Mali kviz ::M

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Dora
    Nadzornik!!!
    • 24.10.2004
    • 17451
    • Novi Sad
    • FIAT

Pa sad, negde si naveo da se "čuje" miris benzian i gasa dok se vergla. Opis paljenja na plin "dimi, trokira i postepeno se smiruje" odgovara teoremi kvadrature kruga da ima oba goriva, pošto nije imao osigurač pumpe imao je privremeno pritisak goriva (benzina) koji se trošio. Pošto pumpa nije radila potrošio se i onda je radio mirno na plinu kako i Bog zapoveda. Da bi imao oba goriva u isto vreme morao je nastati neki šlajzvrc na emulatoru dizni il ina instalaciji. Pošto sam radio taj model znam da je vrlo teško doći do dizni i postaviti emulator, traži skidanje pola usisne grane. Pretpostavljam da je neki šlajzvrcan uradio stvar sa releom ili čak isključio pumpu sa releom. I to rade šlajzvrcani. Cekavanjem tog relea je moguća situacija da se u isto vreme pokrene pumpa za benzin i gas pa nema šanse da auto upali.

Što sam ja sad sve ovo pisao, pa ima se vreemena može se
    Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Dora
      Nadzornik!!!
      • 24.10.2004
      • 17451
      • Novi Sad
      • FIAT

Inače sam imao isti ovakav ili vlo sličan zez samo sa ovakvim kosfortom. Malo je samo drugačiji od ovoga na slici.
      Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Boki Ar
        CBC Senator XXL
        • 11.11.2004
        • 2827
        • Aranđelovac
        • Vektra

M-kvizić :-)..nije nego KVIZČINA:-)

@..ka**m ja lepo da je vidite kak*a je lepa slika...A ti M,što nas uvali u ovo... prvo si nastupio kao,ništa dijagnostika,da nas "navučeš"..kad ono razvali čovek pola motora...
        Pozzzzzz
        BP

Ko je LUD ne budi mu ZBUNJEN !

Comment

• M-power
          Moderator
          • 10.01.2005
          • 10060
          • Bg; Banovo Brdo
          • CorsaC, astra H,

Pa nismo imali sliku dok nismo skinuli granu .

Gas majstor je dobro uradio svoj posao, jer je ovde staviti emulator sex =] zna Dora, te ne postoje alternative za polozaj konektora vec tacno odredjen ugao i polozaj dizne koji je obavezan. Nama gasadzijama to nije problem i znamo da konektori cesto ispadaju tek tako pa moramo biti 100 % sigurni da je sve na mestu kada zatvaramo granu.
          Dora to je to samo malo drukciji jer je ovaj za americko trziste. I na tebe sam mislio medju onom cetvoricom, al aj sad

Ali majstor kvarisa iz servisa za pranje dizni je napravio kurslus. Prignjecio je granom (-) koji okida dizne, a posto je sistem ubrizgavanja full-group kako Boost rece tako da je posle izvesnog vremena grejanja i topljenja izolacije zice doslo do "bola".
          The end.
          To date there has never been a faster car built for the public road and,
          it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• Valent Vudriga
            CBC Senator XXL
            • 02.04.2005
            • 2778
            • USA

Mister M!
            Bez realnih podataka o pritisku goriva i pulsu ubrizgavanja mogu se dati samo sugestije.
            Klasicno pitanje je dali je gorivo komandirano preko mjere, ili preljeva zbog prevelikog pritiska, defektivnog regulatora, ustipljenog povratnog voda ili slicno.
            Jedna od ovih sugestija daje odgovor na tvoj upit.

Slazem se da su problemi izazvani pogresnim radom teski; najvise zato jer cesto nisu logicni. tj unutar normalnog ponasanja. Tu i tamo PCM injector driver zna ostati ukljucen spricajuci gorivo stalno. Tehnicka mogucnost da se vidi puls ubrizgavanja bila bi ti velika prednost u ovakvim slucajevima.

Dobar kviz i ako smijem reci, shvatili smo koliko si bio zbunjen.

Comment

• Boki Ar
              CBC Senator XXL
              • 11.11.2004
              • 2827
              • Aranđelovac
              • Vektra

M-kvizić :-)

N A R A V O U Č E N I J E:
              1.Kvar je tamo gde je drugi dir*o...

2.Vali lepo kaže FORD = Found On Road Dead

Comment

• M-power
                Moderator
                • 10.01.2005
                • 10060
                • Bg; Banovo Brdo
                • CorsaC, astra H,

Znam, hvala. Pa namerno sam postavio kvar jer sam znao da ce se malo vise vremena potrositi oko varnice, pa kad se sve pregleda i ustanovi da je u redu da ce se brzo naci sta je. . I opet krivac je ljudski faktor.
                No, ja se nisam zbunio kad je dosao, malo , ali sam brzo resio da krenema na gorivo odmah posle konstatovanja da je varnica tu jer me ono ne moze zbuniti u ovom slucaju gde motor nece ni da cuje. Ocekivao sam konkretne cinjenice.
                Hvala svima na ucestvovanju

Comment

• Boki Ar
                  CBC Senator XXL
                  • 11.11.2004
                  • 2827
                  • Aranđelovac
                  • Vektra

@ opet Vali lepo kaže..on bi uzeo O-scop ,ako na brizgačima ne bi bilo ovakvog signala

Haj* sad brže na "moj kviz" dok te nisam
                  Pozzzzz
                  BP

Comment

• M-power
                    Moderator
                    • 10.01.2005
                    • 10060
                    • Bg; Banovo Brdo
                    • CorsaC, astra H,

I ja bi. Al sve jedno da bi prisli brizgacima za proveru pulsa, morali smo ga napasti raskupusavanjem. Onda smo i bez toga sa malo vizuelnog pregleda ustanovili stvar.

Za tvoj kviz me izvini, slab sam sa dizelima (bolje reci, mrzim ih ) Brick je tatamata za njih.

Pozzzzzz
                    BP

Jer te ne mrzi da stalno ides na jos smajlija

Comment

• Boki Ar
                      CBC Senator XXL
                      • 11.11.2004
                      • 2827
                      • Aranđelovac
                      • Vektra

ne mrzi me..što?..imaš neku prečicu?,ja ih ni ne gasim ,samo "dignem" odozdo..ove "extra" smajliće ..
                      Da ne bi otišli u off,evo garantujem ti da tamo nema veze što je dizel..."takav je posao,ni ja ga ne volim" -Bily Python,
                      Isto može i na benzincu da bude...Nema ni Eona,a samo je trebalo da kaže...
                      Pozdrav!

Comment

Working...
                      X