Peugeot 1.1 ne prima gas kada je hladan

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • struja
    CBC Član
    • 20.03.2009
    • 65
    • nis

Re: Peugeot 1.1 ne prima gas kada je hladan

Originally posted by mikonos
    Ma, navikao sam tako da ga vozim. Kasnjenje je jako malo kada se motor zagreje. Mene to vise nervira nego sto mi smeta. Nervira me i to sto je bilo ispravno i sad se ne moze resiti. Mozda bi neko i nasao sta je problem ali mi se vise ne bacaju pare. Verujem da bi u nekom ovlascenom servisu na Zapadu to resili za pola sata. Mislim da je problem u sondama ili senzorima ali kad nemaju neke testne u ovl. servisu pa da stave, probaju i ako je to uzrok platim i vozdra.
    Nije mi jasno kako ocekujes pomoc od ljudi koji i nevide tvoj auto a pritom nisu "ovlasceni" serviseri kad problem nisu mogli da rese ovlasceni.Sa ponosom izlazete svoj problem:bio sam u ovlasceni servi i nista.A jer znate vi stamuje? -Bruka.Gadi mi se od takvih koji u ovlascenom servisu plate 5xvecu cenu a iako im nepoprave auto nema veze ipak su oni ovlasceni a to je njima dozvoljeno, nema veze.Skoro mi je bio auto pezo 206,20 hdi,2004god.sa pricom bio sam ovde i onde pa nakraju u ovlasceni i problem nisu resili.Kosta me 700e a auto mi je i dalje neispravan.Mozes li ti da ga popravis? Ja sam ga samo pitao sto je uopste doso kod mene kad ovlasceni nisu mogli da ga poprave.Naravno auto sam popravio i kostalo ga je 150e,a zamislite nisam ovlasceni majstor.Moj predlog ti je:ne filozofiraj mnogo,nego teraj majstoru i kazi mu da oces da ti popravi auto i da te obavesti kad bude gotovo.kad ti kaze da je auto ispravan i gotov pitaj koliko kosta i plati coveku i teraj.Ako bude nekih problema reklamiraj i to je to ali ti grantujem da nece biti nikakvih problema ako ovako nastupis.ja licno ne simpatisem sveznalice i kad mi zvocju uz glavu,ja to otkacim po kratkom postupku.

Comment

• mikonos
      CBC Član
      • 29.04.2010
      • 69
      • Sombor

Iz koje si, bre, ti bajke ispao!? Na ovom mestu ljudi pomazu jedni drugima, a ne vredjaju se!!! Procitaj prvo sve postove na temi, ili ih izlistaj ako ti je puno, pa onda komentarisi! Ti si se nasao uvredjen kao da sam ja kod tebe bio pa te sada ljagam ovde! Ti si sebe ovde ishvalio i malo reklamirao, a mene vredjao. Ako si uopste majstor, nemoj sam sebe hvaliti nego ostavi iza sebe zadovoljne musterije, pa ce te oni hvaliti!
      P.S. Samo da ti kazem - ja ne simpatisem tekstove sa toliko gresaka.
      Da se ja pitam, ja bih proter'o autobus ovuda, nije to tako lose kao sto izgleda.

Comment

• gorans
        CBC Senator XXL
        • 09.03.2010
        • 1525
        • Beograd

Originally posted by petarp031
        Stratose,
        bilo bi dobro kada bi peugeotovi inzeneri uspeli da izbace iz fabrike ispravnog peugeota. Kao sto su neki clanovi pisali problemi koji se javljaju gotovo su ne resivi, a i ako ih neko resi jave se posle par hiljada kilometara. Skoro sam seo u peugeota 207 koji je presao 13.000 km i kada je hladan nema sanse da se pokrene.
        Takodje je ruzno sto ovlasnjeni serviseri i sefovi servisa ovog proizvodjaca za pomenuti problem kazu da je to fabrika postavila blokadu kako se motori ne bi forsirali dok su hladni, a zasto onda ta blokada ne postoji na dizelasima?!
        Na svojoj 206- ici sam imao iste probleme, par puta ih resavao na kratko i na kraju se pomirio da to tako mora.
        Veliki pozdrav i srecno u resavanju problema, nadam se da ce fabrika u buducnosti razmisljati malo vise o svojim potrosacima.
        Covek je imao konstantno taj problem na 207 1.4 75ks i nisu uspeli da rese problem ni u jednom servisu a onda mu je kolega doneo kantu benzina iz austrije i auto je i hladan momentalno primao gas sve dok nije potrosio tih 20l da bi mu se nakon toga ponovo javio problem.Navodno,PSA je na tim motorima,kako bi zadovoljio euro4 normu,sveo dovod benzina na minimum dok je auto hladan a nas benzin nema dovoljno oktana te se auto gasi kad mu se doda gas i usrce vise vazduha.

Comment

• Stratos
          CBC Senator XXL
          • 10.09.2008
          • 2594
          • Novi Sad

Evo novih saznanja u duhu prethodnog posta:

Od 01.01.2011.godine nam obećavaju jeftiniji a kvalitetniji benzin po europskim standardima,tako da će se sami opraviti ti naši felerični ljubimci

Neki čika je obećao i benc od 99 oktana!!! To mi liči na podmlađivanje moje makine. (Misim,ako se sa europskih 95 oktana sam popravi sa 99 eurooktana ima da ...ih!!!)
          Ja ću ga sipati pod obavezno!!! Šta me briga,trošim 20l mesečno .

Comment

• mikonos
            CBC Član
            • 29.04.2010
            • 69
            • Sombor

za Stratosa! Bar ne moramo dugo cekati da bi smo proverili.
            Da se ja pitam, ja bih proter'o autobus ovuda, nije to tako lose kao sto izgleda.

Comment

• struja
              CBC Član
              • 20.03.2009
              • 65
              • nis

Iz koje si, bre, ti bajke ispao!? Na ovom mestu ljudi pomazu jedni drugima, a ne vredjaju se!!! Procitaj prvo sve postove na temi, ili ih izlistaj ako ti je puno, pa onda komentarisi! Ti si se nasao uvredjen kao da sam ja kod tebe bio pa te sada ljagam ovde! Ti si sebe ovde ishvalio i malo reklamirao, a mene vredjao. Ako si uopste majstor, nemoj sam sebe hvaliti nego ostavi iza sebe zadovoljne musterije, pa ce te oni hvaliti!
              P.S. Samo da ti kazem - ja ne simpatisem tekstove sa toliko gresaka.
              Sto neprelistas ti tvoje postove pa ces da vidis koliko se ponavljas sa tim ;ovlasceni.Ja se nisam nasao uvredjenim uopste niti sam tebe uvredio,mada ti malo burnije reagujes.Sebe nisam reklamirao niti mi mi je to bila namera.Dao sam ti prijateljski savet kako se popravlja auto,ako vec nisi majstor.

Comment

• mikonos
                CBC Član
                • 29.04.2010
                • 69
                • Sombor

Hvala na savetu.
                Ponavljam to "ovlasceni" zato sto mi to deluje kao nesto sto bi, valjda, trebalo da bude, ne mozda, najstrucnije ali bi trebalo da znaci da imaju najbolju opremu i naravno probne delove (mislim na sonde i senzore) kojima bi otklonili sumnje na odredjene kvarove. Kontam, da ako ih je Peugeot ovlastio da ih nije bez veze ovlastio.Imaju mrezu servisa koju mogu da konsultuju i pitaju da li su imali slicnih problema sa tim autom... Naravno da ima ljudi - majstora koji vise znaju i imaju istu ili bolju opremu od tih iz "ovlascenih" servisa ali mislim da mi se ne isplati da ih pronalazim i istrazujem.
                Sto se tice "neovlascenih" isao sam u 3 i zvao jedno 3, 4 i oni govore isto: dizne, leptir, motor ler gasa, svecice i sl. To je sve odradjeno. Onda mi kazu mozda je neka sonda ili senzor, a ja kazem da ne pokazuje nista na dijagnostici/skeneru ili i sami prikljuce pa vide. Jedan kaze pokazuje MAP senzor ali ga on nema da probamo. Kad sam hteo kupiti - on ne da. Da idem jos da probavam po servisima, makar mi ne naplatili nista - ne isplati mi se, sve je to cimanje i sve to kosta (gorivo, vreme, zivci, autobus ako traze da ostavis auto...).
                Zato sam ja ovde, da neki majstor prepozna ili pretpostavi problem i preporuci se ili da mi neko ko je vec imao takvih problema preporuci majstora ili ako je nesto banalno (kao lose gorivo, guma, crevo, sajla...) kaze da sam odradim.

Comment

• mikonos
                  CBC Član
                  • 29.04.2010
                  • 69
                  • Sombor

Ima li neko preporuku za neki servis gde je vozio auto sa slicnim problemima, a da je problem resen? Moze na pp ili email.

Comment

• gorans
                    CBC Senator XXL
                    • 09.03.2010
                    • 1525
                    • Beograd

Cekaj,zar nisi rekao da ti je problem resen ciscenjem step motora? Opet isti problem imas?
                    Gasenje su mi resili ciscenjem motorica i leptira ler gasa, tako da mi se vise ne gasi po naglom pritiskanju gasa. Ostalo mi je neodazivanje na gas istog trenutka po pritiskanju papucice koje se oseti i kada je motor skroz zagrejan ali je tada kasnjenje jako malo.
                    Ja i dalje iz iskustva kazem da je to tako i kod novih vozila a vi kako hocete.

Comment

• TECA
                      CBC Senator XXL
                      • 14.10.2007
                      • 2355
                      • Oz

Slozio bih se sa tobom da se to moze nazvati uobicajenom pojavom i da verovatno ima veze i sa kvalitetom benzina.
                      U ostalom,i zbog cega patosirati pedalu gasa cim se auto upali hladan?

Comment

• gorans
                        CBC Senator XXL
                        • 09.03.2010
                        • 1525
                        • Beograd

To legendo!!! Konacno neko i to da kaze.Upalis lepo auto bez gasa,sacekas pola minuta da podigne ulje i lepo krenes.Znaci,resili smo problem!

Comment

• Stratos
                          CBC Senator XXL
                          • 10.09.2008
                          • 2594
                          • Novi Sad

To čekanje povećava potrošnju .
                          Odma' gas do daske da se zaleti dobro i onda na ler ili još bolje da se izbaci iz brzine...
                          Mada neki protestvuju kod majstora kada im se na stodva'es' ugasi motor kada izbace na ler. Mis'im,'oće ljudi da štede al ne baš da se ugasi skroz...Doduše,jedno brzopotezno štelbovanije rešava problem.

Naš'o sam ga

Comment

• TECA
                            CBC Senator XXL
                            • 14.10.2007
                            • 2355
                            • Oz

Upalis lepo auto bez gasa,sacekas pola minuta da podigne ulje i lepo krenes
                            Nee,ne cekas pola min.,upalis,ne pipas gas,isparkiras,prva,opet bez gas,druga,polako dodas gas...i eto ,svi zadovoljni

Comment

• mikonos
                              CBC Član
                              • 29.04.2010
                              • 69
                              • Sombor

Originally posted by gorans
                              Cekaj,zar nisi rekao da ti je problem resen ciscenjem step motora? Opet isti problem imas?
                              Gasenje su mi resili ciscenjem motorica i leptira ler gasa, tako da mi se vise ne gasi po naglom pritiskanju gasa. Ostalo mi je neodazivanje na gas istog trenutka po pritiskanju papucice koje se oseti i kada je motor skroz zagrejan ali je tada kasnjenje jako malo.
                              Ja i dalje iz iskustva kazem da je to tako i kod novih vozila a vi kako hocete.
                              Mislim na neodazivanje na gas. Nije bilo tog problema ranije. Vozio sam taj auto godinu dana pre nego sto je pokazao te probleme.

Comment

• mikonos
                                CBC Član
                                • 29.04.2010
                                • 69
                                • Sombor

Originally posted by TECA
                                Slozio bih se sa tobom da se to moze nazvati uobicajenom pojavom i da verovatno ima veze i sa kvalitetom benzina.
                                U ostalom,i zbog cega patosirati pedalu gasa cim se auto upali hladan?
                                Nema veze sa benzinom jer se to desava i na plinu i potpuno je isto! Naravno da ne "patosiram" papucicu na leru ni kada je auto hladan, a ni kada je vruc! Problem se javlja i ako stisnes papucicu 1cm, broj obrtaja se povecava posle sekunde, sekunde i nesto. Nebitno da li si u leru ili u brzini. Cuje se i po zvuku kao da se prvo zagusi, a onda odreaguje. Kazem da je manje izrazeno kada je motor vruc, ali je i dalje primetno. To smeta na raskrsnicama jer i kad polazis imas sekundu zakasnjenja. Ovo se ne primeti, jedino, kad si u visim brojevima obrtaja od oko 2500 pa navise. Tada reaguje odmah.

Comment

Working...
                                X