Peugeot 206 1.6 16v - ne prima gas

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • vlnikolic
    CBC Član
    • 09.07.2007
    • 97
    • Zemun
    • Honda Jazz 1.4 iDsi

Peugeot 206 1.6 16v - ne prima gas

Evo kako stvari stoje, dansa posle duze vremena resih da se pozabavim problemom koji imam sa pugom, naime desava se kad je na benzinu lose prima gas. Ustvari prima gas kad se lagano dozira, ali ako probam da dodam naglo on se sav zagusi, vrlo cesto se i ugasi. Posto vozim na plin, ajde kao prljave su dizen da ocistim i bice ok. Medjutim dizne ociscenje a problem ostao identican. Primetio sam da je to trokiranje samo u zoni od 800-2000 obrtaja, kad se predje ta zona prima gas kako god hoces i lagano i naglo. E sad neznam odakale krenuti dalje, posto kad prebacim na plin sve funkcionise perfektno, nema gusenja nema trokiranja.
    Sumnjao sam na leptir u****, odnosno na onaj motorizovani sklop, ali ova prica sa plinom me odvlaci odatle, ne pali check engine.
    Ima li neko predlog koji parametar na dijagnostici bi mogao da pokaze o cemu se radi?
  • comi 1342
    Moderator
    • 28.09.2005
    • 1126
    • NS
    • Giulietta ,PUG 106,

Odg: Peugeot 206 1.6 16v - ne prima gas

Na prvu loptu, ako su dizne dobro očišćene i testirane, možeš imati problem sa pritiskom goriva. Pumpa, filteri, davač pritiska na rail-u... A velike su šanse za to ako voliš vožnju oko rezerve benzina...
    "Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
    "Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."

Comment

• vlnikolic
      CBC Član
      • 09.07.2007
      • 97
      • Zemun
      • Honda Jazz 1.4 iDsi

Hm, proveren je pritisak goriva i daje 4 bara, tako da mislim da je to ok, nema filter goriva i to je ok, e jedino ostaje ta prica oko davaca pritiska na rail-u, mada iskreno neznam sta je to, on ima na usisnoj grani neki senzor ja misim da je to senzor pritiska vazduha (inlet air pressure sensor). A voznja oko rezerve nije sigurno u pitanju posto uvek ima barem cetvrtina rezervoara benzina. Simptomatcno mi je to sto se desava samo na opsegu od 800-2000 obrtaja, posle toga nema problema. Jedna stvar koju nisam napomenuo a prisutana je, to je da nema katalizatora i da se pri svim tim dodavanjima gasa javlja puckanje u izduvu (kao male detonacije). Katalizatora nema vec godinama, tako da ovo ne vezujem sa njegovim nedostatkom. Puckanje je sigurno zbog kata, ali nije bilo ovako izrazeno ranije, ocigledano je smesa prebogata.

Comment

• comi 1342
        Moderator
        • 28.09.2005
        • 1126
        • NS
        • Giulietta ,PUG 106,

Motor NFU ?
        Sekvent plin ?
        Ako je NFU, nemaš davač pritiska na railu, sve je u pumpi, piše da treba biti 3,5 bara...
        Ima grešaka na dijagnostici ?
        "Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
        "Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."

Comment

• vlnikolic
          CBC Član
          • 09.07.2007
          • 97
          • Zemun
          • Honda Jazz 1.4 iDsi

Jeste NFU, jeste sekvent plin koji radi uspesno preko 90000km, pre par hiljada je uradjen servis isparivaca, i fala bogu i dalje sluzi kako treba. Nikakvu gresku ne prijavljuje na dijagnostici, odnosno ne pali lampicu. Nije kacen na dijagnostiku. Malopre sam bio kod drugog majstora koj se bavi elektronikom, i rekao mi je da su u pitanju dizne i da nema sta drugo da bude u takvom rezimu. Posto na plinu radi dobro, na benzinu u visim obrtajima radi ok, i u celom opsegu radi ok ako se gas dodajje lagano, jedino je problem na niskim obrtajima na naglo stiskanje papucice. On kaze da ultrazvucno ciscenje ne moze ocistiti dizne iznutra i predlaze jedno Wins ciscenje.
          Ima li ko iskustva sa Winsom, sta se moze ocekivati od takvog ciscenja?

Comment

• vlnikolic
            CBC Član
            • 09.07.2007
            • 97
            • Zemun
            • Honda Jazz 1.4 iDsi

Evo malog update-a situacije, bio jutros kod Ninica, majstor pregledao sve na dijagnostici i nema nikakvih anomalija, resetovao je adaptibilne parametre i rekao da vozim do daljnejg na benzin pa da sutra javim kakva je situacija. Subjektivno mi se cinida je bolje, ali moram da sacekam suta ujutru da vidim kako ce biti kad je motor hladan. Danas je situacija bila da i dalje ima mali lag pri naglom dodavanju gasa, ali je daleko bolje od onog kako je bilo pre nekoliko dana, malo okleva ali prima gas. Videcu kako ce se ponasati na dalje, ako ne bude bilo nesto znacajno bolje, dogovor je da odvezem auto u ponedeljak da ga ostavim kod njih, pa da oni natenance ispituju dok je hladan. Kaze majstor ima neki sisitem kako ce sta proveravati ali auto mora da bude hladan.

Comment

• vlnikolic
              CBC Član
              • 09.07.2007
              • 97
              • Zemun
              • Honda Jazz 1.4 iDsi

Posle skoro mesec dana ce problem valjda biti resen. Opet je auto nastavio da radi po starom, opet gusenje na niskom obrtajima i konacno odlazak kod Ninica, skinuli su dizne i opet ih ocistili i ovaj put je stvar bolja, kaze majstor da su dizne bile los i da su nejednako bacale gorivo tipa 40-20-30-40. Izgleda da je pretjodno ciscenje odradjeno samo sa kuvanjem u ultrazvucnoj kadi bez testiranja, ako su uopste i ciscene.Sutra treba da odem na proveru posle voznje na benzinu oko nekih 100km da majstor proveri da li je sve ok, i rekao mi je da ce proveriti da li je u ECU poslednja verzija firmware-a i ako ima potrebe ubacice poslednju verziju.
              Ima li ko iskustva sa upgrade-om firmware-a, i da li se ocekuje neko poboljsanje posle toga?

Comment

Working...
              X