Diskusija o greskama sa Chip Tuningom

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Saabo
    Moderator
    • 29.09.2004
    • 1724
    • Vrbas
    • SAAB 9000 2.3T STANDARD :D

Originally posted by BOOST
    OK Da znas da je priljubna lula na down-pipe koja naleze na TuRbo formata R50 (radius 50 ) inace nece dihtovati

Ko što kažeš, sve ćemo lako srediti samo još da nabavim SAABa 8)
    SAAB 9000 CSE B234R MAPTUN AERO STEG 3+ powered by BOOST & Goran ... Body Fat 98 Machine Fat 305 KS ... Lamela fact 490 Nm ...

Comment

• TETAK
      CBC Senator XXL
      • 30.09.2004
      • 3034
      • Čačak, Srbija

Saabo , dokle si stigao sa popravkom-prepravkom forda ili sad imaš nešto drugo?
      Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!

Comment

• Saabo
        Moderator
        • 29.09.2004
        • 1724
        • Vrbas
        • SAAB 9000 2.3T STANDARD :D

Originally posted by TETAK
        Saabo , dokle si stigao sa popravkom-prepravkom forda ili sad imaš nešto drugo?
        E da sam stigao negde bio bi The happyest man on world U ponedeljak pocinje kupusanje, sastavljanje i ko zna sta jos
        Trenutno pesak
        SAAB 9000 CSE B234R MAPTUN AERO STEG 3+ powered by BOOST & Goran ... Body Fat 98 Machine Fat 305 KS ... Lamela fact 490 Nm ...

Comment

• Ivvan
          Moderator
          • 29.09.2004
          • 1574
          • Nis
          • SAAB 9000

Originally posted by Saabo
          E da sam stigao negde bio bi The happyest man on world U ponedeljak pocinje kupusanje, sastavljanje i ko zna sta jos
          Trenutno pesak
          Pa stigao si negde
          na početak :lol: :lol:

Nego požuri sa popravkom prodaj Forda i kupi više tog SAAB-a 8)

Pozdrav
          Turbos make torque,and torque makes fun

Comment

• BOOST
            Founder - Admin od Začetka
            • 29.09.2004
            • 8726
            • Gislaved//Sweden
            • SAAB 9000 AERO R; SA

Eh.. svaki pocetak je tezak
            Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
            move your mind

Comment

• BOOST
              Founder - Admin od Začetka
              • 29.09.2004
              • 8726
              • Gislaved//Sweden
              • SAAB 9000 AERO R; SA

echo :

Pa sa obzirom da forum cine tekstovi njihovih clanova, nadamo se

I jos jednu stvar da odma razjasnim, je naime, da nekad dodje do podbadanja, ja sam na VG vrlo cesto uzimao SAABa kao primer kako se neke stvari odradjuju kvalitetno iz razloga sto imenovana firma stvarno ima nenormalne resurse znanja. Istorijski gledano i GM je preplatio fabriku za celih 180 puta u odnosu na vrednost. Dakle nije kupio fabriku nego , ime, znanje, natalozeno vremenom..itd..itd..

Sad sto sam ja imao sansu da se igram sa SAAB hardware i sa ostalima pa znam koliko velike razlike u geometrijskom i fizickom kvalitetu znaju da budu, imam jedno iskustvo koje mali broj ljudi na nasim prostorima ima. To je znalo da smeta izvesnima, koji su skroz pogresno tumacili moja iskazivanja. Ja NIKAD NISAM REKAO DA JE SAAB najbolji auto..daleko od toga, ima puno auta koji se prave bolje i kvalitetnije kao celina, ali kad je u pitanju pogonski agregat i gde su mu granice u standardnom izdanju onda mogu kao i 100.000 tunera upoznatih sa cinjenicama, da tvrdim da je bez premca.
              Dakle, desavace se uskoro i na ovom forumu da dodje do iznosenja nekih segmenata, sta , kako i zasto. Sad ovo zadnje, upravo ZASTO, je da kad se radi tuning motora, na izmenama hardware, netreba puno pametovati. Probati iskopirati nesto kao sto je serija B234R motor kod SAABa , daje garanciju za uspesne 100-e hiljada KM pod tuningom.
              Termodinamika i poznavanje materijala, su upravo razlog sto jedan SAAB uspeva gde drugi zapnu.
              Dakle, kao auto ima puno toga da se doradi ali sve zavisi od toga sta vlasnik zeli da dobije sa izmenama.

Nadam se da sam se izjasnio dovoljno dobro da nebi bilo nesporazuma, citajuci moje tekstove.

Dakako da ima i za moje pojmove losih ?? resenja koja mogu bolje da se odrade, ali ta vam iskustva necu deliti, jer nudim samo ono sto je dobro, za sve nas.
              Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
              move your mind

Comment

Working...
              X