ABGAS WERKSTATT VW 2.0 tdi 140ks iz 2004 oznaka motora BKD

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • gorans
    CBC Senator XXL
    • 09.03.2010
    • 1525
    • Beograd

ABGAS WERKSTATT VW 2.0 tdi 140ks iz 2004 oznaka motora BKD

Pomagajte ljudi ako boga znate U pitanju je VW 2.0 tdi 140ks iz 2004god oznaka motora BKD a problem je sto mi je upalio lampicu motora i prilikom paljenja pise abgas werkstatt.Pre nekih 15 dana mi je upalio tu lampicu i ja odem na dijagnostiku gde kaze da je greska u klapni na usisu.Pogleda majstor osigurace kad jedan pregoreo,zameni ga i lampica se ugasi a ja presrecan.Prodje par dana a on opet upali tu lampicu i ja opet na dijagnostiku i opet leptir u**** ali ovaj put nije osigurac vec je crko leptir koji kosta 300e Odem i kupum drugi leptir,zamenim ga i on ugasi lampicu a ja opet srecan.Medjutim danas mi opet upali tu lampicu i ja pregledam osigurace i svi su OK pa skinem crevo sa u**** i pogledam klapnu,stoji u otvorenom polozaju a kad skinem kontak klapna se zatvori sto valjda znaci da je ispravna.Sad me zanima da li neko zna sta moze da bude jer cu izludeti.Da napomenem da auto vuce perfektno,trosi normalno,kada ga turiram ne izbaci ni grama dima bukvalno kao nov benzinac.Jedino kada je vruc hoce duze da vergla dok hladan pali na zub pa neznam ima li to neke povezanosti.Izvinjavam se na dugackom postu ali hocu da sto bolje objasnim.Ako neko ima neku ideju neka pise! HVALA
  • Gavra
    CBC Senator XXL
    • 06.03.2008
    • 2031
    • Beograd

Re: ABGAS WERKSTATT VW 2.0 tdi 140ks iz 2004 oznaka motora BKD

Moras postaviti barem greske a pozeljno je i parametre i rezultate aktuator testa da bi te uputili na pravilno trazenje kvara.
    Poslednji nek ugasi svetlo

Comment

• gorans
      CBC Senator XXL
      • 09.03.2010
      • 1525
      • Beograd

Jutros cale vozio na diagnostiku i majstor kaze da je EGR i lepo obrise gresku a sto se tice duzeg verglanja kada je vruc kaze da je los alnaser.Cale je pravo iz servisa otisao u Grcku a ja razmisljam hoce li mu negde stati auto i hoce li ponovo upaliti gresku pa da ga slepam iz grcke sa mojim Nissanom iz 87god jer taj nikad ne staje

Comment

• gorans
        CBC Senator XXL
        • 09.03.2010
        • 1525
        • Beograd

Zvo me cale,stigao je na odrediste ali je opet izbacio gresku.Sad kad znamo da je EGR sta da mu uradim da ne izbacuje gresku? Da li da mu operem ventil i usisnu granu ili da zacepim egr? Kod njega je na vakuum

Comment

• Gavra
          CBC Senator XXL
          • 06.03.2008
          • 2031
          • Beograd

Prvo trebas da znas sta je sa EGR da bi te uputili kako da resis,da se ne secas koda greske?

Comment

• gorans
            CBC Senator XXL
            • 09.03.2010
            • 1525
            • Beograd

Neznam kod greske,cale je bio u servisu i tamo su rekli da je EGR i obrisali gresku koja se na pola puta do grcke opet upalila.Hvala Gavro na trudu,samo mi reci moze li on nekako da se blokira a da ne pali gresku?

Comment

• Gavra
              CBC Senator XXL
              • 06.03.2008
              • 2031
              • Beograd

Ne moze. Mora da se popravi,nema prevare kao na starijim

Comment

• gorans
                CBC Senator XXL
                • 09.03.2010
                • 1525
                • Beograd

Ne razumem kako da ga popravim i sta tu moze da se pokvari.Koliko sam ja gledao na njega ide vakuum crevo i unutra osovinica koja otvara i zatvara dovod gasova iz izduva.Nije mi naj jasnije odakle ECU dobija podatke o ispravnosti EGR-a kada na njemu nema ni jedna zica.Ima jedan dzek sto se ubada u leptir ispod EGR a taj leptir sam zamenio pre neki dan jer je crkao.Ako moze malo da mi se pojasni ?

Comment

• dieselman
                  CBC Senator XXL
                  • 14.11.2005
                  • 833
                  • tt

..ECU zna da EGR ne sljaka po protocima vazuha u razlicitim okolnostima...batali to ,vozi u neki servis da pogledaju....

Comment

• gorans
                    CBC Senator XXL
                    • 09.03.2010
                    • 1525
                    • Beograd

Da ne bih otvarao novu temu,da pitam ovde.Kada skinem vakuum crevo sa EGR-a ono non-stop vakumira pa me zanima da li to tako treba jer mi je nesto nelogicno da konstantno vakumira,jer bar po nekoj mojoj logici ispada i da je EGR non stop otvoren sto,pretpostavljam,nebi trebalo.Svaki savet mi je dragocen jer nemam ni zivaca ni para da vozam po raznim servisima kod nabedjenih majstoea koji znaju samo da menjaju delove.

Comment

• TECA
                      CBC Senator XXL
                      • 14.10.2007
                      • 2355
                      • Oz

Taj vakum pulsira,ali ti to ne mozes tek tako da procenis.Sto su pulsevi brzi vakum je veci i obrnuto.Nije to slavina za vodu,odvrni/zavrni

Comment

• gorans
                        CBC Senator XXL
                        • 09.03.2010
                        • 1525
                        • Beograd

Hvala lepo,jedino sto ja osecam je kada skinem vakum crevo i prislonim prst osecam da konstantno uvlaci a kad skidam i vracam vakum na egr ne desava se apsolutno nista po pitanju rada motora jedino mi svetli ona lampica zbog koje cu da poludim.

Comment

• TECA
                          CBC Senator XXL
                          • 14.10.2007
                          • 2355
                          • Oz

Sa prstom mozes druge stvari da radis ali oko ovoga ,tesko

Comment

• gorans
                            CBC Senator XXL
                            • 09.03.2010
                            • 1525
                            • Beograd

Ok ako mora zamena EGR onda mora! Samo me jos zanima da li kada zamenim EGR moram na dijagnostiku ili ce sam da ugasi gresku? Zvao sam drugara iz austrije i kaze da nov egr kod njih kosta 60e a kod nas sam cuo da je 150e ako je moguce.Juce sam mu skinuo egr i usisnu granu da bih sve to lepo oprao i nije bilo posebno prljavo a covek od kojeg sam kupio auto u nemackoj kaze da nikad nista nije ni menjao a kamoli cistio.

Comment

• gorans
                              CBC Senator XXL
                              • 09.03.2010
                              • 1525
                              • Beograd

Danas mi je uradjena dijagnostika i obrisana greska ali ce je,verovatno,ponovo upaliti.
                              Ocitana je greska 16785

Comment

Working...
                              X