Pa nije nista, rekao ti je gde da ides a ti se i dalje pravis pametan. Lose nastelovan gasni uredaj ti poremeti rad motora !
Golf IV 1.6 16V problem klapna gasa
Collapse
X
-
Originally posted by zverko View PostPa nije nista, rekao ti je gde da ides a ti se i dalje pravis pametan. Lose nastelovan gasni uredaj ti poremeti rad motora !
Sad još jedino nisam izbacio kompletan plinski uređaj i video šta se onda dešava!
Comment
-
-
Nema potrebe da ga izbaciš, dovoljno je da zavrneš ventil na boci i da na prekidaču prebaciš na benzin. Voziš par dana i rešeno je bar pola problema.
Comment
-
-
Isključenjem gasa eliminišeš sve moguće kvarove koji mogu nastati usled lošeg rada gasa na bilo koji način. Zavrtanjem boce nema više gasa sem malo u instalaciji koji će svakako nestati ukoliko ima problema a ostati ukoliko nema. Uglavnom svakako neće smetati.
Vadjenje osigurača neće smetati a nema ni potrebe da se vadi.
Ukratko, ako zavrneš bocu nosiš 40 kila gvoždja u i na autu.
Comment
-
-
Originally posted by Filke View PostOk. A da li bi nešto promenilo da izvadim i onaj osigurač za plin u motornom prostoru? Jedino me plaši da time što "isključim plin" ne dobijem ništa jer i dalje je povezana instalacija i dizne su razbušene...Last edited by clico; 03.06.2015, 23:19.
Comment
-
-
Neka si mi rekao! Vidim da si se bas iznervirao! Nadam se da ti je sad lakse. Inace taj osigurac o kome sam pricao nema veze sa ostatkom auta vec samo sa TNG instalacijom tako da vadjenjem istog iskljucio sam samo istu, a to sam i zeleo. Takodje sam zavrnuo i taj ventil sto mi je Dora rekao da budem 100% siguran. Sto se tice odlaska kod strucnog majstora vec sam vise puta napomenuo da sam bio kod mnogih i niko nije resio problem. A te, prave, koji bi mozda resili problem nisam nasao. Tako da sam iskljucio plin i sada nekoliko dana vozim na benzin pa cu pre odlaska kod sledeceg majstora da vidim kako se ponasa auto. Za sada ne pali vise Check engine i EPC, ali je poviseni ler gas i dalje tu.
Comment
-
-
Nisi nasao pravog Majstora???Na ovom Forumu imas Majstora koji LPG drze u malicu.Sto se tice Nervoze ,to me ni najmanje ne tangira pogresno si me razumeo!!!Zato ti se i jos jednom izvinjavam zbog pogresno protumacenih sugestija. U ostalom ne prozivam nikoga ali bih ti naseg Kolegu Spedplus-a preporucio za konsultovanje jer je NO. 1 za mene ,do sada nije imalo problema koji nije resio. Nemoj me pogresno razumeti,samo sam hteo da ti sugerisem da to tvoje tapkanje u mestu nevodi ka resenju.Pozdrav Clico..
Comment
-
-
Da ne ostanem nedorečen - u nekoliko navrata sam tražio da se javi majstor ili preporuka za istog koji bi rešio pomenuti problem. I svi, što po preoruci sa foruma, što van njega, nisu uspeli da reše problem! A vrhunac je to što se u ovoj mojoj temi sam javio član foruma sa pitanjem koliko plaćam ako reši problem?! Em što čovek nije u Beogradu, a ni blizu, a sad da idem do Soluna - 3 somuna, em je skroz neozbiljno da neko pita za plaćanje, a ni ne zna koji je kvar ?! Tako da ja ovde ne vidim za koga to ''nema kape''?
P.S. Tom momku Spedplus svaka čast, ali mi ranije niko nije njega pominjao.
Ovim putem ga javno pozivam ako je voljan i u stanju da reši problem.
Bez ikakve ljutnje, veliki pozdrav svima!Last edited by Filke; 07.06.2015, 04:09.
Comment
-
-
Za placanje sam te jedino ja pitao a nit imam servis nit popravljam aute za pare.
Od samog pocetka teme se oseca u tvojim postovima da ti sam pokusavas da resis problem
a da kod majstora odes samo po savet i ponesto da ti proveri onako usput. Mozda sam ja stekao
pogresan utisak al mi se cimi da su i drugi stekli takav utisak. Zato i takvi odgovori vecine nadji dobrog majstora.
Ajde opisi ponovo sta je sa autom sada tj kako se sada manifestuje kvar.
Comment
-
-
Ni jednog trenutka nisam sam popravljao auto. To što sam možda pisao za pokušane i izvršene intervencije u prvom licu to je više bilo da bih lakše opisao i pobrojao iste, jer kao što rekoh išao sam kod raznih majstora i poznanika (mehaničara, elektroničara...), sve u cilju eliminisanja već uradjenog i pronalaženja rešenja problema. Sad da ponovo sve pišem od početka nemam snage. Uglavnom trenutna situacija posle svih probanih akrobacija je da je i dalje prisutan povišen ler gas, a kada se eliminiše ''plin'' i vozi samo na benzin ne pali se check engine i epc, dok radi na plin povremeno se pali check engine i epc sa propratnim efektima.
Comment
-
-
02.06 si pitao da li osigurač, blablabla... Sem ovog pisanja gde posredno mogu da zaključim da si vozio na benzin nisi naveo kad koliko i šta je bilo...
Comment
-
-
Vozio sam 3 dana bez prekida na benzin sa isključenim plinom. Za to vreme ler gas je bio povišen kao i pre isključivanja plina, ali se nisu palile nikakve lampice. Nakon 3 dana ukljucio sam ponovo TNG uredjaj. Dakle plin nema veze sa povišenim ler gasom, ali očigledno ima sa paljenjem check engine i epc lampice. Tako da ako eliminisem plin ostaje mi samo problem sa ler gasom, koji očigledno nema veze sa paljenjem lampica, odnosno ne prouzrokuje paljenje istih kao sto se na početku mislilo.Last edited by Filke; 07.06.2015, 21:35.
Comment
-
Comment