali nema veze.
        Ako je siguran, napomeni mu, ako vrda, idi kod drugog.
        Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• mikonos
          CBC Član
          • 29.04.2010
          • 69
          • Sombor

Hteo sam danas da zakazem kod tog majstora i pitao sam ga da li je siguran da su zaprljane dizne i da ce ispiranjem (tom wynns metodom) resiti problem, a on kaze da hoce ako nisu puno zaprljane. Jos mi je rekao da se dizne ni ne vide na dijagnostici. Je li to tacno? Nisam ni zakazao niti mi se sada ide tamo.

Comment

• mikonos
            CBC Član
            • 29.04.2010
            • 69
            • Sombor

Zvao sam jos jedan servis i kazu mi da su, verovatno, dizne i nude mi neko Valvoline-ovo sredstvo koje treba da naspem u rezervoar, da ga napunim do cepa i da vozim na benzin dok ne potrosim ceo rezervoar i sigurno resavam problem. Rekao sam im da mi se to ne isplati. Uredjaj za ispiranje ventila nemaju. Ako su vise zaprljane onda mi nude da skinu i stave u ultrazvucnu kadu i naplacuju 10e po dizni. Ali opet ona prica: OTKUD JA ZNAM KOLIKO SU ZAPRLJANE, a vi ne umete da ustanovite! Jos su mi rekli da kad resim problem da ce se uskoro ponovo pojaviti jer se te benzinske dizne ne upotrebljavaju? Kazu mi i da vremenom ode i benzinska pumpa jer radi u prazno?
            Da li sam mozda trebao preventivno (pre nego sto se javio problem) da sipam neko sredstvo u rezervoar da mi cisti dizne ???

Comment

• Gavra
              CBC Senator XXL
              • 06.03.2008
              • 2031
              • Beograd

A da ti prvo testiras dizne pre pranja i sipanja 5 razlicitih vrsta hemija u rezervoar?
              Poslednji nek ugasi svetlo

Comment

• mikonos
                CBC Član
                • 29.04.2010
                • 69
                • Sombor

Odlicna konstatacija! Ali niko od 3 servisa nece to da uradi, svi bi da peru i ciste na ovaj ili onaj nacin (od toga i jedan ovlasceni serviser za Peugeot) jer znaju da su SIGURNO dizne prljave!!! Vec mi dolazi da tako vozim sve dok mi jednom skroz ne stane auto!

Comment

• mikonos
                  CBC Član
                  • 29.04.2010
                  • 69
                  • Sombor

Konacno sam jutros vozio auto u servis! Zadnjih par dana mi je i palio lampicu check engine. Vozio sam kod "onog" majstora sto je hteo da mi pere dizne. Zvao sam jos par ovlascenih Pezo servisa i trazili su mi 1600 dijagnostika + 4000 pranje dizni ako ustanove da je to u pitanju!!! Majstor je jutros spojio na dijagnostiku i pokazivao je da dizna 1, valjda, nije dobro konektovana. Medjutim, kada je on pogledao ipak jeste bila dobro ukljucena. Onda je samo je resetovao neke parametre. Zatim, smo ostavili auto na 3h da se ohladi i kada smo upalili opet je imao problema sa lerom. Onda je prao dizne wynns metodom i sredstvom, jedno pola sata. Za dijagnostiku i pranje je uzeo samo 2000 din. Sada cekam da se auto dobro ohladi pa vam sutra posle jutarnjeg paljenja javljam da li je to sigurno bio problem.

Comment

• mikonos
                    CBC Član
                    • 29.04.2010
                    • 69
                    • Sombor

IPAK JE PROBLEM OSTAO. Zvao sam majstora i rekao mi je da odvezem ponovo auto. Pre toga mi je rekao da skinem osigurac sa plina pa da probam. Naravno, probao na hladno i nista!!! Vise cu poludeti od ovoga. Ni majstor nema ideju sta bi moglo biti, a dijagnostika pokazuje da je sve dobro. Dora je bio u pravu da nisu dizne. Dora, kakva je razlika izmedju skenera i dijagnostike. Sta mi je sad ciniti?

Comment

• Mix79
                      CBC Član
                      • 02.11.2008
                      • 18

Dobro došao u klub.

Taj problem (i slične njemu) imaju većina 206-tica sa plinom (sekventom). Mada sam čuo da se dešava i kod drugih modela...

U pitanju je benzinski ECU koji ima "problem" sa plinskim ECU-om, odnosno narodski rečeno - ne kontaju se baš najbolje.

Treba da se ispodešavaju neki parametri, mape ili kako god da se zovu u benzinskom ECU-u. To ti je onaj konektor ispod volana, u onoj zatvorenoj kutiji...

To se podesi, i onda si miran nekih 10-15K km, pa se problem ponovo polako vraća... To mu je što mu je...

Imao sam sličan problem, ustvari to je bio samo početak... posle te čeka gubitak snage na benzinu, povećana potrošnja... Sreća pa je moj auto bio pod garancijom. Ala sam ih udavio u Veranu , no uvek su mi kratkoročno rešavali problem, i pričali raznorazne bajke....

Na redovnom plinskom servisu u BRC-u (sad su na smederevskom putu, u Boleču), čovek mi je sredio problem na duže, tj. izdržaće do sledećeg servisa za 20K km. Ne doznajem se baš najbolje šta je radio tamo ispod volana (neke parametre je podešavao, kašnjenja ili slično tome), ali auto je evo ok palio-isao 15K km. Sad kao da se polako vraća problem, tj kad je motor hladan, hoće neko vreme da se grca i radi kao "na 3 svećice" i ako pokušam odmah da krenem ima tendencije da će da se ugasi. No sačekam tih 30 sec. - 1 min. da se motor ugreje tj. proradi lamda sonda i onda je sve OK. Čovek mi je i najavio da će to da se dešava i da je neophodno da se ti neki parametri sređuju s vremena na vreme. Bar dok Peugeot ne sredi to u svom softveru...

Sve u svemu, ako nisi imao tih problema pre ugradnje plinskog sistema i ako ti je sistem sekvent, onda je to to. (Sem ako ti nisu usput pocrkali još neki delovi, usled svih tih testiranja). Mislim da bi trebao da se javiš u servis gde su ti ugradili plin, oni bi trebalo da znaju o čemu se radi.

Ps. Koji plinski sistem imaš?

Comment

• mikonos
                        CBC Član
                        • 29.04.2010
                        • 69
                        • Sombor

Imam AC, stag 4, Tomaseto isparivac i Rail dizne. U taj sam servis i isao, inace, oni rade pored plina i sve drugo. Majstor kaze da plin nije sigurno posto sam preko glavnog osiguraca iskljucivao ceo plinski sistem i problem je ostajao. Te neke parametre je on samo brisao i govorio kako ce on to sada ponovo sam uciti, ali nije bilo nista bolje. Juce sam ponovo isao i kaze da mu dijagnostika pokazuje MAP senzor ali nema drugi da probamo. Kada sam ga pitao da li je siguran u to da je MAP u pitanju i da ja to kupim i stavim on me ubedjivao da to ne radim. Prema tome mislim da ni on ne zna tacno sta je problem.

Comment

• Stratos
                          CBC Senator XXL
                          • 10.09.2008
                          • 2594
                          • Novi Sad

Nebih se složio da je na Pugu 206 to karakterističan problem.To je problem koji može i ne mora da se desi na svakom autu,potencijalno.Tačno je da su neki "osetljivi" manje a neki više ali je na plinadžiji da taj problem predupredi.
                          Ne uzimajte prethodnu izjavu zdravo za gotovo,to je samo mišljenje jednog plinadžije koji je,možda,imao sreće do sada.

Comment

• Dora
                            Nadzornik!!!
                            • 24.10.2004
                            • 17451
                            • Novi Sad
                            • FIAT

Stratos je bio kulturan jer se boji banovanja, ja ću da kažem da je Mixov post lupetanje, onako narodski... Neću čak ni da obrazlažem zašto je lupetanje...

@Mikonas,
                            Razlika izmedju skenera i dijagnostike je sem u ceni (postoji posebna tema gde se svadjamo oko toga) je u sledećem, kopčanje skenera na tu čudnu kutijicu ispod volana, znači očitavanje grešaka koje mogu da bidnu ali ne mora da znače. Dijagnostika je utvrdjivanje kvara gde će ti neko reći, jeste map senzor je crkao i kad se zameni, gle stvarno je crkao i sad auto radi...

https.autogas.rs

Comment

• mikonos
                              CBC Član
                              • 29.04.2010
                              • 69
                              • Sombor

Kako ja mogu da skontam razliku kad vidim te uredjaje? Jer mi je i ovaj majstor rekao da mu je to dijagnostika, a za kvar kaze da pokazuje gresku na MAP senzoru ali mi ne da da kupim i namestim taj senzor.

Comment

• Dora
                                Nadzornik!!!
                                • 24.10.2004
                                • 17451
                                • Novi Sad
                                • FIAT

Pa nikako, to ni mnogi majstori ne razlikuju, neki svesno a neki iz neznanja. Ni ti ne treba da znaš razliku, to su aparati, ne piše na jednom skener a na drugom dijagnostika, mislio sam na pojam detektovanja kvara pa makar i viskom ili tarot kartama. Treba da uradiš kako je već rečeno, odeš i kažeš popravite, ako popravite plaćam ako ne popravite neplaćam.

https.autogas.rs

Comment

Working...
                                X