dekativacija imobilajzera na transporteru t4, 1995, 2.5 benz

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • dandy
    CBC Senator XXL
    • 09.12.2005
    • 513
    • Bijeljina-Beograd Medakovic

Ma nisam nasao taj konektor, sve sam pretrazio, i nasao sam na netu kako izgleda, ali definitivno ga nema nigdje oko razvodne table sa relejima i osiguracima, dizao sam i itison oko rucice za otvaranje haube i nema pa nema...
    a siguran sam skoro potpuno da je imobilajzer jer on kad odradi kako treba radi besprekorno, kad pobrljavi upali i ugasi odmah, nista ne blinka, to je stari tip i motora i table pa nema onaj kljuc koji svetli i slicno. samo upali i posle manje od sekund ugasi. Preko dijagnostike plina vidjeli smo da on u stvari blokira signal za dizne i na njima je ocitavanje 0, a kad upali kako treba cim se zavergla on prikaze neke vrijednosti, dok u slucaju blokade nema nikakvo ocitavanje signala na diznama.
    i to se ponovicu desava sa svim kljucevima isto. Otvarao sam kutijicu i prelemio kontakte koji vode na konektore, pregledao sve ostalo i sve mi izgleda ok, pod lupom sam gledao da slucajno nema nesto razlemljeno ali sve mi izgleda ok. sad sam evo jedva stigao, jutros upali sve ok, odem, vracam se, stanem pred prodavnicu, da upalim i corak, evo 2 sata ludovanja, izludi me nacisto... i onda posle milion i jednog pokusaja samo normalno upali i to je to, radi, dodjem kuci ugasim, upalim sve radi ok, vise puta probam da upalim i posle jedno 3 paljenja opet nece, corak....

Comment

• clico
      CBC Veteran
      • 05.05.2014
      • 161
      • petrovac
      • Opel

Kolega izvuci Ecu pomuci se vidi ozicenja na njemu. Mozda je voda prodrla u njega ili oksidirali konektori na njemu...

Comment

• clico
        CBC Veteran
        • 05.05.2014
        • 161
        • petrovac
        • Opel

A kada ga izvadis ECU daj sa njega oznaku da bih ti poslao Pinout ozicenja...

Comment

• dandy
          CBC Senator XXL
          • 09.12.2005
          • 513

evo sad sam probao, neznam kako ga skinuti, ali slikao sam najbolje sto moze, pa se nadam da se mogu vidjeti oznake sa njega posto su neke malo oguljene
          cini mi se da ima 45 pinova konektor
          View image: IMG 4863

Last edited by dandy; 12.09.2014, 22:55.

Comment

• dandy
            CBC Senator XXL
            • 09.12.2005
            • 513

Uz VEEEEEEEEELIKUUUUUUUU pomoc drugara CLIO, mislim da smo rijesili problem, covjek me posavjetovao da provjerim lemove na motornom kompjuteru, i posle prelemljavanja svih vidljivih konektora, da ne ureknem, ali danas radi besprekorno. Mada cu svakako vidjeti da ovaj imobilajzer nekako maknem, ali sada mi je bitno da on radi, od jutros sam ga palio nekoliko destina puta i radi sve kako treba..
            Jos jednom VEEEELIKO HVALA CLIO na nesebicnoj i strucnoj pomoci

Comment

• clico
              CBC Veteran
              • 05.05.2014
              • 161
              • petrovac
              • Opel

Nemoj da diras IMMO ako sve radi??? Za pomoci sam tu uvek.Pozdrav....

Comment

• dandy
                CBC Senator XXL
                • 09.12.2005
                • 513

Hvala jos jednom, ma koliko mi je problema pravio izcupao bi ga samo kad bi kako moglo, par njih koje sam zvao kljucari, kao da sumnjaju da je nesto kradeno, pa cim pomenen izbacivanje imobilajzera odmah pocnu da bjeze ko djavo od krsta, ludilo...ispratio sam onu sivu zicicu od immo do kompa i prelemio sve polako i detaljno, sad vidjecemo sta i kako dalje. Ali svaako cu vidjeti da to iscupam nekako u skorijoj buducnosti, ko zna kad i gdje moze ponovo da zeza

Comment

Working...
                X