alfa 1.4 ts 16v mtronic m2.10.4

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • viloticsabac
    CBC Član
    • 13.12.2010
    • 15
    • Sabac

alfa 1.4 ts 16v mtronic m2.10.4

Pozdrav drugari Zoran iz Sapca.
    Imam problem sa alfom 1.4 ts
    Vec par godina vozim na plin vakumski 70 000 km i nisam imao nikavih problema.
    Onda mi je auto poceo da dugo da vergla pri paljenju.
    Zamenio sam svecice opet isto.
    Na dignostici visa vec duze vreme imam gesku calculet y faktor
    Posle brisanja geske ona se posle 30 sekundi opet pojavi tako je vec vise od godinu dana ali nisam imao problema. danas sam ocistio brizgaljke spojio na komp obrisao gesku nije se ponovo pojavila ali je na testu podesavanja za landa sondu stalo upaljen zeleni kvadratic koji pre po dodavanju gasa isao kockicu dve levo desno pomislio sam da je sad ok ali kada sam iskljucio lamda sondu nije prijavio gresku sto je do sada uvek radio po iskljucenju a zelena kockica stoji kao da je idealno. senzori temperature pokazuju realne vrednosti . Dali je ecu presao na sef mod i mozeli se ecu resetovati?
    Svaka pomoc je dobro dosla...
  • srdjan_p
    CBC Senator XXL
    • 01.12.2004
    • 1915
    • ZR

Re: alfa 1.4 ts 16v mtronic m2.10.4

Dobrodosao u klub...

Proveri pritisak goriva a zatim protokomer...

Comment

• viloticsabac
      CBC Član
      • 13.12.2010
      • 15
      • Sabac

Protokomer odnosno map je misim uredu po kubikazi vazduha koju pokazuje pritisAK goriva je oko 2.5 nema bas precizan manometar merio sam na drugoj alfi kja perfektno pali 2.2 sa istim manometrom fabricki podatci kazu 3 bara mada mislim da nije problem u tome.
      ipak hvala. Imali jos pretpostavki sta bi moglo da je, zasto kada otkacim l sondu ne prijavljuje gresku na visi? Dali je moguce da je eceu presao na safe mod zbog dugog vozenja na plinu? Ako jeste kako to resiti?

Comment

• sErGiO
        Moderator
        • 30.01.2007
        • 2769
        • Neko selo pored Beogr
        • Alfa Romeo 156SW

Pročitaj ovo:

Comment

• viloticsabac
          CBC Član
          • 13.12.2010
          • 15
          • Sabac

hvala zanimljivo je probacu samo neznam dali je takva procedura i za alfe starije generacije posto se pominje 147. probam pa javljam.

Comment

Working...
          X