kupio sam lagunu 2001 1.6 16 v pre 2 meseca i imam problem sa paljenjem-kad je hladan i svako jutro bez problema upali-isto tako i kad je skroz vruc-problem nastaje kad ga ugasim i kad ga ostavim 15-20 min onda mora, da drzim dugme jedno 5-6 sekundi i on uvek upali ali se muci i pri tom mi se uvek oseti gorivo u kabini-cistio sam dizne u kadici menjao svecice menjao senzor temp. rashladne tecnosti menjao senzor temp. usisnog vazduha i neznam sta dalje-u ovlascenom servisu neznaju sta je kazu da im ostavim auto 5-6 dana da vide sta je a na dijagnostici ne pokazuje nista molim za savet ako neko zna ili je imao slican problem
renault laguna 1.6 16 v problem sa paljenjem
Collapse
X
-
Proveri regulator pritiska goriva, možda je pukla membrana pa pušta gorivo u usisnu granu.
-
-
Ako imaju adekvatnu dijagnostiku, ona svašta zabeleži i meri, samo oni ne znaju da iščitaju. Dizne se proveravaju,u raznim režimima rada, nekada ih nije dovoljno samo oprati, tj pranje ne pomogne. Tu su još senzori položaja radilice i bregaste (ako ga ima), nisi napisao oznaku motora ili bar snagu, ima 4 vrste tog motora 1.6 16v. Pa pritisak goriva, senzor na rail-u, ... Posao za dobrog dijagnostičara, nađi ga negde..."Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
"Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."
Comment
-
-
Zameni majstora !"Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
"Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."
Comment
-
-
Na znam,mozda ispod desne korube,na desnom unutrasnjem blatobranu ili cak kod rezervoara.Uglavnom jedno plasticno crevo ide na usis a s druge strane ide na el.mag.ventil koji je sigurno u motornom prostoru....isprati gde se to nastavlja pa ces naci.....ali da li si siguran da je regulator pritiska ispravan?
Comment
-
-
Comment