Audi B4 2.3 problem sa strujom

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • rustik-etno
    CBC Član
    • 09.03.2010
    • 30
    • Obrenovac

Audi B4 2.3 problem sa strujom

Zbog problema koji imam zamrzecu Audije
    Problem se poceo javljati pre godinu dana ali u pocetku retko pa sve cesce i cesce,sad trenutno je toliko daleko dogurao da vise nece da upali ni uz pomoc magije.

Desava se to da u odredjenom momentu jednostavno ostane bez struje na izlazu bobine i tada naravno nema sanse da upali jer naravno nema struje na svecicama.Nema nikakvog pravila vruc,hladan,vlazno,suvo vreme...Znaci u pocetku se to desavalo ponekad pa sve cesce i cesce a sad konstantno.Ranije uvek po pravilu se nije gasio u voznji ali od sinoc tragedija.Vracao sam se iz Vranja i uz put do Bg-a jedno 10x se ugasio skrozu u voznji i bar 30x ali srecom na kratko pa dok je jos u zaletu upalim ga na "gurku" i tako se nekako dovucem do kuce.
    U medjuvremenu promenjena cela tabla sa osiguracima,bobina,ECU,komutator i opet isto.Bio na dijagnostici i tamo je majstor vajno konstatovao da je crkao komutator (ako se tako zove) pored glavnog ECU.Promenjen je i tada je radio jedno dva dana i opet isto.Kad pali vratio sam sve stare delove koje sam poskidao i tada pali opet,znaci sve to sto je menjano nema veze.Kontakt brava ispravna.

Kad se ugasi znaci nema sanse da upali na kljuc.Sta radim tad? Spojim jedan kraj zice na +akumulatora a drugim krajem suvozac spaja na kratko onu zelenu zicu koja ide do komutatora bobine.Valjda tako koliko su mi objasnili pravim "vestacku varnicu" i on pocne tada da brlja po malo ali sastavi i upali.

Vrhunac svega je to sto od jutros vise ni to ne pomaze.Prvo jutarnje paljenje naravno bez uspeha i jos vise mi cudno sto je akumulator slabo verglao a znam da je dobar.Verglao je jedno par puta i zamro nacisto.Stavim drugi isto,kao da nema snage a ispravan je.Palo mi na pamet da je mozda od onog sinocnjeg silnog paljenja na "gurku" malo i prezupcio pa zato nema snage da okrene,ne znam vise ni sam.

Zaludeo sam nacisto,Obisao sam 100 majstora,elektricara,dijagnostika ali problem je ostao.
    Da li je neko mozda imao nekih slicnih problema ? Pomagajte,sta da radim?
  • Williams
    CBC Senator XXL
    • 07.02.2006
    • 556
    • Beograd- Cerak

Re: Audi B4 2.3 problem sa strujom

A da nemas neki alaram ili repove od nekog starog?

Comment

• miskovolvo
      CBC Veteran
      • 22.02.2010
      • 171
      • Aleksinac

Od silog verglanjas si verovatno zeznuo alnaser,prvo resi da auto dobro vergla,pa onda ostalo,a sto se paljenja tice,to je auto klasika i moze da se resi milion posto,samo je pitanje ko od majstora ima vremena da se bakce sa takvim stvarima,treba proveriti padove napona,mase,instalaciju,to su proste stvari,samo kao sto ti rekoh mogu da oduzmu puno vremena,a od kada je pocelo hladno vreme ima bas puno posla,zaboravih da napisem,obavezno proveriti bobinu,otpor primara i sekundara

Comment

• rustik-etno
        CBC Član
        • 09.03.2010
        • 30
        • Obrenovac

Voleo bih kad bi mogao malo detaljnije da mi pojasnis kako da izmerim te vrednosti? i kojim redom da krenem? Bio bih ti zahvalan...

Comment

• chobo13
          CBC Senator XXL
          • 01.05.2009
          • 1274
          • pozega,srbija
          • AUDI,VW

koji ti je tacno motor,tj,koje ubrizgavanje?jel ima elektronski razvodnik ili senzor na radilici?aj malo detaljnije info,sto rekao stratos,pomozi nam da ti pomognemo.
          ima li tng ugradjen?

Comment

• rustik-etno
            CBC Član
            • 09.03.2010
            • 30
            • Obrenovac

U pitanju je Audi B4 2.3 NG,K-III Jetronic,senzor na radilici ima a za razvodnik nisam siguran mislim da je elektronski.Ima ugradjen plin koji sam jedno vreme raskacio skroz ali opet isto.

Comment

• miskovolvo
              CBC Veteran
              • 22.02.2010
              • 171
              • Aleksinac

Moraces ipak kod majstora,ali nekog ko ce da se zauzme da ti resi problem,ovako on line tesko da moze da se resi problem,ali ako hoces sam da radis posalji bar slovnu oznaku motora i godinu proizvodnje ,pa da pokusamo da ti pomognemo

Comment

• rustik-etno
                CBC Član
                • 09.03.2010
                • 30
                • Obrenovac

Oznaka motora je NG godina 1991.

Comment

• zli mario
                  CBC Član
                  • 19.05.2005
                  • 90
                  • novi sad

evo sema za taj motor
                  nije narocito komplikovan

nadam se da znas engleski,pa ima ceo sistem tu opis,sa zicenjem

trebalo bi proveriti sve zice os kompjutera do kraja instalacije,prohodnost tj otpor,ako je dobra instalacija i kvalitetan unimer,trebalo bi da imas niska ocitavanja,tj kratak spoj,sa pocetkom i krajem iste zice

trebao bi da imas dva kompjutera,jedan za gorivo i jedan za paljenja
                  j154 je za paljenje na semi

moguc kvar je hall senzor u razvodniku

e sada mene malo buni to tvoje dodavanje + na zelenu zicu
                  obicno,bosch uredjaji okidaju sa masom,ako je tako na ovom sistemu onda si vracao zivu struju u kompjuter,a to nije dobro

nego nadji led probnu lampu,pa dok motor radi lepo proveri sta imas na toj zelenoj zici,ako okida sa + onda ok,ako ne i okida masom,onda si mozda i komp malo popravio
                  niste gore od sporog kompjutera
                  i sporog interneta

Comment

• rustik-etno
                    CBC Član
                    • 09.03.2010
                    • 30
                    • Obrenovac

U pravu si sto se tice razvodnika paljenja! Na svaki deo sam vise sumnjao a ispostavilo se da je bas razvodnik otisao...cas radi cas ne radi.

Problemi reseni nadam se na duzi vremenski period....
                    Anlaser sam skinuo i probao direktno da ga startujem na akumulator.Krene da vergla ali slabo i u jednom momentu primetim da sa njegove zadnje strane na onom poklopcicu sa 2 srafcica smercuje struja. Izvesni (da ne pominjem koji) majstor elektricar koji ga je pre 2 meseca servisirao je jedan sraf uvio ukoso i on je oblaznuo.A taj srafcic je jako bitan jer steze nosac cetkica na masu.
                    Problem sa paljenjem resen jednostavnom zamenom razvodnika paljenja koji 2 vajna elektricara i jedan od njih sa dijagnostikom nisu ustanovili da je on problem.

Da rezimiram...narode ako vec nemate nekog iskustva u oblasti automehanike ili elektrike vodite racuna gde i kome ostavljate auto na popravku da vas ne bi samo vozali i drali ko budale (kao mene dok stvar nisam uzeo u svoje ruke).

Jos jedan ocigledan primer...Pre nekog vremena primetim da sve teze ubacujem u petu brzinu.Odem kod mehanicara i NAGLASIM mu prvo vidi da li ima ulja u menjacu! A on meni naplati promenu jabucice-zgloba rucice menjaca.Pitam ga jel ima ulja kaze ima! Odem kasnije kod drugog i kazem mu da hocu da dolijem ulje jer sam i dalje sumnjao u ulje.
                    Covek je ubacio u njega oko 2,5l a toliko mu ustvari i moze stati! Znaci bio je suv ko barut!!!!

Oprezno narode "majstori" su svuda

i da...imam 2 kompjutera tj sad 4 Dva namontirana i dva bezveze kupljena po preporuci "majstora"

Comment

• TECA
                      CBC Senator XXL
                      • 14.10.2007
                      • 2355
                      • Oz

Jel.bre,si svestan sta si sve nalupao u ovom zadnjem postu!

Comment

• chobo13
                        CBC Senator XXL
                        • 01.05.2009
                        • 1274
                        • pozega,srbija
                        • AUDI,VW

auu radosave.sta sve ovde neces cutiii

Comment

• rustik-etno
                          CBC Član
                          • 09.03.2010
                          • 30
                          • Obrenovac

Nalupao??? Zasto to mislite? Ja sam samo ogorcen na majstore koji su me dugo vremena vozali i uzimali pare nizasta a probelme sam ipak sam resio jer sam x puta video koliko oni ustvari imaju znanja! Znaju samo da uzmu pare...

Jedan mi je rekao da su mi crkli obadva kompjutera koje sam jedva nasao i platio 90eur. Sta sada da radim sa njima? kad su i oni moji stari ispravni.

ali dobro...samo onaj ko je bio u situaciji kao ja da ga majstori cerupaju a nista ne urade zna kako je to... Ostali slepo verujte u "majstore"!
                          Naravno ne generalizujem to ali lepo sam i rekao pazite se kome i gde ostavljate auto! Naravno da nisu svi susteri ali ima ih dosta...siguran sam!

Comment

• Stratos
                            CBC Senator XXL
                            • 10.09.2008
                            • 2594
                            • Novi Sad

'Alo bre,i šuster je majstor! A vidim da si i ti majstor.

Comment

• nina996
                              CBC Senator XXL
                              • 20.03.2009
                              • 324
                              • leskovac

I posle trazi pomoc
                              Pirke

Comment

Working...
                              X