Zamena ECU

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • legenda
    CBC Senator XXL
    • 28.03.2009
    • 1345
    • Beograd

Re: Zamena ECU

Prvo,cena za ecu je ajde da kazem ok(25e)...to za 45-50e nek proda svojoj babi...ja sam platio 15e,ali to je cena za mene...drugo,manite se corava posla,ne silite taj auto,brzo cete ga sahraniti...nemojte na plin ici na 7000rpm,jednostavno nije dobro...na benzin verovatno i ne vozite,ali ako hocete da Vam bude perfektno,onda krenite od ciscenja rezervoara,provere pritiska pumpe i ciscenja sita,zamene f.goriva,provere creva,ciscenja dizne,pranja monopointa,sa posebnim osvrtom na leptir itd...

Comment

• Stratos
      CBC Senator XXL
      • 10.09.2008
      • 2594
      • Novi Sad

Nadovezao bih se na Legendu citatom uvaženog kolege:
      a mozda bi trebalo njegov da resetujete pa da probate pre kupovine drugog..
      Mada,bitno je da radi dobro.

Comment

• salesaki
        CBC Član
        • 20.12.2010
        • 71
        • Leskovac

To smo prvo probali,kad njegov ECU izresetujemo greske ne prikazuje ali ne radi dobro,kasni prilikom dodavanja gasa,prilikom ubrzavanja u bilo kom intervalu secka,gusi,trokira,gasi se prilikom zaustavljanja,hoce da se gasi i u leru ako dugo radi...ma stari ECU je riknuo skroz...sazreo za kontejner.

Comment

• legenda
          CBC Senator XXL
          • 28.03.2009
          • 1345
          • Beograd

Vama iz Leskovca je verovatno daleko,ali da si u Bg-u da das Gumetini stari Ecu da ga popravi i jos da ga chipuje malo...neverujem da bi te mnogo vise izaslo u odnosu na cenu drugog ecu-a...

Comment

• salesaki
            CBC Član
            • 20.12.2010
            • 71
            • Leskovac

Za to se nisam ni setio,smatram stari auto pa se niko ne bakce sa te stare ECU,mada nije problem ako moze neka posta?Interesuje me ovo,ako je na primer zamenjen monopoint,zamenjen davac temperature,zamenjena sonda,zamenjen davac brzine i posle sve te zamene idalje li vazi da je najbolje biti stari originalni bas sa tog auta ECU?

Comment

• Stratos
              CBC Senator XXL
              • 10.09.2008
              • 2594
              • Novi Sad

Čisto da nebude zabune.
              I sam si napisao da ste brisali greške iz memorije računara,ALI time niste resetovali i ceo računar na fabričko podešavanje.

Ni zamena senzora nije baš tako jednostavan posao kao što je i sama manuelna zamena.
              U svetu računara,svaki potez ostavlja otisak...nekad povoljan a nekada ne.

Ipak,kao što rekoh,bitno je da radi zadovoljavajuće.

Comment

• salesaki
                CBC Član
                • 20.12.2010
                • 71
                • Leskovac

Hteo sam da kazem da se tom autu vremenom kvario senzor po senzor i znam za u zadnje 3 god zamenjen monopoint ceo zajedno sa map senzorom,pa je pre 2 god zamenjen davac temperature pa je prosle godine zamenjen davac brzine i sad je zamenjena sonda i kad pogledas skoro svi senzori su izmenjani pa se pitam koja je i vajd da ostane bas njegov ECU?Koliko se meni cini u ovom slucaju nije uopste bitno dali je bas ECU od tog auta ili od bilo kog drugog 1.6i,bitno da radi i zadovoljava potrebe.Dali sam mozda u pravu ili se grdno varam?

Comment

• Stratos
                  CBC Senator XXL
                  • 10.09.2008
                  • 2594
                  • Novi Sad

Vidi,auto radi i tu si u pravu.
                  Za sve ostalo...

Comment

• salesaki
                    CBC Član
                    • 20.12.2010
                    • 71
                    • Leskovac

Pa i za sve ostalo mislim da sam u pravu sto se tice bas tog auta,jer logicno je da ako su svi senzori izmesani i izmenjani i nisu bas sa tog auta,znaci da je to uparenje sa ECU sto je fabrika uparila palo u vodu i fakticki sad kad su svi senzori izmesani,nema vajde da na autu bude bas njegov ECU pogotovo ako je jos u nekom kvaru,nego lepo nadjes ECU od nekog 1.6i kao sto su dosad kupovani i trazeni svi ovi senzori koji su dosad izmenjani i ako radi to je to.Bilo koji senzor da se treba menja po broju da se nabavi drugi jednako je lutriji,takva je situacija i sa ECU,tako da kad se nesto pokvari lepo odem na auto otpad i skinem polovni deo sa 1.6i ako radi to je to i tako.Hvala na pomoci.

Comment

• Stratos
                      CBC Senator XXL
                      • 10.09.2008
                      • 2594
                      • Novi Sad

I cipele kada kupuješ,prvi kriterijum je neki broj-veličina,pa boja,pa oblik,pa...ili ti kupiš jednostavno cipele,bez obzira na veličinu...???
                      Tvoja teorija je ispravna ako ste neispravne senzore sa opela menjali sa senzorima od alfe,merca,bmw a ako su zamenjeni opelovim i to od 1,6 SPI po broju dela, onda ti nemaš pojma o tim stvarima i nema izgleda da ćeš ikada i imati..

Comment

• salesaki
                        CBC Član
                        • 20.12.2010
                        • 71
                        • Leskovac

Ocigledno se ne razumemo,na primer od stotinak kadeta 1.6i monopoint svi su senzori,a i ECU identicni i vrse istu funkciju i imaju svoj broj ali na svakom od auta je rzliciti broj i sad kad se na primer na mom autu pokvari koracni motorcic ja taj motorcic moram zameniti,a kako da nadjem isti po broju,za to su vrlo male sanse,a mozda i nikakve,nego jedino mi preostaje da nadjem od nekog istog kadeta 1.6i monopoint i namestim i pokusam hoce li to raditi ako radi to je to.... i takva je situacija na ovome autu na kome smo i radili,vremenom su se kvarili senzori,a menjani su na ovaj nacin,na koji sam i opisao i logicno je da pored svih senzora na koje diriguje ecu i koji dirigujui na ecu nisu bas sa tog auta ali su sa istog auta istih performansi , godinu,dve mladjeg i sad na kraju se pokvario i ecu i zasto bi trebao da se trudim da trazim bas isti po briju ako su svi senzori po broju rasparni,nego sam lepo otiso na opelov otpad i kupio ecu od kadeta 1.6i monopoint 90god namontirali na naseg auta,probali,radi kao sat i to je to.TAKO DA NEMA PROBLEMA KOJI JE BROJ,BOJA,DUBINA...CIPELA,JEDNOSTAVNO PROBAS I AKO ODGOVARA TO JE TO.

Comment

• Stratos
                          CBC Senator XXL
                          • 10.09.2008
                          • 2594
                          • Novi Sad

JEDNOSTAVNO PROBAS I AKO ODGOVARA TO JE TO.
                          Odličan metod za popravku automobila.
                          Moram priznati da sam zaista glupavi majstor,kada nešto ovako jednostavno nisam skapirao.
                          Želim ovom prilikom da se izvinim tebi i ostalim forumašima na dezinformacijama koje sam u ovoj temi plasirao kao tvrdnje.
                          Molim Vas da mi oprostite! Nisam ja to namerno,nego sam bio tolko slep kod očiju,da nisam razumeo šta činim.

Comment

• salesaki
                            CBC Član
                            • 20.12.2010
                            • 71
                            • Leskovac

To u opste nije metod,vec interes,nisam lud da narucujem u opela deo koji je ugradjen u njega pre 23 god i da se bakcem time,nego sam uradio isto sto bi uradeo i rade svi ostali mehanicari,ako grese svi mehanicari,gresim i ja.

Comment

• Stratos
                              CBC Senator XXL
                              • 10.09.2008
                              • 2594
                              • Novi Sad

Metod je do 00. Ali

Comment

• Chubbs
                                Everybody lies
                                • 29.01.2006
                                • 5807
                                • Novi Sad
                                • Audi A6 1.8T

da ne se ne potucete, katance dok ne dodje zagor.
                                You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
                                Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
                                Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

Working...
                                X